Uzun yıllar CHP’de siyaset yapan Gökan Zeybek, aynı anda Sarıyer Belediye Meclis Üyeliği, İBB Meclis Üyeliği, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcılığı ve CHP İstanbul İl Başkan Yardımcılığı yaparken, Parti Meclisi’ne seçilince (PM) belediye başkan yardımcılığından istifa etti. 24 Haziran’da yapılacak erken genel seçim için aday adaylığını açıkladığında da diğer görevlerinden ayrılan Zeybek, aday listesinde İstanbul 2. Bölge’den 7. sırada yer aldı.

Milletvekili seçilmesine kesin gözüyle bakılan mimar Zeybek’in TBMM’ye girdiğinde olası bir CHP iktidarında özellikle de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na getirilebileceği belirtiliyor.

İyi bir siyasi hatip olan Gökan Zeybek belediye meclis üeyeliği sırasında mecliste yaptığı konuşmalarla konusuna hakim, ciddi ve bilgi birikimi ile dikkat çeken bir portre sergiliyordu.

Milletvekili adaylığı özellikle Sarıyer’deki CHP’liler tarafından memnuniyetle karşılanan Gökan Zeybek’in siyasi yaşamındaki zorlu ancak istikrarlı tırmanışının aynı şekilde devam etmesi bekleniyor.

Tuncay Dağlı-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi