Nasıl İstanbul medeniyetimizin bir zirve şehri ise, Arnavutköy de yeni medeniyet algımızın dünyaya açılan yüzü olabilir. Bunu birlikte başarabiliriz. Bunun için varız" dedi

AK Parti Arnavutköy Belediye Başkan Aday Adayı Hurrem Aksoy, Arnavutköy'ün kurucu kaymakamlığından aday adaylığına kadar geçen süreci ve aday gösterilip seçildiği taktirde hayata geçirmeyi düşndüğü projeleri gazetemize değerlendirdi.
Kaymakam olarak görev yaptığı beş yıllık süre içinde Arnavutköy ve Arnavutköylülerle kuvvetli bir gönül bağı kurduğunu belirten Aksoy, "Araya giren fiziki uzaklık bu gönül bağını koparamadı. Arnavutköy'e ve milletime hizmet için AK Parti'den aday adayı oldum" dedi.

"Arnavutköy insanıyla görülmeyen bir gönül bağı kurdum"

Açıklamalarına kaymakamlık döneminde ilçede yaptığı çalışmaları özetleyerek başlayan Aksoy, "Arnavutköy'e ilk geldiğimde yeni ilçe olmuş bir bölgedeki tüm sorunlar burada da mevcuttu. Biz gelir gelmez kolları sıvadık ve neler yapabileceğimizi önce araştırdık. İmkanlarımız ölçüsünde bazen imkanlarımızın ötesini zorlayarak bir çok çalışmaya imza attık. Arnavutköy'ün ilk ve en önemli farkedilen özelliklerinden birisi çok genç ve dinamik bir genç nüfusa sahip oluşuydu. Biz öncelikle okullarımızda okuyan çocuklarımıza yönelik sportif ve kültürel çalışmalar içerisine girdik. Bu çalışmayı yaparken Arnavutköy'ün saygıdeğer işadamlarını da bu işin içine katarak bir proje geliştirdik. ASKODER'i kurup, her okulumuza bir spor hamisi işadamını gönüllü görevlendirerek gençlerin ellerinden tutmasını sağladık. Şunu farkettim ki Arnavutköylü işadamı ve vatandaşı güzel bir yönlendirici olduğu takdirde hiç bir hizmetten geri durmuyor. Yine bu kapsamda komşuluk ilişkilerinin güçlendirilmesine dair oluşturduğumuz ARMAKOMŞUDER projesini hayata geçirerek mahalle bazında tüm ilçeye yaydık. Bu hizmetlerin en güzel tarafı, halkın her kesiminden insanların bu projelere gönüllü destek olmasıydı. Şunun farkına vardık ki biz burada bu hizmetleri yaparken Arnavutköylülerle kurduğumuz ilişkiler bizleri gönüllerden bağlamış. Halkımız ve bizim aramızda görünmeyen bir gönül bağı kurulmuş. Sevgi ile örülmüş bu bağı burada yaşarken yaptığımız işin heyecanı ile çok fazla hissedemesek de 5 yılın sonunda ayrılık zamanı geldiğinde o bağın bizleri buraya nasıl çektiğini hissettim. Bunu kaymakam olarak veda ziyaretleri yaptığım sivil toplum kuruluşları ve bölge halkı ile temasımda çok daha iyi anladım. Daha önce de görev yerlerimden ayrıldım. Ancak ilk kez bu kadar buruk ayrıldığım bir yerdi Arnavutköy. Bölgede yapılması gereken daha çok şey vardı. Giderken söylediğim şeylerden biri de Arnavutköy ve Arnavutköy'deki genç nüfus için projelerin geliştirilerek devam ettirilmesiydi. Bu düşünceler buradan ayrıldıktan kısa bir süre sonra daha da belirginleşmeye başladı. Arnavutköy'den fiziken uzaklık aradaki gönül bağını çözemedi. Arnavutköy'e ve Arnavutköylü'ye hizmet etme düşüncesi, kısaca milletime hizmet etme düşüncesi, AK Parti'de 'Büyük Türkiye' idealine katkıda bulunmak düşüncesi ile birleştirerek tekrar Arnavutköy'e geldim ve AK Partimizin Arnavutköy Belediye Başkan Aday Adaylığı için müracaatımı gerçekleştirdim" dedi.



'Arnavutköylü çılgın projelere adapte olmalı'

Arnavutköy'ün sadece İstanbul'un değil tüm Türkiye'nin en genç, en dinamik, en hızlı büyüyen, bunlara ilaveten yüzyılın projelerine ev sahipliği yapması hasebiyle, doğası ve kaynaklarıyla Yeni İstanbul'un en güzide ilçesi olduğunu dile getiren Hurrem Aksoy, hükümetle uyum içinde bu büyük projelere Arnavutköy'ü ve Arnavutköylüyü adapte edecek, halkı da bu projelere ve projelerin getirilerine ortak edecek bir çok uygulamayı planladığını söyledi.
Aksoy, sözlerine devamla; “Hükümetimizin Arnavutköy'de uygulamaya ve koyduğu çılgın projeler var. Havaalanı, Kanal İstanbul ve ilçede kurulacak olan şehir bu yeni medeniyet algımıza göre şekillenmeli. Arnavutköy'ü yenilenen değerlerimiz ışığında inşa etmeliyiz. Bunu yapmak için gerekli olan her türlü potansiyele sahibiz ve bu fırsatı kaçırmamalıyız. Böylece iki yüzyıldır kaybettiğimiz medeniyet iddiamızı kurulacak olan bu şehirde, Arnavutköy'de tekrar kazanabiliriz” dedi.

