Cinik: Sorun çözücü anlayışla yola çıktık

CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkan Adayı Süreyya Cinik bu güne kadar elde ettiği siyasi başarılarına yeni halkalar eklemek amacıyla iddialı bir şekilde ekip arkadaşlarıyla birlikte yola çıktı.

“Kongreler eksiklerimizi tamamlama, hataların telafisi ve yeniden yapılanmanın zamanlardır” diyen Süreyya Cinik, CHP İl Kadın Kongrelerinin de, parti politikalarının şekillendiği ikinci önemli adım olduğunu ifade etti.

 7 Ocak 2016’da yapılacak İl Kadın Kongresi’ne en güçlü aday olarak girecek olan Süreyya Cinik, “Parti aidiyeti, öngörüsü olan, toplumu anlayan, örgütle omuz omuza, sorun çözücü, halkla iç içe, dinleyen, anlayan, eleştiriye açık bir yönetim anlayışıyla yola çıktık. Sosyal demokrat parti olarak, temel anlayışımız, temsilde ve yönetimde adaleti sağlamak, değişen ve dönüşen toplumumuzda kadın statüsünü yükselmek, şiddetten uzak, dürüst politikalar geliştirmektir” dedi.

Siyasetle uğraşan kadınların seçim çalışmalarında sahada olduğunu ancak ondan sonra da gözardı edilmemesi gerektiğini söyleyen Süreyya Cinik Kent Yaşam gazetesine yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Haklı olarak, yolsuzluğa, adaletsizliğe, baskıya, sesi en gür çıkan partimiz, kendi içinde de aynı tutumunu sergilemelidir. Ancak söylemlerimizin eylemlerle örtüşmesi gerekir. Ne yazıkki kadını siyasal alanda ve kamusal alanda dışarıda bırakarak, sadece seçim çalışmalarında sahaya ittik, seçimlerde hedeflediğimiz sonuçları alamadığımız gibi hem içeride hem de dışarıda güven sorunu oluşmuştur. Dünden hazırlanamadığımız bugün, her yeni olgu bizi şimdiden koparıp geçmiş ve gelecek arasında askıda bıraktı. Bugünü biçimsel demokrasi kalıplarıyla anlamaya çalıştıkça kavramlarımız eksildi. Yüzde 33 kotanın taşıma gücüne sığındık, tüm sorunların yüzde 33’le kotarılabileceği yanılgısına düştük. İçselleştiremediğimiz eşitliği, tüzüklerle, genelgelerle bağlamaya, anayasal yollarla çözmeye kalktık. Dünyayla ilişkilenme biçimlerimiz sarsıldı,  adeta yolumuzu kaybettik. Küreselleşme kasırgası altında nasıl bir dünyada yaşadığımızı bilemediğimiz gibi, yaptığımızın kime, nasıl hizmet ettiğini de bilemez hale geldik.  Daha da kötüsü, bilgi kirliliği ve algı yönetimleri nedenleriyle, en eğitimlimizden en eğitimsizine kadar ne yapıyor olduğumuzu anlamaktan mahrum olduk. Ülkemizin içinde bulunduğu kaos nedeniyle, sorunlarımızı öteledik. Yönetimde ve temsilde kadın yokluğunun, ülkemize neler getireceği, neler götüreceğinin  tartışılması gerekmektedir.

Dünya toplumları artık, keskinleşen çizgilerle üreten-yönetenler ile tüketen-yönetilenler olarak ayrılacak. Geçmiş yılların başarılı saydığı uygulayıcı, düşünmeyen insan tipi tüketen ve yönetilen olacaktır. Geleceğin toplumunu yaratmak için; üretken olmak, katılmadığı düşünceye karşı çıkabilmek ve özgürlüğüne sahip çıkabilmektir.”

(Tuncay Dağlı-Kent Yaşam)

 

SÜREYYA CİNİK KİMDİR?

Süreyya Çinik, 1961 yılında Kars’ta doğdu.Fatih Kız Lisesi’ni bitirdi. Avusturya Ggoethe Enstütüsü-Ober Stuffe, Marmara Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler Yüksek Lisans (Tez aşaması) 

1988 Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SODEP) Sarıyer İlçe Başkanlığı’nda siyasete başladı. Başladığı günden itibaren CHP kadın gücü olarak daha fazla ne yapılır düşüncesi ile projeler üretti. Birçoğunu faliyete geçirme başarısı gösterdi. 

 9 Eylül 1992’de CHP Sarıyer örgütünün kurucu yönetim kurulu ve seçilmiş ilk kadın ilçe sekreteri oldu.

1994’te Sarıyer Belediye Başkan Adayı oldu. CHP-SHP birleşmesine kadar Örgütlenmeden Sorumlu Başkan Yardımcılığı ve İlçe Başkanlığı yaptı. 1995 yılında 13. sıra CHP İstanbul Milletvekili Adayı oldu.

STK’lara önem veren bir siyasetçi olarak görev süresince birçok dernek ve vakıfa üye olup, çalışmalarına destek verdi. Bunlardan bazıları, Sarıyer Kars-Ardahan-Iğdır Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanlığı, Kars-Ardahan-Iğdır Sanayici ve İşadamları Derneği (KAISİAD) Kuruyucu Başkanlığı, İstanbul Sarıyer Kadın Dayanışma ve Çevre Platformu Başkanlığı’dır.

Süreyya Cinik İngilizce ve Almanca bilmektedir.

Editör: Haber Merkezi