AK PARTİ GURUBU BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Meclis toplantı içeriklerini kamunun değil, kişisel menfaatlerin ön planda tutulduğunu belirterek hazırlandığını söyleyerek açıklamasına başlayan Tülin Mazlumoğlu Kestane, kamu yararı olmayan her türlü karara ve uygulamaya karşı olduklarını belirterek, “Usulsüz olarak gelen bütün kararlara hayır dediğimiz gibi, demeye de devam edeceğimizi kamuoyuna beyan ederim” ifadelerini kullandı.

CHP’Lİ ARKADAŞLAR NEREDE?

Önce kendisi, sonra konunun muhatabı tüm yöneticilerle birlikte basın açıklamasını sürdüren Kestane, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Serkan Yıldırımtaş’a vatandaşları aydınlatması için söz verdi. Kesin hesabın görüşülmesi gereken Cuma günü meclisin neden toplanamadığının ve çoğunluğun neden sağlanamadığının ciddi bir şekilde araştırılması gerektiğini belirten Yıldırımtaş, “Peki bu gün neden kısıtlı sayıda meclis üyesi ile toplandık. Meclise katılmayan diğer CHP’li arkadaşlar nerede bu çok önemli ve ayrıca burada CHP’li izleyici arkadaşların ciddi bir protestosu oldu” diyerek konunun yetkilileri tarafından araştırılması gerektiğini belirtti.

BAKIRKÖY’E YAKIŞMAYAN BİR MECLİS OTURUMU

Sırasıyla konuşan Meclis Üyelerinden Servet Toraman’da, Bakırköye yakışmayan bir meclis oturumunu gerçekleştirdiklerini, eğitim ve kültür seviyesi yüksek bir ilçe olan Bakırköy meclisinin durumunun kötü olduğunu belirtti. Yaşananlara sebep olarakta CHP’li meclis üyelerinin çoğunun Bakırköylü olmamasından kaynaklandığını belirten Toroman, “Bakırköylüler bunu gelip burada yüzlerine vurdular. Meclisimiz daha önce Yaşam Köyü olayında da bu tür durumlarla karşı karşıya kaldı. Bakırköylülerin iyi düşünmelerini istiyor, sağduyulu olmalarını rica ediyorum” dedi.

TABAN TABANA ZIT BİR ANLAYIŞ

Basın açıklamasında konuşan Işıl İlgin Oktay’da, Bakırköy Belediyesi’nin kamu kurumu olduğunu unuttuğunu, sosyal belediyecilik anlayışı ile tamamen taban tabana zıt bir anlayış içerisinde olduğunu belirtti. “Bakırköy Belediyesi kişisel ve kirli çıkarlara hizmet eden bir kukla haline dönüşmüştür” diyerek tepki gösteren Oktay, böyle bir belediyenin parçası olmaktan dolayı da üzüntü duyduklarını ifade etti.

BAKIRKÖY NASIL İFLAH OLACAK

“Belediyemiz kullandırılmaktadır ve bazı meclis üyelerimizde buna alet olmaktadır” diyerek tepkisini dile getiren Fatma Elmasgül Torun’da, “200-300 milyon dolar farklı rakamlardan bahsediliyor. Tekrardan seçim zamanında bu yerel yönetimle, bu idareyle malesef Bakırköy nasıl iflah olacak bilemiyorum” dedi. Torun, ticarete açılan cadde, sokak ve parsellerde hangi müteahhite, hangi mahalleye neden izin verildi diye bir araştırma yapacaklarını belirtti.

Pazartesi yapılan meclisin, Cuma günü yaşanan rezaletin yansıması olduğunu belirten Hasan Kaptan’ın ardından söz alan İbrahim Keleş, “Cuma günü toplanmayan meclis Pazartesi nasıl toplandı çok merak ediyorum” dedi.

KURULDUĞUNDAN BERİ 22 MİLYON, SON DÖRT YILDA 500 MİLYON BORÇ

2017 kesin hesap cetvelinin gerçekten çok eleştirilecek bir konu olduğunu söyleyerek konuşmasını sürdüren Keleş, “Bakırköy Belediyesi’nin kurulduğundan beri yaptığı toplam borç 220 miyon lira ama son 4 yılda üzerine artı 500 milyon eklemiş ve satışlardan elde ettiği 224 milyon hariç” dedi.

Mizanın da usulsüz olduğunu ifade ederek konuşmasını sürdüren Keleş, geçici mizanla yapılan kesin hesabın tamamen hukuka aykırı olduğunu, geçici mizanda örnek 115 milyon olarak yazılan faizin daha sonra “215 milyon lira ödemiştik” denilerek değiştirilebileceğini ve bunun da kesin hesap olmadığını belirtti. Keleş, Avukatlarıyla birlikte konunun yakın takipçisi olacaklarını ifade ederek konuşmasına son verdi.

2016 FALİYET RAPORU İKİ KEZ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜ

Bakırköy Belediyesi, 2016 faaliyet raporunu da geçtiğimiz yıl mecliste ikinci kez görüşmüş ve iki kez oylamıştı. CHP’li meclis üyelerinini oylarıyla kabul edilen raporun tekrar görüşülmesine, henüz yapımına başlanmayan belediye hizmet binası için gösterilen 15 milyon liralık harcama kalemi neden olmuştu. AK Parti meclis gurubu tarafından Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulması üzerine raporu geri çeken belediye yönetimi, ‘sehven’ yapıldığını ifade ettikleri hatayı düzelterek yeniden meclise sunmuş, tartışmalar yaşanmıştı.

52 MİLYON DEDİKLERİ BORÇ 500 KÜSUR

Bu yılda aynı olayların yaşanabilme ihtimalini soran gazeteci Yılmaz Bacacı’nın sorusuna cevap veren Keleş, “Sanmıyorum, çünkü kendilerine çok güveniyorlar. Kendi içlerinde bir hesaplaşma yaparlar yada yapmazlar ama bu rapor sayıştaya gitmez. Giderse buna müdahale edilir. Kendi hesaplarında 52 milyon dolar dediği borç 500 kusur milyon çıktı. Taktir sizin” diyerek açıklamalarını bitirdi.

Selvi Sarıtaç / Mahmut Erdinç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi