AK Parti Karabük Belediye Başkanı Adayı Mehmet Ceylan, Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olması durumunda, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin'in partinin genel başkanı ve başbakan olması ihtimalinin büyük olduğunu iddia etti.

"BAKANLIK KONUSU GÜNDEME GETİRİLİYOR"

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Ceylan, bir gazetecinin Mehmet Ali Şahin'in olası yeni kabinede bakan olma durumu olup olmadığı yönündeki sorusu üzerine, "Basında değerli büyüğümüz Mehmet Ali Şahin'in yeni oluşacak kabinede muhtemel bir bakanlık konusu gündeme getiriliyor.

"DAHA BÜYÜK BEKLENTİLER İÇERİSİNDEYİM"


Ben ihtimal vermiyorum. Ben daha büyük beklentiler içerisindeyim. Mehmet Ali Şahin bakanlık yapmış bir insan. Devlet bakanlığı yapmış, Adalet Bakanlığı yapmış, onun ötesinde TBMM Başkanlığı yapmış, Türkiye'nin iki numaralı koltuğuna oturmuş bir insan. Dolayısıyla da bu aşamadan sonra ondan daha fazla görevler bekliyoruz. Muhtemelen de olacaktır büyük ihtimalle" dedi. Şahin'i partinin genel başkanı, başbakan olarak görmeyi arzuladıklarını ifade eden Ceylan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"BAŞBAKANIMIZI CUMHURBAŞKANI OLARAK GÖRMEYİ ARZU EDİYORUZ"

"Yerel seçimlerden sonra Cumhurbaşkanlığı Seçimi var. Başbakanımızı, Cumhurbaşkanı olarak görmeyi arzu ediyoruz. Elimizden gelen bütün gayreti de göstereceğiz. Partimizin genel başkanlığının boşalması durumda Mehmet Ali Şahin'in önü açılmış olacak. Parti tüzüğü gereği genel başkanlığa vekalet etmiş olacak. Dolayısıyla partimizin genel başkanı olacak inşallah. Şu andaki gidişat bunu gösteriyor. Parti tüzüğü gereği zaten siyasi hukuk işlerden sorumlu olduğu için parti genel başkanımız olacaktır.

"İNŞALLAH GENEL BAŞKANLIK, BAŞBAKANLIK BEKLİYORUZ"


Karabük'ten çıkmış bir parti genel başkanı, iktidar partisinin genel başkanı sıfatını taşıyacaktır. Bizim siyasi geleneğimizde Başbakan görevlendirilirken, siyasi partilerin başkanları görevlendirilir. Dolayısıyla büyük bir ihtimalle de başbakan olma ihtimali büyük ihtimal. Dolayısıyla biz ondan bakanlık değil, inşallah genel başkanlık, başbakanlık bekliyoruz." 

Editör: Haber Merkezi