Törene, Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, İstanbul 3. Bölge Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, İl Başkan Yardımcıları Bektaş Davutoğlu, Hasan Karaoğlu ve Hüseyin Aksu katıldı.
İlçe Başkan Yardımcısı Tülin Sayın'ın sunumunu yaptığı programda, 12 Eylül darbesinin ertesinde, yaşı büyülterek idam edilen Erdal Eren ,ölümünün 33. yılı videolu bir gösteri ile anıldı. İzmir 2. Bölge milletvekili ve gazeteci Mustafa Balbay'ın cezaevinde çıkışı nedeni ile hazırlanan videolu sunumun ardından, Atatürk ve Devrimlerini anlatan kısa film seyredildi.
CHP İlçe Başkanı Sait Yücel yaptığı konuşmada, "Her Cumartesi Kadın ve Gençlik Kollarımızın açtığı standa gelerek üye olan, kapı kapı dolaşarak fikir alış verişinde bulunduğumuz, konuştuğumuz vatandaşlarımızın katılımıyla sayımız günden güne çoğalıyor. 15 belediye başkan aday adayımız ve 180'e yakın meclis üyesi aday adayı arkadaşımızın çalışmalarıyla bu katılım dahada artacakır. Herkes elini taşın altına koymalı, bu seçim 'AAKP'den kurtulma seçimi' dir. Bakırköy'de hedefi % 75 tutuyorum ama bu çalışmalarımızdan sonra bana artık hedefi yükselt diyorlar. AKP'nin bu faşizan gidişine hep birlikte dur demeliyiz. Hedefimiz İstanbul'u almaktır, alacağımıza inanıyorum. İstanbul hedefimize, Bakırköy CHP olarak bir tuğla da biz koyacağız" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya ise konuşmasına "Sevgili Balbay'ın selamını getirdim. Genel Başkanımız Kemal Kılıçtaroğlu'nun selamını getirdim" diyerek başladı. Akkaya sözlerine devamla, "Her taşın altında CHP var. Biz bu değerleri kolay kazanmadık. Çok bedeller ödedik. Biz Mevlana'nın hırkasını giymişiz, Nazım'ın sesi olmuşuz, Deniz'in, Mahir'in, Hüseyin'in gençliğiyiz. Biz 90 yıllık bir çınarız. Despot iktidarı sandığa gömeceğiz. Kıblemiz insandır. Yolu sevgiden geçen herkese kapımız açıktır" ifadelerini kulandı.
Bakırköy Belediye Başkan Aday Adaylarından İbrahim Yener, Cavit Ganiç, Nurdan Mehri Erdiş, Ziya Disanlı, Ceyhun Yağlıcıoğlu, Selçuk Biber, Selahattin Görkey ve Vicdan Baykara'nın da katıldığı törende yaklaşık 300 kişiye rozet takıldı.
Selvi Sarıtaç
 

Editör: Haber Merkezi