CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Hasan Söyler, genel seçimde aday olmak için tanıtım çalışmaları yürüten aday adaylarına öneride bulunup, “Kendimizi tanıtmak için kahvaltılar, yemekler verip, gereksiz yere masraf yapacağımıza, bu parayı partilerimizin ilçe örgütlerine verelim, ihtiyaçlarını gidersinler” dedi.

Birçok aday adayının katılımıyla Sultangazi’de gerçekleştirilen tanıtım toplantısında konuşan Hasan Söyler’in önerisi, CHP ilçe başkanları tarafından da olumlu ve yerinde bir teklif olarak kabul edildi. Toplantıya katılan aday adayları da Söyler’in önerisine sıcak baktıklarını ifade ettiler.

“TOPLANTILARIMIZI PARTİ BİNALARIMIZDA YAPALIM”

Önerisiyle ilgili Kent Yaşam Gazetesi Haber Müdürü Tuncay Dağlı’ya açıklamada bulunan Hasan Söyler, “CHP’li siyasetçiler olarak parti örgütümüzün ihtiyaçlarının ne olduğunu biliyoruz. Kadın kollarının, gençlik kollarının neye gereksinim duyduğunu görüyoruz. Bu arkadaşlarımız alana indiklerinde her türlü ihtiyaçları oluyor. Bu nedenle biz kendimizi tanıtmak için yaptığımız çalışmalarda paramızı çarcur etmek yerine örgütümüze destek sağlasak daha iyi olmaz mı?” dedi.

Her aday adayının parti örgütüne ve halka kendini tanıtmak için kahvaltı ve  yemek programları yaptığını ve her organizasyona en az 6-7 bin TL ödediğini söyleyen Hasan Söyler şöyle devam etti:

“Biz aday adayları olarak bu paraları ilçe başkanlıklarımıza makbuz karşılığı verelim. Parçalanmaya hiç gerek yok. Oraya buraya gitmeyelim, tanıtım toplantılarımızı da ilçelerimizde yapalım. Basına da ilan reklam verelim. 100 adaysak biner lira verdiğimizde her ilçeye en az 100 bin TL katkı sağlamış oluruz. Ben böyle bir karar alınırsa uyacağıma şeref ve namus sözü veriyorum. Bireysel olarak değil, topluca hareket etmemizin büyük yararı olur.”

“ADAY ADAYLARIMIZ HALK DİLİYLE KONUŞMUYOR”

Açıklamasında CHP’li aday adayları olarak özeleştiride de bulunan Hasan Söyler, meydana inen aday adaylarının genellikle demokrasi, laiklik ve özgürlük gibi klişeleşmiş kavramlardan söz edip, sürekli AK Parti’yi kötülediğini belirten Hasan Söyler, bunun oy oranını artırmak için pek fazla işe yaramadığını, halk diliyle konuşup, halkın istek ve taleplerine yönelik projelerden söz edilmesi gerektiğini ifade etti. Söyler, “Biz, halk ne istiyor ona bakmalıyız. Özgecan cinayeti gibi olayları siyasete alet etmeden, kendimize özgü değerler üzerinden siyaset yapmalı, mesajlar vermeliyiz. Ancak şu an gördüğüm kadarıyla halk diliyle siyaset yapabilecek bir tane adayımız yok. Gençler hariç. Onlar farklı konuşuyor, halkın diliyle anlaşılacak şekilde konuşuyorlar. Bizim parti olarak genel seçimde toplumun kabul edeceği insanları  aday olarak ileri sürmemiz lazım. Halka tepeden bakan, halktan kopuk yaşayan ve konuşanları değil” dedi.
(Tuncay DAĞLI- Kent Yaşam)

Editör: Haber Merkezi