CHP İstanbul milletvekili adaylarının bir kısmının parti üyeleri tarafından belirlenmesi amacıyla yapılan ön seçim heyecan yarattı.

2. seçim bölgesinin en çok üyeye sahip ilçesi olan Sarıyer’deki Sarıyer İlköğretim Okulu'nda kurulan 30 sandığa sabah saatlerinden itibaren giden CHP’liler aday olmasını istedikleri siyasetçilere oy verdi. En az 11 en çok 22 aday adayına oy veren parti üyeleri okul bahçesinde büyük kalabalık oluşturdu.

Bu arada birçok aday adayı tarafından parti üyelkeri araçlarla getirilip oy kullanması sağlandı. Aday adayları için çalışan çok sayıda kişi de tanıtım broşürü, kartvizit ve promosyon olarak kalem, defter, kahvek  dağıttı. CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve aday adayları sandıkları dolaşıp görevlilerle ayaküstü sohbet etti.

113 aday adayının yarıştığı CHP İstanbul 2. Bölge’de Aykut Erdoğdu, Mustafa Sarıgül, Dr. Cengiz Alp, Şinasi Öktem, Dursun Bulut, Melda Onur gibi isimler ön seçimden çıkacak favori adaylar olarak gösterilse de sürpriz yapacak aday adaylarının da olduğu biliniyor.

(Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)









Editör: Haber Merkezi