CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eğitimin önemine vrgu yaptığı konuşmada, "Eğitim var, eğitim var. Aklın özgürleşmesine göre eğitim yapıyorsanız, o çocuk dünyayı keşfeder ama aklın özgürleşmesini sağlayacak eğitimi kısıtlıyorsanız o çocuk, geleceği sağlıklı göremez ve değerlendiremez" dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Tunceli Eğitim Gönüllüleri Derneği ve Tunceli Sanayiciler ve Girişimciler Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği yardım gecesine katıldı. Ataşehir'deki Marriot İstanbul Asia Otel'de düzenlenen gecede ayrıca, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, CHP İlçe Başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de aralarında bulunduğu pek çok Tuncelili hazır bulundu.

Göyüldar: Devletin Tunceli'de yatırımı yok

Gecenin ilk açılış konuşmasını yapan Tunceli Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Göyüldar, katkıda bulunmaya çalıştıkları Tunceli'de hiçbir devlet yatırımı olmadığını, çocukların, gençlerin ancak okuyarak geleceğini kurtarmak zorunda olduğunu belirtti. Tunceli Sanayici ve Girişimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Musa Bulut da konuşmasında, Tunceli'nin doğa güzelliğinin yanı sıra okur - yazar oranının, Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu belirtti.



Kılıçdaroğlu: Tuncelilinin eğitimden başka şansı yok

Gecenin son konuşmacısı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eğitimin bütün toplum için önemli olduğunu, ancak başka seçeneği olmayan Tuncelililer için daha da önem taşıdığını dile getirdi. Kılıçdaroğlu, Tunceli'de geçen çocukluğuyla ilgili anılarından söz ederek başladığı konuşmasında, Tuncelililerin, doğanın verdiği özgürlük içinde yaşadıkları için kontrolü zor insanlar olduklarını, Tunceli'de yaşa mayanın özgürlüğün ne olduğunu bilemeyeceğini, özgürlüğün farklı bir şey olduğunu, Tuncelilinin özgürlüğün tadını doğadan aldığını belirterek, "Eğitim, aklın özgürleşmesini sağlar. Eğitimle biz, çocuğun daha nitelikli soru sormasına olanak sağlarız. İnsanın doğasında soru sormak vardır zaten. Çocuk dillendiği andan itibaren soru sorar. Biz bazen onlara ‘Konuşma’ deriz, ‘Soru sorma’ deriz, ‘Sessiz dur’ deriz. Aslında çocuğa haksızlık ediyoruz. Çünkü çocuk daha fazla soru sormak istiyor ve dünyayı tanımak istiyor. Eğitimle biz bu sorunun kalitesini artırırız" dedi.

'Aklı özgürleştirecek eğitim lazım'

Kılıçdaroğlu, "Ama eğitim var, eğitim var" diyerek sürdürdüğü konuşmasında, "Aklın özgürleşmesine göre eğitim yapıyorsanız, o çocuk dünyayı keşfeder ama aklın özgürleşmesini sağlayacak eğitimi kısıtlıyorsanız o çocuk, geleceği sağlıklı göremez ve değerlendiremez. Ben şuna yürekten inanıyorum. Her Tuncelili öğrenci, aklının özgürleşmesi paralelinde dünyayı en iyi okuyan kişidir. Bizim çocuklarımıza ben güveniyorum" diye konuştu.

Tuncelili öğrencilerin başarıyı elde etmek zorunda olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu,"Onların tarlaları yok,fabrikaları yok, yıllık harcamalarını karşılayabilecek veya gelecek güvencesi verecek büyük mal varlıkları yok. Onlar okuyarak, dünyayı tanıyarak, hem çevrelerine, hem kendilerine, hem ailelerine, hem ilçelerine katkıda bulunmak istiyorlar" dedikten sonra; sözün, lafın güzel olduğunu ancak en önemli hususun eylemde bulunmak olduğunu yani eğitime katkı vermek gerektiğini belirterek sözlerini tamamladı.

Alkışlar arasında sahneden inen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ardından eğitime verdikleri katkıdan dolayı, Tunceli Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Göyüldar, Ali Boztuğ, Saliye Kaya, Tülay Çermit, Fatih Kılıçdaroğlu ve Yılmaz Kılıçoğlu’na teşekkür edildi. Gece, önce yerel sanatçı Töre'nin türküleri, ardından da usta yorumcu Leman Sam'ın seslendirdiği şarkılarıyla sona erdi.  

Editör: Haber Merkezi