Seçim sonucunu değerlendiren Sevinç, Bakırköy’de oylarının artmasını bir başarı olarak görmediğini ifade etti. “Ortada bir başarı varsa bu halkın duyarlılığıdır” diyen Sevinç, Bakırköy’de oylarının artacağını, giden oyların bir kısmının geri geleceğini bildiğini fakat kesinlikle eski başarılarına ulaşamayacaklarını da tahmin ettiğini söyleyerek,  “Ortada geçen seçime göre bir artış varsa, bu bizim değil, sokakta çalışarak evini, eşini, çoluk çocuğunu bırakıp meydanlarda çalışan en çokta kadınlarımızın başarısıdır” dedi.  Geçerli oyların bu seçimde geçerli hale gelmesinin de sonuçta etkili olduğunu belirtti.

Genel Seçimlerinde Bakırköy’ün de içinde bulunduğu 3. seçim bölgesinde milletvekili listelerinde yapılan değişikliklerin yanlış olduğu başta olmak üzere çeşitli konularda fikir alış verişinde bulunan katılımcılardan Belediye Meclis Üyesi ve Başkan Yardımcısı Kenan Şahin, partiye yıllarca emek vermiş üyelerin yok sayılarak, devşirme adaylar ve dün üye olup bu gün koltuk sahibi olanlara da tepkili olduğunu ve bunun yanlış olduğunu ifade etti.

“BAŞARILIYIZ DEMEK İNSANLARIN AKLIYLA DALGA GEÇMEKTİR”

Eski parti meclis üyesi İbrahim Yener de “Başarılıyız demek insanların aklıyla dalga geçmektir” diyerek tepkisini dile getirdi. 13 yıl muhalefette olan bir partinin yüzde 25 oy aldı ve oyumuz arttı diyerek sevinmesine anlam veremediğini belirten Keleş, “Bu mantığa aykırı. Ortada bal gibi bir başarısızlık var. Yerinde saymak başarılıysa başarılıyız” dedi.

Türkiye’nin tutucu bir toplum olduğunu sözlerine ekleyen ve toplumu dönüştürmenin kolay olmadığını, toplumun kaderci ve AKP ile kendisini daha özgür hissettiğini belirten Keleş, “Toplum olarak daha iyi bir ekonomik dönem yaşamadık geçmişte. O nedenle sosyal devletin gereği olan ve çoğumuzun küçümsediği sosyal yardımları alan geniş kitleler; bunların kesilebileceği olasılığını yaşamak istemiyor” diyerek açıklamalarına devam etti.

“Etkili olduğumuz küçük belediyelerde güçlü değiliz ve iyi bir performan göstermiyoruz” diyen İbrahim Keleş, “Biz, parti olarak, kadro olarak topluma güven veremiyoruz. Vatandaş bu konuda çok da haksız değil” diyerek CHP’li belediyeleri eleştirdi.

'İstisnalar hariç' diyerek, iktidar oldukları belediyeleri eleştiren Keleş, “Bizim belediyelerimiz daha mı iyi hizmet mi yapılıyor? Ya da daha mı az haksızlık, hadi yolsuzluk hırsızlık demeyeyim diyerek serzenişte bulundu.

“Herkes sorumluluğunun gereğini yerine getirmeli” diyerek, popülist söylemlerden kaçınılarak, uzun vadeli bir planlar yapmasının gerekliliğini ifade ederek, “Çetin Altan’ın deyimiyle, enseyi karartmaya gerek yok. Yılmadan çok çalışılmalı” dedi.

Selvi Sarıtaç-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi