CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz yaptığı yazılı basın açıklaması ile geçtiğimiz Pazar günü yapılan ön seçimi değerlendirip, “Siyasal devrim gerçekleşiyor” dedi.

İşte o açıklama:

“29 Mart 2015’te ülkemizin bir çok bölgesinde olduğu gibi İstanbul  2. Bölge sınırları içerisinde olan Sarıyer ilçemizde de ön seçimi gerçekleştirdik.

Ön seçimin önemini algılayan 4200 üyemiz özgür iradesi ile oy kullandılar. Üyelik sorumluluklarını yerine getirdiler. Yargı denetiminde siyasi olgunluk içerisinde yapılan seçim Türk siyasi tarihine siyasi açılım olarak geçecektir.

Aday adaylarımızın tümü partili yoldaşlarımızdır. Sonuçta hangi sıralamaya gelirlerse gelsinler 1. Sıradaki de 12. Sıradaki de 112. Sıradaki de artık hiçbir üyenin iradesini sorgulamadan CHP iktidarı için çalışmalıdır çalışacaktır.

Bu yarışın eşit ve hakkaniyetli olması için ilçe başkanlığı olarak üzerimize her ne düşüyorsa yaptık. İki gün süreli Sarıyer’de aday adayı tanıtım toplantıları yaptık. İlçemize bir aylık seçim süresince yaklaşık her gün 10 ‘un üzerinde aday adayı geldi.  Bu arkadaşlarımız ilçede toplantılar düzenlediler. Bu toplantıları üyelerimize önceden duyurduk. Yönetim Kurulu üyelerimiz dahil hiçbir üyeye “sen buna oy ver”  veya  “oy verme” şeklinde telkinde veya baskıda bulunmadık.

Birilerinin milletvekilleri kaçak saraylarda belirlenirken yine kendine sol parti diyen birilerinin milletvekilleri İmralı –Kandil hattında belirlenirken benim partimin benim ilçemin milletvekillerini Sarıyer’imizin vekillerini 4200 üyemiz belirlemiştir.

Yine birileri Feshane de eğilim yoklaması adı altında üyelerine oy kullandırıp, sonuçları sandıkları açmadan oy kullananların iradesini oy kullananlardan saklarken, sonuçları gizlerken, benim partim bu işi yargı denetiminde  bütün Türkiye’nin gözü önünde yapmıştır.

Yerel ve genel seçim günlerinde hangi yasal kurallar uygulanmışsa 29 Mart’ta yapılan ön seçimde aynı kurallar uygulanmıştır.

Açılım adı altında bir şeyler üretmeye çalışan ve başaramayan AKP iktidarına karşı ülkede siyasi açılım getiren CHP ‘lileri kutluyorum. Cin şişeden çıkmıştır. Artık bütün partilerin üyeleri partilerinde ön seçim isteyecektir. 1950 ’ler de çok partili sisteme geçerek ülkede demokrasinin kanallarını açan CHP, bugün de üyelerine milletvekillerini seçme hakkı vererek ülkede siyasal devrimi gerçekleştirmiştir.

Partimiz iktidar yolundadır. İktidar olmak içinde Sarıyer’imizde içinde bulunduğu  2. Bölgede en az 12 - 13  Milletvekili hedefimizdir.

Böyle bir partinin ilçe başkanı olmaktan gurur ve onur duyar, 29 Mart 2015’te büyük bir olgunluk ve demokrasi şöleni içerisinde geçmesinde katkı sunan bütün üyelerimize ve Sarıyer halkına teşekkür ederim.” (Kent Yaşam)

 

 

 

Editör: Haber Merkezi