Mart 2014’te yapılacak yerel seçimlerde CHP Zeytinburnu Belediye Başkan Aday Adayları, aday tanıtım toplantısında görücüye çıktı. Sümer Mahallesi, Öz Mutlu Düğün Salonunda, gerçekleşen tanıtım toplantısına, belediye meclis üyeleri, meclis üyesi aday adayları ve çok sayıda partili katıldı.

Aday adayları; Hasan Ali Hayıroğlu, Metin Tahran, Salih Zeki Durmuşoğlu, Mustafa Fazlıoğlu 20 dakika ile sınırlandırılan konuşmalarıyla, özgeçmişlerini ve belediye başkanı olmaları halinde yapacakları projeleri anlattı. Hedeflerini anlatan aday adayları kendilerini anlatarak, daha güzel bir Zeytinburnu için destek istedi.

Açılış konuşmasın hoşgeldiniz diyerek başlayan CHP Zeytinburnu ilçe başkanı Metin Doğan "Birimizin diğerinden üstünlüğü yok, bizim için önemli ve anlamlı olan Cumhuriyet Halk Partisinin, AKP karşısındaki galibiyeti ve üstünlüğüdür. Biz onun için buradayız, onun için yarışıyoruz, kendi içimizdeki yarışı Cumhuriyet Halk Partisinin, önümüzdeki yerel seçimlerde, AKP' ye karşı, karanlığa karşı, Belediye burçlarına Cumhuriyet Halk Partisinin altı oklu bayrağını dikmek için mücadele ediyoruz. Bizim yarışımız budur, kavgamız budur." dedi. Konuşmasına devam eden Doğan "Kendi içimizde dirliğimiz var, birliğimiz var, kendi içimizde dayanışmamız var. Bu salondan birlik içinde, bütünlükte, omuz omuza, kol kola girip çıktığımızda dışarıdaki dostlarımız sevinecek. Arkadaşlarımız bir çalışacaksa, bin çalışacak. Dışarıdaki düşmanlarımızda, rakiplerimizde bizi izliyor. Onun için, hiç bir Cumhuriyet Halk Partili yiğit kardeşim asla ve asla dışarıdaki o sinsi, hain ve ülkeyi bölüp parçalamak isteyen zihniyete karşı burada birliğimize ve beraberliğimize zede verecek bir anlayış içinde olmayacak. Biz onun için buradayız" diyerek, "Bu seçimlerde ya AKP ve Murat Aydın burayı terk edip gidecekler, yada biz Zeytinburnu'n da yaşayanları sürecekler. Biz sürülmeyeceğiz, Zeytinburnu'n da yaşamaya devam edeceğiz ama Murat Aydın ve AKP olmayacak. Tam yol iktidar" diyerek konuşmasına son verdi.

İlk konuşmayı Belediye Başkan Aday Adaylarından Metin Tarhan yaptı. Tarhan "Zor bir süreci başarmak için yol çıktım" diyerek, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu'nun kendisinin partili oluşundan, sivil toplumlarda yaptığı verimli ve başarılı çalışmalardan dolayı, partide daha aktif katkı sağlamasını istediğini, ülkesine ve ilçesine yapılan bu haksızlıkta bunu bir görev kabul ederek Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu belirtti. "Hepimize bir görev düşüyor. Birbirimizin eksiğini tamamlamalıyız. Şahsi yarar zamanı değil. Demokrat ve insan üstünden hayata bakan, hiç bir kirliliği ve zaafiyeti olmayan insanlardan oluşan bir kadro oluşturmalıyız. Parti dışında olan tüm kesimleri, partiye destek olmaya katkı sunmaya elverişli hale getirmek zorundayız" diyerek katılımcılara teşekkür etti.

İkinci konuşmacı olarak Hasan Ali Hayırlıoğlu "Burada AKP'nin haksız uygulamalarını, iç-dış borcumuzu, tarımın ve hayvancılığın nasıl bitirildiğini, vatandaşların etnik kimliğinden dolayı nasıl ayırdedildiğini, eğitim ve öğretim sistemimizden tutun da, uygulamakta oldukları yanlış politikalarının hiç birini anlatmayacağım" diyerek "Biliyoruz ki bu seçim, oy hırsızlarının, sandık kalpazanlarının, bu bezirgan iktidarının talan saltanatına son verme seçimidir. Biz birlik olmalıyız ki, karşımızdaki iktidarı yıkalım. Sadece belediye ve meclis üyesi aday adayların gayretiyle bu seçim kazanılmaz. Bu nedenle bu seçim; örgütümüzle, gönüldaşlarımızla, partimize ilgi ve sevgi gösteren vatandaşlarımızla birleşmiş tek vücut bir CHP ile alınacak bir seçimdir. Ben Hasan Ali Hayırlıoğlu olarak, bu uğurda çalışmaya hazırım" diyerek konuşmasına projerinide anlatarak son verdi.

