Dağlıca'da yaşanan terör olaylarını lanetliyerek meclis açılışını yapan Belediye Başkan Vekili Mahir Çelik "Şehitlerimize rahmet, ülkemize başsağlığı diliyorum" dedi "Zafer destanını hepbirlikte yazdık" Meclis te gündem dışı söz alanlardan CHP'li Ziya Çıkıt, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, bu ülkenin kurtuluş mücadelesini Kürt, Türk, Laz, Boşnak, Alevi, Sunni gözetmeden hep birlikte vermiştir. Zafer destanı hep birlikte yazılmıştır. Ölen de, öldüren de insandır" diyerek, herkesi sağduyulu olmaya davet etti.

"Dünya utansın, insanlık utansın"
CHP'li Meclis Üyelerinden İsmail Taş'ta, Dağlıca'da ve ülkenin farklı yerlerinde şehit olan askerlerimizi ve son günlerde dünya basınında da yer alan Ayla bebekten ve karaya vuran mülteci ölümlerinden bahsederek,"Dünya utansın, insanlık utansın" dedi. Ölümlerin artma sebepleri üzerine konuşan Taş, çözüm yolları hakkında da düşücelerini paylaşarak, "Bir olmalıyız, dün olduğu gibi bu günde hep birlikte mücadele etmeliyiz" dedi.






BAKIRKÖYLÜLER SORDU; "HANİ BELEDİYEMİZİN PARASI YOKTU"

Belediye Meclis Gündeminde yer alan, ÇABA Derneği'ne maddi destek verilmesi teklifi mecliste gergin dakikalara neden oldu. 2015 Uluslararası İstanbul Açık Santranç Turnuvası'na 12 Bin TL maddi destek verilmesini AK Partili ve CHP li meclis üyeleri oy birliği ile kabul ederken, meclis gündeminde destek miktarı belirtilmeyen Çaba Derneği'ne maddi destek verilmesine Ak Partili meclis üyelerince tepki gösterildi.

"Bakırköy menşeyli dernek mi kalmadı ?"
"Neden Bakırköydeki dernekler değilde, Çaba Derneği? Bakırköylü derneklerin suçu ne?" diyerek itiraz eden Ak Partili Meclis Üyesi İbrahim Keleş, derneğe gündem kağıdında yazılmayan 150 Bin TL desteğin doğru olmadığını ifade etti. Ak Partili Meclis Üyelerinden Işıl Ilgın Oktay "Bakırköyde de kamu yararına çalışan bir çok dernek var. Neden Bakırköylü bir dernek değil de bilmediğimiz, tanımadığımız bir derneğe yardım ediyoruz" diye sorarak böyle bir gündem maddesinin komisyona bile gitmeden reddedilmesini istedi. "Bilmediğimiz bir derneğe yardım etmemiz hem hukuken, hem siyaseten Bakırköy Belediyesi'ne zarar getirir" diyen Ilgın Oktay, "Belli kriterleri baz alarak Bakırköydeki derneklerin gerekirse elektrik ve su faturalarına destek olalım. Bu dernekler de rahat rahat kuruluş amaçlarına uygun çalışmalarına devam edebilsin, bizlerde rahat rahat çalışmaları için önlerini açmış olalım.

Neden Çaba Derneği" diye sordu.
Tartışmalar karşısında söz alan İBB ve Belediye Meclis Üyesi Ali Rıza Akyüz, Büyükşehir Meclisi'nde de kamu yararına çalışan kurumlara arsalar verildiğini, onlara hayır denilmiyorsa buna da hayır denilemeyeceğini ifade etti. Karşılıklı atışmalar devam ederken meclis gündemi oylandı Ak Partili Meclis Üyelerinin red oyuna karşın, CHPli meclis üyelerinin onayıyla Çaba Derneğine 150 Milyar lira yardım edilmesi oy çokluğu ile kabul edildi. Meclisi izleyenler arasında bulunan STK Platformu Başkan Yardımcısı Ülker Durukan, Meclis Üyesi Ali Rıza Akyüz'e seslenerek, "Siz kimin parasını, kime veriyorsunuz.




Bunca yıldır Bakırköy'e hizmet eden, yeşilini ve doğasını korumaya çalışan, bir çok öğrenciye burs veren kamu yararı gözeten derneklere değil de neden Bakırköy dışında bir derneğe yardım ediyorsunuz.
Bakırköylüye ne yaptınız?" diye sordu. Gündem maddesinin başkanlık tarafından geldiğini söyleyen İBB ve Belediye Meclis Üyesi Ali Rıza Akyüz, Başkan Kerimoğlu'nun dernekle görüştüğünü ve gündem maddesinin başkanlık makamından gelen bir teklif olduğunu belirterek, önergeyi komisyona havale etmemek giibi bir durumun söz konusu olmayacağını ifade etti. "Gündem maddesi komisyona gider, komisyon üyeleri tarafından tartışılır ve kesin karara ondan sonra bağlanır" dedi. Meclis sonrası Ak Partili Meclis Üyeleri Grup Odasında gündeme ilişkin konuşurken, Dernek ve STK'ların toplumda ittirici güç olduğunu belirterek, yardım etmek anlamında kişisel hiç bir tavırlarının olmadığını, belirttiler.



Ak Partili Meclis Üyesi Fatma Elmas Torun "Caminin içine yardım gerekliyken, mescide harcama yapmak makbul değildir" diyerek, Bakırköy'e bir çivi bile çakılmamışken, Bakırköy dışından bir derneğe böyle bir yardımı doğru bulmuyoruz. Hani Bakırköy Belediyesi'nin parası yoktu?" diyerek düşüncelerini anlattı. Belediye olarak böyle bir bütçeleri varsa, belediyenin bizzat Sosyal Müdürlüğü tarafından farklı farklı derneklere verilmesi gerektiğini savunan Ak Partili meclis üyeleri, Kadın Sığınma evine yıllık 120 Bin Lira yardım etmek gibi bir yasal zorunluluğu varken, bunu ödemekte bile zorlanan Bakırköy Belediyesi'nin, Bakırköylü olmayan bir derneğe böyle bir ödeme yapmasını doğru bulmadıklarını söylediler. Mecliste 6 aylık Başkan Yardımcılığı görevine getirilen meclis üyelerinden Nurhan Çetinkaya, Emel Tığlı ve Kenan Şahin'in ücret taktirleri yapıldı.

Selvi Sarıtaç

Editör: Haber Merkezi