Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Elif Uluğ, kesin olmayan ön seçim sonuçlarını açıkladı.

Kesin sonuçlar ise itiraz süresinin sona ermesinin ardından Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanacak.

İstanbul’un 39 ilçesinde 1060 sandıkta gerçekleştirilen ön seçimlerin kesin olmayan sonuçları bugün CHP İstanbul İl Başkanlığı gerçekleştirilen basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaşıldı.

CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Dr. N. Elif Uluğ, “Dün, parti içi demokrasimiz ve Türkiye siyasetinin geleceği açısından son derece tarihi bir gün yaşadık. Liderinin dahi milletvekili olabilmesini üyelerinin iradesine bıraktığı tek parti Cumhuriyet Halk Partisi. Parti içi demokrasinin gereklerini yerine getiren tek siyasi parti yine Cumhuriyet Halk Partisi. Bu durumun 7 Haziran’dan sonra başlayacak sosyal demokrat iktidarın bir işareti olarak değerlendirilmesi gerekir. CHP İstanbul İl Örgütü olarak dün İstanbul’un 39 ilçesinde kurulan 1060 sandıkta ön seçimlerimizi gerçekleştirdik. İlçelere göre katılım oranları farklı olmakla beraber İstanbul’da yüzde 50’nin üzerinde partilimiz oy kullandı. Açıkladığım sonuçlar, ilçe örgütlerimiz tarafından elde edilen kesin olmayan sonuçlardır. İtiraz süresinin dolmasının ardından YSK, kesin sonuçları askıya çıkaracak” dedi.(Kent Yaşam)

1. BÖLGE SONUCU


2. BÖLGE SONUCU



3. BÖLGE SONUCU

Editör: Haber Merkezi