Üçüncü konuşmacı olarak söz alan Mustafa Fazlıoğlu ise "Ben hayata gözlrimi emek ve barış için açtım. Adım Mustafa soyadım Terzi Fikri, adım Mustafa soyadım Özgürlük, Maden Direnişi, Dersim diye sıraladı. Evimde, yuvamda, Cumhuriyet Halk Partisidir. Ben Munzur'da, Sivas'ta, Tekel Direnişinde vardım, Şişe cam direnişinde, 1 Mayıs'ta alanlardaydım" demesi üzerine katılımcılardan Hüseyin Kaplan "Nerde vardın" diye tepki gösterdi.Hüseyin Kaplan'ın salondan çıkaması üzerine konuşmasına devam eden Fazlıoğlu"Ben parti içerisinde iktidar mücadelesi verdim, parti dışında da, üyesi ve yöneticisi olduğum Mimarlar Odasında ülkem için barış, özgürlük, demokrasi bayrağını daha yukarıya kaldırmak için, mücadele verdim, mücadele veriyorum ve mücadele etmeye devam edeceğim" dedi.

Büyük tezahuratların ardından, tezahurat yapanların salonu boşaltması son konuşmacı olan Belediye Başkan Aday Adayı Salih Zeki Durmuşoğlu'nun tepkisine neden oldu. Durmuşoğlu "Birlik ve beraberlik içinde düzenlemiş olduğumuz toplantıda, biz birlikte varız diyoruz. Sosyal Demokrat bir düşünceye sahip olup, şu an salonu boşaltan arkadaşlar sosyal demokrat çizgiden uzak durduğunu gösterir. Biz tek yumruk olmalıyız." diyerek konuşmasına başladı.

Hiç bir platformda kendini yalnız bırakmayan eşine güvendiği kadar partililerine inanıp, güvendiğini söyleyen Durmuşoğlu "Ben sizlerden biriyim. Önemli olan oy almak değil, iktidarı ne için kullandığınızdır" dedi. Türkiye'nin çok kötü durumda olduğuna dikkat çeken Durmuşoğlu "Biz Türkiye'yi birlikte kurtaracağız. Türk Cumhuriyeti halkı olarak kurtaracağız. Bunu başarmak için yerelden genele gitmeliyiz. Bunun başka yolu yok" diyerek, gelecek kuşaklara karşı sorumlulukları olduğunu, Zeki Salih Durmuşoğlu olarak, gelecek kuşaklara karşı olan sorumluluğundan dolayı siyaset yaptığını söyledi. Dünyada 80 sonrası liberal politikalar yapanların zulmün önününün açıldığını, yıkanın önünü açtığını, toplumsal araçları gasp edildiğini belirterek "Şimdi daha vahşi politikalar uygulanıyor. Yaşamı tanımayan, insanı tanımayan, Türkiye'yi tanımayan, çökerten, güçlerimizi mahveden yeni liberal politikalardır bunlar be biz buna seyirci kalamayız. Zeytinburnu'n da doğan ve hala yaşayan bir arkadaşınız olarak, Zeytinburnu halkı ile bütünleşerek, herkes kendi kapısının önünü süpürsün düşüncesi ile partimin sosyal demokrat politikalarını uygulamak ve bunu halkıma anlatıp,yaşatmak isteği ile Belediye Başkanlığına adaylığımı koydum" diyerek konuşmasına son verdi.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından protokol, katılımcılar ve belediye başkan aday adayları Onuncu Yıl Marşı ile birlik ve beraberlik mesajı vererek, el ele objektiflere poz verdi.

Zeytinburnu Chp İlçe Başkanlığı, düzenlemiş olduğu tanıtım toplantısında, Belediye Başkan Aday Adayları hep birlikte ilçe örgütüne seslendi "Gün birlik, beraberlik , el ele, omuz omuza dayanışma günüdür" diyerek geveyi bitirdi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

 

Editör: Haber Merkezi