AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar, Sarıyer Belediye Başkanı CHP’li Şükrü Genç’e nezaket ziyaretinde bulundu.

Bayraktar’ı konuk edenler arasında bulunan CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç’ın işsizlikle ilgili olarak sitemkar konuşması üzerine Bayraktar, “Sarıyer’de sanayileşme yapamazsınız. Sarıyerli gençlerimizi iş sahibi yapmak için Sarıyer’i önce sporun, kültürün, sanatın, ticaretin, bilim ve teknolojinin merkezi yapacaksınız. Bizim projelerimizin ana gayesi de bu” şeklinde karşılık verdi.

AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve belediye çalışanlarını ziyaret etti. Belediyeye gelişinde Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Coşkun tarafından karşılanan Bayraktar, daha sonra Genç’in 5. kattaki makamına geçti. Bayraktar’a ziyareti sırasında AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Cevahiroğlu ile AK Parti Sarıyer Kadın Kolları Başkanı Gamze Demirtaş eşlik ederken, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç ve Sarıyer Belediye Meclis Başkanvekili Hüseyin Coşkun da görüşmede yer aldı. AK Parti Sarıyer Belediye Meclis Üyeleri Hüseyin Coşgun ve Verda Yiğit ile Sarıyer AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Melih Özyardımcı, Tanıtım ve Medya Başkanı Cenk Laleli’nin de aralarında olduğu çok sayıda AK Parti Sarıyer İlçe Yönetim Kurulu Üyesi ile Sarıyer Belediye Meclis Üyeleri de belediye ziyaretinde Bayraktar’a eşlik etti.

SAĞDUYU MESAJI VERDİLER

Ziyaret sırasında Bayraktar ve Genç, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde karşılıklı başarı dileklerinde bulundu. 4,5 yıllık ilçe başkanlığı süresince pek çok seçim geçirdiklerini söyleyen ve sahada hiçbir gerginliğin olmaması için çaba gösterdiklerini belirten Bayraktar, “Tamamen Sarıyer’in menfaatlerine odaklandım. AK Parti Teşkilatı’nı çatışma ortamlarından uzak tuttum. Önümüzde de çok önemli bir seçim var. Burada mesele Salih Bayraktar’ın kazanması veya kaybetmesi değil. Aynı şekilde sayın Şükrü Genç için de geçerli. Burada A ya da B partisi önemli değil. 31 Mart’taki yerel seçimlerde çıkacak sonucun Sarıyer’imiz için hayırlı olmasını diliyorum. Önemli olan Sarıyer’in kazanmasıdır” dedi.

BAYRAKTAR: KALELER TURİZME KAZANDIRILACAK

Bayraktar’a ziyareti nedeniyle teşekkür eden Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de kavgasız, gürültüsüz bir seçim dönemi temennisinde bulunarak “Burada tüm siyasi partilere ve adaylara büyük sorumluluk düşüyor. Hepimiz bunun bilincinde olmalıyız” diye konuştu. Genç’in balıkçıların tarihi kalelerle ilgili şikayeti olduğunu söylemesi ve  “Kaleleri İBB’den alalım mı?” sorusu üzerine Bayraktar, tarihi kalelerin turizme kazandırılması çalışmasının 10 Şubat’ta açıkladığı 62 proje arasında yer aldığını hatırlatarak “31 Mart’tan sonra ilçemiz için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

İSTİHDAM OLUŞTURACAĞIZ

Ziyaret sırasında CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç’ın işsizlikle ilgili sitem etmesii üzerine Bayraktar şunları söyledi:

“İstihdam oluşturmak için önce alt yapısını hazırlamak gerekiyor. Ekmezseniz biçemezsiniz. Sarıyer’de sanayileşme yapamazsınız. Bu mümkün değil. Ben sanayiciyim ama benim işyerlerim hep Sarıyer dışında olmuştur. Sarıyerli gençlerimizi iş sahibi yapmak için Sarıyer’i önce sporun, kültürün, sanatın, ticaretin, bilim ve teknolojinin merkezi yapacaksınız. Sonra da ektiğinizi biçeceksiniz. Bu yüzden bizim açıkladığımız projelerin önemli bir bölümü gençlikle ilgili.”

PERSONELLE SOHBET ETTİ

Bayraktar, Şükrü Genç’in makamından ayrıldıktan sonra belediye başkan yardımcıları ve tüm katlardaki belediye personelini ziyaret etti. Personelle tek tek tokalaşan Bayraktar, sohbetleri sırasında Sarıyer’de ikamet ettikleri semtleri sordu. Bayraktar, pek çok çalışanın Sarıyer dışında ikamet ettiğini söylemesi üzerine yaşadıkları ilçelerde de gönül belediyeciliğine destek beklediklerini kaydetti. Bayraktar, Sarıyer’de ikamet ettiğini söyleyen belediye personellerinin Sarıyer’den tanıdığı ailelerine de selamlarını iletmelerini istedi. Bayraktar, seçim sonrası belediyedeki personel politikalarının nasıl olacağını merak eden çalışanlara da güvence vererek, “Bankamatik çalışan olmadığı sürece hiçbir personele karşı negatif bir tutumumuz olmayacak. Görevini yapan herkes başımızın tacıdır. Dedikodulara prim vermeyin” dedi. Bayraktar, ziyaretinin sonunda belediye binasındaki kermesi de ziyaret etti.

Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi