AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, bir dizi ziyaretlerde bulunduğu Sarıyer’de mülkiyet meselesi ile ilgi açıklamada bulunup, "Şunu herkesin bilmesi lazım, bu evler, bu arsalar, bu taşınmazlar burada yaşayanların malıdır. Vaktiyle buraya gelip, buranın çilesini çeken, çamurunu çiğneyen onlardır. Bugünlere geldi. Değeri arttı. Hazır değeri artmışken biz buradan bir iyi para alalım düşüncesi bize yakışmaz Tapular bu sefer gelecek, merak etmeyin. Bu söz  AK Parti sözüdür, bu söz Reis’in sözüdür, bu söz Salih Bayraktar’ın sözüdür” dedi.

Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Sarıyer ziyaretinde önce Cumhuriyet Mahallesi Muhtarlığı'na uğrayarak Muhtar Nevzat Aktan ve orada bulunanlarla sohbet etti. Ardından AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı 3. Kademe Yönetimi ve mahalle başkanlarıyla biraraya geldi. Yıldırım,  MHP Sarıyer İlçe Başkanlığı'na da uğradı.

ESNAFI ZİYARET ETTİ, MARTILARA SİMİT ATTI

Binali Yıldırım kendisine eşlik eden AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar’la birlikte esnaf ziyareti de yaptı. Gördüğü bir börekçide börek yiyen Yıldırım, basın mensuplarına ve vatandaşlara da börek ikram etti. Esnafla sohbet eden Binali Yıldırım, Sarıyer'de kafelere de uğradı. Yıldırım,  kafede bulunan gençlerle tek tek tokalaştı, sohbet etti. Balıkçıları da ziyaret eden Binali Yıldırım, sahilde martılara simit attı. Yıldırım ayrıca Sarıyer Spor Klubü'nün kafeteryasına giderek, orada bulunanlarla da tokalaştı.

“BİZİM TAPULAR GECİKMEYECEK”

Binali Yıldırım, Sarıyer'de tapulara ve rayiç bedellere ilişkin önemli açıklamalarda da bulundu. Yıldırım şunları söyledi:

"Şimdi biliyorsunuz mevcut belediye başkanı 2009 belediye seçimleri öncesi herkese bir mektup yolladı. ‘Tapularınız seçimden sonra elinizde’ dedi. Herhalde belediyede kayboldu. Tapular ortada yok. Ama bu sefer gelecek merak etmeyin. Bu söz  AK Parti sözüdür, bu söz Reis’in sözüdür, bu söz Salih Bayraktar’ın sözüdür. Bizde postada gecikme olmaz. Çok dakik çalışırız" dedi.

"Şunu herkesin bilmesi lazım bu evler, bu arsalar, bu taşınmazlar burada yaşayanların malıdır. Vaktiyle buraya gelip, buranın çilesini çeken, çamurunu çiğneyen onlardır. Bugünlere geldi. Değeri arttı. Hazır değeri artmışken biz buradan bir iyi para alalım düşüncesi bize yakışmaz. Makul, hak sahiplerinin verebileceği bir fiyatla bunu hak sahiplerine vereceğiz. Rayiç bedel, fahiş bedel demek. Fahiş bedelle olmaz. Buna önce ben karşı çıkarım. Hakkı olan buradaki insanlardır. Onların rüçhan hakkı vardır. Ve onu en uygun şartlarda verilmesi lazım. Bunun da takipçisi olacağım."

Editör: Haber Merkezi