'Projelerimiz, kentin ihtiyaçlarına ve geleceğine yönelik'

Arnavutköy'ü çok iyi tanıyan biri olarak, projelerini ilçenin sorunlarına köklü çözümler getirecek şekilde hazırladığını ifade eden Aksoy; “Türkiye'nin en güzel ve kapsamlı Kent Ormanı'nı Arnavutköy'de kurabiliriz. Bunun için gerekli olan her şeye sahibiz. Mimarisi, meydan ve çevre düzenlemesiyle Türkiye'nin en güzel hükümet konağı ve belediye sarayını Arnavutköy'de yapabiliriz. Arnavutköy Devlet Hastahanesi'nin arkasından Hadımköy'e kadar yapımı planlanan duble yolun inşası başlamalıdır. Arnavutköy'de ulaşım sorununun önemli bir ayağı olan ticari taksi uygulamasını elbirliği ile gerçekleştirebiliriz. AK Parti belediyecilik marka değerini yükseltmek için artık sosyal belediyecilikle birlikte medeniyet belediyeciliği de yapmalıyız. Türkiye haritasının uygulanacağı bir alanda her şehrin abide eserlerinin yer aldığı Türkiye Şehri'ni kurup, turizm kültür ve kongre merkezi oluşturmalıyız. Her mahallede sosyal ve kültürel faaliyetlerin yapılacağı bir Mahalle Evleri oluşturabiliriz. Nisan ayı ile birlikte Arnavutköy'ün cadde, sokak, ev, bahçe ve balkonlarının çiçeklerle dolmasını teşvik edebiliriz. Arnavutköy çiçekleriyle de anılacak inşallah. Arnavutköy'ün en önemli ihtiyaçlarından biri, içinde sinema, kütüphane, toplantı ve konferans salonlarının bulunduğu bir kültür merkezi yapımıdır. Arnavutköy'ün imar planları, 'Çılgın Projeler' ile uyum sağlamak ve adaleti temin etmek üzere yeniden değerlendirmeye alınmalıdır. Arnavutköylü tüm üniversite öğrencilerine burs temin etmek hepimizin ortak görevi olmalı. Arnavutköy dışında iki yerde, yiyip içip ihtiyaç gidermek amacıyla alışveriş merkezi oluşturmak, özellikle günü birlik gelenler için büyük ihtiyaç. Arnavutköy'e içinde Havacılık Meslek Okulu, İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi'nin de bulunduğu bir 'eğitim kampüsü' kazandırabiliriz” şeklinde konuştu.

'Gayret bizden, destek sizden, onay partimizden ve Genel Başkanımızdan, takdir Allah'tan'

Gazetemiz aracılığıyla Arnavutköylülere mesaj vermek istediğini ifade eden Aksoy, şunları söyledi:
“Herkes bilir ki, milletin tarihinde yıldızının parladığı özel dönemler vardır. Millet olarak biz de Sayın Başbakanımızın önderliğinde yeniden böyle bir süreci yaşıyoruz. Allah güç kuvvet versin, hayırlısıyla tamamına erdirsin. İstedik ki bu yolda bizim de bir izimiz olsun, sözümüz olsun. Bu düşünceyle Arnavutköy'de AK Parti'den aday adayı olmaya karar verdik. Arnavutköy, İstanbul'un parlayan yeni yıldızı. Nasıl İstanbul medeniyetimizin bir zirve şehri ise, Arnavutköy de yeni medeniyet algımızın dünyaya açılan yüzü olabilir. Arnavutköy sürekli göç alan bir ilçe. Ülkemizin her yöresinden daha iyi yaşama arzusuyla gelen insanlardan oluşuyor. Adeta ülkemizin bir mozaiği. Bu insanlarla kurucu kaymakam olarak beş yıldır kurduğumuz gönül bağı sayesinde bu hedefi gerçekleştirmeye çok büyük katkı sağlayacağımıza, her güçlük ve sorunun üstesinden geleceğimize inanıyoruz. Geçtiğimiz süre içerisinde komşuluk projesi, Arnavutköy'de sporu geliştirme projesi, yetim projesi gibi uygulamalarla, akıllı sınıf kampanyaları ile bunu gösterdik. Milletimizin en önemli değerlerinden olan komşuluğu ilçemizde yeniden ihya ve inşa ederken, Dünya Komşuluk Günü ve Komşuluk Haftası kutlanması için Birleşmiş Milletler'e ve hükümetimize öneride bulunacak noktaya geldik. İhtiyacımız olan; birlik ve beraberlik, sevgi, barış, huzur içerisinde biraz daha fazla çalışmaktır. Arnavutköy'de potansiyeli harekete geçirmektir. Yapılması gereken, bu ortamı sağlayacak önderleri bulmak, çıkarmaktır. Netice itibariyle bu seçim ülkemiz için olduğu gibi Arnavutköy için de dönüm noktası. Arnavutköy; insanlarının huzurlu ve mutlu olduğu, geliştirdiği değerlerle yaşayan,ürettiklerini paylaşmanın keyfine varmış,barış ve huzur içerisinde, dünyaya örnek yaşanacak ilçe olmaya çok yakın. Birlikte başarabiliriz. Biz bunun için varız! Bu nedenle Arnavutköy Belediye Başkanlığı'na talibiz. Gayret bizden, destek sizden, onay partimizden ve Genel Başkanımız'dan, takdir Allah'tan.”

ÖZEL HABER : SALİH SÜTLAN
 

Editör: Haber Merkezi