İyi Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi arasında 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri için yapılan ittifakın çerçevesinin genişletildiği şu günlerde İstanbul ilçeleri de konuşulmaya başlandı. Hangi ilçelerde  İyi Parti, hangi ilçelerde CHP adayı ile seçime girileceği konusunda parti tabanlarında heyecan üst düzeyde. İyi Parti’nin yaklaşık 5-6 kazanılabilecek  ilçede aday çıkartması bekleniyor. Bu ilçelerden bazılarının isimleri kulis bilgilerine göre netleşmiş durumda. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ikamet ettiği Üsküdar, İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun ikamet ettiği Eyüpsultan ve Şile ilçelerinin İyi Parti’ye bırakılmasına kesin gözüyle bakılıyor. En çok merak edilen ilçelerin başında ise Küçükçekmece geliyor. Küçükçekmece’nin Millet İttifakı tarafından kazanılacağına kesin gözüyle bakan her iki parti genel merkezide Küçükçekmece’yi talep ediyor. CHP 2014’de kıl payı kaçırdığını, İyi Parti’de Genel Başkan Meral Akşener’in ilçe halkıyla yakın teması olduğunu, Akşener’in Rumelili hemşehrilerinin nüfus yoğunluğuna sahip olması dolayısıyla İyi Parti’nin belirgin bir avantaja sahip olabileceklerini iddia ediyorlar.

“İttifak oylarının üzerine çıkabilirim”

Konu hakkında gazetemize bir açıklama yapan İyi Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Aday Adayı Hüseyin Ülger, 1 Nisan sabahı Küçükçekmece’nin yeni bir belediyecilik anlayışına sahip olacağını belirtti. Ülger; “ Evet, Martın sonu bahar. Baharda güneşli günlerin habercisidir. Küçükçekmece halkın katılımına önem veren, sokağın talebine cevap veren bir belediyecilik ile tanışacak. Küçükçekmece sokaklarında yaşayan biri olarak kime rastlasam AKP’li başkan Temel Karadeniz’den şikayetçi. İcraatlarından memnuniyetsiz. Çalışmadığını, kendilerine dokunamadığını ifade ediyorlar. Azımsanamayacak orandaki bu vatandaşların bir çoğu uzun yıllardır sağ partiye oy vermişler. Bazıları ise siyasal alışkanlıklarını değiştirmekte zorlandığı için istemeye istemeye yeniden AKP’ye oy vereceklerini söylüyorlar. Alternatif sağ partilerin aday çıkarmama ihtimalinin ellerini kollarını bağladığını düşünüyorlar. Tamda bu nokta İyi Parti seçenek olarak seçmenin karşısına çıkıyor. Küçükçekmece’de İyi Parti- CHP İttifakı’nın son genel seçimde aldığı oy oranlarının üzerine bu kitlenin oylarını konsolide edebileceğim konusunda inancım tamdır” diye konuştu.

Küçükçekmece’nin demografik çeşitliliği nedeniyle en doğru adayın kendisi olduğunu ifade eden Ülger; “Ben Hataylıyım. Hatay’ın dini ve etnik açıdan çok kültürlü bir kent olduğu herkesce bilinir. Hatay’da Türkmenler, Araplar, Kürtler, Ermeniler, Yahudiler, Hristiyanlar, Aleviler, Sünniler hep birlikte kardeşçe yaşamaktayız. Biz Hataylılar farklılıklarımızı zenginliğimiz olarak görürüz. Yüzyıllardır saygı sevgi içinde yaşayan genlere sahibiz. İçine doğduğum kültür ve genlerim gereği Küçükçekmece’de yaşayan her yöre insanına her dil ve dinsel inançtan insana dokunabilir, onları anlayabilir, sorunlarına çözüm üretip ihtiyaçlarını karşılayabilirim. Çok kültürlülüğün temsilcisi benim. Bu hem partimiz, hem ittifakımız açısından çok önemli bir avantajdır” şeklinde konuştu.

“Atatürk İlke ve İnkılapları simgelenmiş”

CHP tabanındaki “bizim adımıza seçime girilmezse kazanılmaz” şeklindeki sokağa yansıyan dedikodular hakkındaki düşüncelerini aktaran İyi Partili Hüseyin Ülger; “ Bizim parti olarak en önemli derdimiz Cumhuriyet değerlerini geri kazanmaktır. Parti yönetimimiz görüşmelerde hangi doğrultuda karar alırsa alsın biz asıl amacımızı odaklanmış durumdayız. Hem şahsım, hem başka aday arkadaşlarım, hemde ilçe teşkilatım adına şunu söyleyebilirim; biz çok çalışacağız. Kendimiz için ne kadar çalışırsak o kadar çalışacağız. Bizim için İyi Parti yada CHP bayrağını taşımak arasında inanın fark yok. O bayrakta Atatürk ilke ve inkilapları simgelenmiş durumda. Atatürk ilke ve inkılapları yolumuzu aydınlatan ışıktır. Milli ve yerli olmanın şartlarıdır.” Dedi.

“Donanımlı, nitelikli, vizyon sahibiyiz”

Ülger, bir kesim CHP’lilerin konuya İyi Partililer gibi yaklaşmamasından üzüntü duyduklarını ifade etti. “ Biliyorum ki CHP’yi yönetenler hiç bir kademede bizden farklı düşünmüyorlar. Küçükçekmece özelinde ise gönülleri ferah olsun. Çok kültürlü bir kentin çocuğu Hataylı Hüseyin Ülger’in Küçükçekmece’de ortak dil konuşamayacağı tek bir seçmen yoktur. Kabul görmeyeceği tek bir sokak yoktur. Aday olarak donanımlı ve vizyon sahibi bir ekibe sahibim. İlçenin ihtiyaçlarına yönelik çalışmalarına aralıksız devam eden bir proje ekibimiz var. Siyaseti Genel Başkanımızı örnek alarak yapan, tek gayesi vatan millet sevgisi olan İlçe Başkanımız Fatma Çolak komutasında nitelikli bir İlçe Teşkilatımız var. CHP’li arkadaşlarımız da aynı samimiyet ve yeterlilikte diye düşünüyorum.” dedi.

“Bayram sofrası kuracağız”

Seçimlerin  sen-ben söylemiyle kazanılamayacağını bu nedenle birbirlerine samimiyetle güven duymak zorunda olduklarını vurgulayan Hüseyin Ülger; “ CHP’li kardeşlerime de , ittifakımızı umut olarak gören seçmenlerimize de söylemek istediğim son söz şudur: Biz kazanacağız! Endişe etmeyin. Kendi adaylarınıza ne kadar inanıyorsanız bize de inanın. Onlar ne kadar birikimliyse bizde o kadar birikimliyiz. Onlar nasıl tüm Küçükçekmece’yi kucaklayacaksa biz de kucaklayacağız. Biz her bayramda milletiyle bayram sofrası  kurmayı misyon edinmiş bir siyasi hareketiz. Allah Küçükçekmece’ye hizmet etmeyi nasip ederse Genel Başkanımızın Bitlis Ahlat’da kurduğu gibi her bayramda Fevziçakmak Meydanı’nda bayram sofrası kuracağız” diye konuştu. 

KENT YAŞAM/ Celal KARAALİ  - Tayfun ERCAN

Editör: Haber Merkezi