DİSK Genel Başkanı Kani Beko, CHP Kağıthane İlçe Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen aşure dağıtım programında karşılaştığı Sarıyerli siyasetçi Dr. Cengiz Alp’e siyasi duruşunu beğendiğini belirtirken, önerilerde de bulundu.

2015’te yapılacak genel seçimde İstanbul 2. Bölge’den milletvekili aday adayı olması beklenen Dr. Cengiz Alp’le Kağıthane Meydanı’nda sohbet eden DİSK ve Genel İş Sendikası Genel Başkanı Kani Beko, CHP’nin ülke sorunları ve yaşanan toplumsal olaylara yaklaşımı ile ilgili değerlendirmede bulundu.

“SALON KONUŞMALARIYLA CHP’Lİ OLUNMAZ”

“Takım elbise giyip, kravat takıp, salonlarda konuşmalar yaparak CHP’li olunmaz” diyen Kani Beko, “İşçiyle, emekçiyle aynı ortamı paylaşıp, aynı yerde çalışıp, aynı masada yemek yemek, aynı havayı solumak gerek. Madene inip, maden işçisinin yaşadığı zorlukları görüp, bilmek, onların çalıştığı yerlerdeki koşullarda bulunmak lazım. Ben yıllarca temizlik işçisi olarak çalıştım, çöp konteynırlarını taşıdım. Sendika başkanlığına işçilikten geldim. Emekçinin hangi koşullarda, hangi duyguları yaşadığını biliyorum. CHP’li olmak böyle bir şey” dedi.

 “SİYASETÇİ TENEKE GİBİ DEĞİL DEMİR GİBİ OLMALI”

Sohbet sırasında Dr. Cengiz Alp’e övgü dolu sözler söyleyen Kani Beko, “Sizi yakından takip ediyorum. Bu güne kadar yaptığınız siyasi çalışmaları ve CHP’ye verdiğiniz emeği biliyorum.  Ancak siyasetçinin eğilip bükülen teneke gibi yumuşak değil, demir gibi sağlam olması lazım. Ve de çok çalışıp, temiz kalarak, paslanmamak gerek. Bu anlamda sizin siyasi duruşunuzu beğeniyorum. Böyle devam edin. Halktan karşılığını alırsınız” diye konuştu.

DİSK Genel Başkanı Kani, Dr. Cengiz Alp’in yanı sıra Kağıthaneli siyasetçi işadamı Ahmet Özdemir ve arkadaşlarıyla da sohbet edip, genç bir kızın sorularını cevapladı.

(Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)

 

Editör: Haber Merkezi