CHP Sancaktepe Belediye Başkan Aday Adayı Özgen Nama, ilçe merkezinde yaptığı miting niteliğindeki toplantıya katılanlara yaptığı konuşmada, “İlçenin sorunlarını da nasıl ve ne şekilde çözüme kavuşturulacağını da bilen biriyim. Bambaşka bir Sancaktepe yaratmak, eşit hizmet, temiz siyaset, özgürlük, kardeşlik, barış ve huzur içinde bir arada yaşamak için belediye başkanı olmak istiyorum. Birlikte yürüyeceğiz, birlikte başaracağız, birlikte yöneteceğiz” dedi.

2014 yerel seçiminde de belediye başkanlığına aday olup, yüksek bir oy oranı elde eden Özgen Nama, CHP Sancaktepe İlçe Başkanlığı’nda yaptığı toplantı ile aday adaylığını geniş bir kitleye duyurdu.

İlçe Başkanlığı salonundaki toplantıya katılanların kalabalık olması nedeniyle konuşmasını bina önüne park eden araç üzerinden yapan Özgen Nama, alkış ve tezahüratlarla desteklenen konuşmasında şunları söyledi:

“Öncelikle Tunceli’de donarak şehit düşen askerlerimizi ve Ümraniye’deki metro inşaatında yaşamını kaybeden işçilerimizi rahmetle ve saygıyla anıyorum. Burada sizlerle birlikte olduğum için hem gururlu hem de heyecanlıyım. Yarım kalan şarkımızı tamamlamak için buradayım. 410 bin nüfuslu koca bir kentin sorumluluğunu almak ve buna aday olmanın yükümlülüğünü biliyorum. Bugün bu sorumlulukla karşınızdayım.  Ama benim hayallerim var. Bu hayaller yalnızca bana ait olan hayaller değil. Bu hayaller hepimizin ortak hayalidir. Bu hayal Sancaktepe için.  Bu hayal toplumsal bir belediyecilik için,  ama her şeyden önce laik, demokratik, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti için.

“SANCAKTEPE’DE ÖRNEK BİR BELEDİYECİLİK YARATMAK İÇİN CESARET ŞARTTIR”

Sancaktepe demek Türkiye demektir. Burada Anadolu’nun çeşitli illerinden göç ederek, Sancaktepe’ye yerleşen yüzbinlerce yuttaşımız yaşıyor. Burada Türk, Kürt, Çerkez, Laz, Alevi, Sünni var. Burada her etnik kimlikten, her inançtan, her kültürden insanlar var. Adları farklı olsa da soyadları Türkiye olan hepimiz varız.

Sevgili kardeşlerim, daha güzel bir Sancaktepe, daha güzel bir Türkiye için bir adım öne çıkmak zorundayız. Bizler yalnızca eleştiren, yalnızca şikayet eden olamayız. Cüretli olmadan, bir adım öne çıkmadan hiç bir sorun çözülemez. Çünkü biliyoruzki en az korku kadar, cesaret de bulaşıcıdır. O halde cesaretli olacağız. Bir adım daha öne çıkacağız. İktidar için cesaret, değişim için cesaret, Sancaktepe’de örnek bir belediyecilik yaratmak için cesaret şarttır.

Unutmayalımki kaybettiğinde değil vazgeçtiğinde kaybediyorsun. O halde biz vazgeçmedik. Onun için buradayız. Sancaktepe’yi yönetme iddamız devam ettiği için buradayız.

“EŞİT HİZMET, TEMİZ SİYASET İÇİN ADAYIM”

Biz biliyoruzki Mustafa Kemal Atatürk’ün, Deniz Gezmişlerin, Pir Sultanların peşinde gidenler dün vazgeçmediler, bugün de asla vazgeçmeyecekler.

Mutlu bir Sancaktepe için, yirmi dört saat yaşayan kent için, 410 bin Sancaktepeli’ye eşit hizmet, temiz siyaset ve temiz bir yönetim için siz hazırsanız, ben ve arkadaşlarım da hazırız. Bu nedenle yeniden adayım. Bıraktığımız yerden, Sancaktepe’de eşit hizmet, temiz siyaset için adayım.

Çünkü gerçek belediyecilik halkçılıktır, eşitliktir, adildir, kayırmayandır, sorun yaratan değil sorun çözendir.

İyi bir belediyecilik kadroyla olur, planla, projeyle ama en önemlisi toplumsal bir vizyonla, katılımla ve dayanışmayla olur. Yürekle olur.

Örnek mi istiyorsunuz; Ankara’da Vedat Dalokay, İstanbul’da Ahmet İsvan, Eskişehir’de Yılmaz Büyükerşen, Fatsa’da Birgür Sönmez,  İzmir’de Ahmet Piriştina, Ovacık’ta Fatih Mehmet Maçoğlu gibi Sancaktepe’yi de kendi halkıyla birlikte yönetmek mümkün.

“BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ, BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ”

Şundan emin olun ki; Sancaktepe’de söz, karar, yetki halkın olacak. Birlikte yürüyeceğiz, birlikte başaracağız, birlikte yöneteceğiz.

Ben Sancaktepe’nin çocuğuyum. Çocukluğum ve gençliğim buralarda geçti. Şimdi 43 yaşını geride bırakan bir kardeşiniz olarak karşınızdayım. Merak edenlere söylüyorum, Özgen Nama Hilal Mahallesi’nde gecekondudur. Özgen Nama, Veysel Karani’de tapusunu alamayan Hasan Amcadır. Özgen Nama, okula giden çocuğun besleme çantasına kuru ekmeğin dışında hiç bir şey koyamayan Fadime Anadır.  Özgen Nama, sabahın beşinde işe gitmek için otobüs bekleyen Mustafa’dır, Temel’dir, Ali’dir, Gamze’dir, Zeynep’tir..

Sancaktepe’yi de, Sancaktepe’nin sorunlarını da bilen bir kardeşinizim.  Çözüm önerilerini de biliyorum. Yıllardır AKP anlayışıyla yönetilen Sancaktepe Belediyesi milyonlarca lira borç yükünün altındadır. Mevcut belediye adaletsiz, keyfi, yandaşlara rant yaratan en önemlisi de hemşericilik yapan, ayrım yapan bir anlayışla yönetiliyor.

“BAMBAŞKA BİR SANCAKTEPE’Yİ BERABER İNŞAEDECEĞİZ”

Kentsel yaşam kalitesi düşük, yaşanabilir konut, mülkiyet, ulaşım, sağlık, çevre, yeşil alan ve otopark gibi sorunlar Sancaktepe’de hergeçen gün katlanarak büyüyor. İdeolojik sebeplerle hizmetler halka eşit dağıtılmıyor. Bu eşitsizliğe, bu keyfiyetçiliğe ve kayırmacılığa son vermek için sizlerin arasındayım.

Sancaktepe’de milyon dolarlık evler de var, gecekondular da var. İstanbul’un en iyi konumunda yer alan Sancaktepe, bugün kötü bir yönetim anlayışıyla yönetiliyor. Ve çarpıklık hayatın her alanında devam ediyor. Biz iktidara geldiğimizde bambaşka bir Sancaktepe’yi beraber inşaedeceğiz.

İstanbul’un en fazla göç alan ilçesi Sancaktepe’de etnik kimlikleri, dini kimlikleri bir kenara bırakarak, hemşericiliği aşarak, kardeşliği, eşitliği, adaleti, liyakatı öne çıkarararak, yeni bir belediyecilik anlayışını yaratmak mümkün. İşte biz bunu başarmak için, hayata geçirmek için buradayız.

“SORUN YARATMAYIP, SORUN ÇÖZECEĞİZ”

31 Mart 2019 akşamı siyasi kimliklerimizi, etnik kimliklerimizi, dini kimliklerimizi bir kenara bırakarak, yeni bir siyaset anlayışıyla, kentin çıkarlarını ve kent kültürünü öne çıkarmak için adayım.

Böyle bir hayali gerçekleştirmenin ilk adımı kararlı, katılımcı, şeffaf, hesap verebilir bir belediyecilik anlayışıyla mümkündür. Ben böyle bir belediyeciliğe inandığım için adayım. Yeni dönemde her anlamda açık olacağız. Kaynak yetersizliğinden şikayet etmeyeceğiz. Sorun yaratmayıp, sorun çözeceğiz. Halkı kararlara katacağız. Her mahallede mahalle meclisleri kuracağız.

Çünkü Sancaktepe bizim, İstanbul bizim, bu kent hepimizin, hep beraber yöneteceğiz. Biz buna inanırsak, bütün bunları yapacak güç de, enerji de, birikim de bizde var.

“ÖNEMLİ OLAN BU KENTİN BARIŞI, HUZURU VE BİR ARADA YAŞAMASIDIR”

2014 seçiminde CHP adayı olarak Sancaktepe’de her üç şeçmenden birinin oyunu almıştık. Oylarımızı yüzde 35’e yükseltmiştik. Hatırlayınız.. 31 Mart 2019’da da Sancaktepeli’lerin yüzde 51’inin oyunu almak mümkün. Bunu yapabiliriz. Bunu beraber başarabiliriz.

Sizlerle birlikte yürümeye, başka bir Sancaktepe’yi birlikte yaratmaya, yarım kalan şarkımızı hep birlikte tamamlamaya ben hazırım. Önemli olan yaşanabilir bir Sancaktepe’yi yaratmak, önemli olan Cumhuriyet değerlerini hayata geçirmek, önemli olan eşit hizmet, temiz siyaset, önemli olan eşitlik, özgürlük, kardeşliktir. Önemli olan insan gibi yaşamak, önemli olan bu kentin barışı, huzuru ve bir arada yaşamasıdır."

CHP Sancaktepe Belediye Başkan Aday Adayı Özgen Nama'nın aday adaylığı açıklamasını yaptığı toplantıya CHP Sancaktepe İlçe Başkanvekili Sevgi Aksu, İlçe Kadın Kolları Başkanı Yıldız Ulucan, bazı belediye başkan aday adayları ile çok sayıda partili ve ilçede yaşayan vatandaşlar katıldı.

Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi