Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkanı Deniz Baykal ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın'ın katıldığı açılışa, CHP'li eski ve yeni dönemden milletvekilleri; CHP, AKP, MHP Bakırköy Belediye başkan adayları, tüm siyasi partilerin ilçe başkanları, mevcut ve yeni dönem meclis üyeleri ile STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Açılış öncesi salonu gezen, Cumhuriyet Halk Partisi eski genel başkanı Deniz Baykal, opera seyretmeye gelen anne babaların küçük çocuklarını bırakabilecekleri kreş hakkında bilgi aldı.

'Benden sonrakiler geri dönüş yapamazlar'

Açılış konuşmasına "Bir hayalim vardı" diyerek başlayan Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, "Hayalim; Bakırköy'ü Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün özlediği çağdaş bir Türkiye haline getirmekti" dedi. Görev yaptığı 2 dönemdeki hizmetleri anlatan Erzen, yapılacak olan hizmetleri de adaylara anlattı.
Erzen, şunları söyledi; "Bakırköy'de belediye başkanı olarak görev yaptığım sürece önceliğim, eğitim ve sağlıktı. Benden sonra gelecekler, biliyorum ki, artık geri dönüş yapamazlar. Opera salonu ve Leyla Gencer'in adını yaşatma hayalim vardı, bunun çoğunu gerçekleştirdim, azı kaldı" dedi. Leyla Gencer Opera Salonu hayalinin tamamlanması için 18 ayda bitirme sözü verdiği halde,14 ayda bitirdiğini kaydeden Erzen, "Sürekli olarak hizmette tutabilmek, operaları sergileyebilmek, uluslar arası bale yarışmaları düzenlemek benden sonra gelecek belediye başkan arkadaşımın işi. Kim belediye başkanı olursa olsun içtenlikle ve severek bu hizmetleri devam edeceğine inanıyorum. Başka şekilde düşünmek istemiyorum. Ben ve Bakırköylüler bunun takipçisi olacağız" diye konuştu.



'Hayatımın en güzel 10 yılını geçirdim'
Konuşmasının devamında, "Bir hayalim vardı; Botanik Park'ın içinde, sokaklarımızda meydanlarımızda sokak operaları, sokak çalgıcıları dolaşsın. Önümüzdeki yaz Botanik Park'ın içinde klasik müzik konserleri, sokak operaları ve çocuk operaları olacaktı. Bunlar gerçekleşecek hayallerimdi" ifadelerini kullanan ve duygulanan Erzen; "Bakırköy'de belediye başkanlığı yapmış olmaktan çok mutluyum. 10 yıl, hayatımın en güzel yıllarını geçirdim. 10 yıl süresince sayısız deniz yıldızını yaşama döndürmeye çalıştım" dedi.
Erzen, başkanlıktan önceki hayatında, belediyenin bir yıllık bütçesinin, bir aylık bütçesi olan büyük şirketlerde çalıştığını fakat belediyecilikte hizmet etmenin hazzının başka olduğunu ifade ederek; "10 yıldır bana Bakırköy'e, dolayısı ile Türkiye ve Türk insanına hizmet etme onurunu, şansını verdiği, Bakırköy Belediye Başkanı adaylığını teklif ettiği için, sayın genel başkanımız Deniz Baykal'a çok teşekkür ederim" dedi.

Hizmette başarının sırrını da anlatan Ateş Ünal Erzen, "Bakırköy'de hiç bir zaman inanç, köken, etnik ayrımı yaptırmadık. Eşit yurttaşlık kavramını yaşam haline getirdik" diye konuştu.
Bakkartlı vatandaşların tatil veya herhangi bir nedenle Türkiye'nin neresinde olursa olsun 444 9 724 No’lu telefonu arayarak mobil sağlık hizmetinden faydalanabildiğini, 7-8 dakika içinde ambulans geldiğini anlatan Erzen; "Bakırköy'de verilen hizmetler, büyükşehir belediyeleri dahil, iddiyla söylüyorum hiç bir yerde yok. Bunu gururla söylüyorum, bu Bakırköy'e yakıştı. Sosyal Demokrat bir belediyenin verdiği hizmetleri tanıtmak bizim değil, sosyal demokrat ileri gelenlerinin görevidir" ifadelerini kullandı.

'Oğlum cebindeki liraları harcın içine attı'

Belediye başkan adaylarına da seslenen Erzen; "Buyrun burası ne? Biz şimdi neredeyiz? Botanik Parkı gördünüz mü? İstanbul'un neresinde 100 bin metrekarelik park var. Biz arkadaşlarımla beraber hizmet verdik. Algı yaratmadık. Botanik Park'ın ve Opera Salonu'nun inşaatına yağmur, kar demeden her gün gittim. Opera Salonu'na kullanılan 850 ton çivinin nasıl kullanldığını biliyorum. Algı yaratmak çok kolaydı" diyerek, salonun temel atışı sırasında en küçük oğlu ve eşiyle birlikte temeli gezerken yaşadığı anısını katılımcılarla paylaştı. "5 yaşında olan oğlum sordu 'baba burada ne yapıyorsun?' Oğlum dedim, burada büyük bir gösteri, opera binası yapılıyor. 'Nasıl yapılıyor, sen mi yapıyorsun' dedi. Yok dedim, belediyenin halktan topladığı vergilerle, paralarla halk yapıyor. Bakırköy halkı yapıyor. 'Onlar buraya para mı veriyor' dedi. Evet dedim. Elini cebine attı, iki tane madeni lira ile cebinde her zaman tuttuğumuz mavi boncuğu aldı çimentonun içine attı. Şimdi algı bölümüne geçiyorum. En küçüğü dahil, 3 çocuğum da burada. Ben şimdi onları yanıma alayım, boyunlarına sarılayım, vah benim çocuklarımın haram geçmedi boğazlarından, canım oğlum cicim oğlum diye ağlayayım mı?" diye sordu.

1054 koltuk kapasiteli, bir o kadar izleyicinin de ayakta katıldığı açılıştaki konuşmasını, "Biz iş yaptık, hizmet verdik. Yerel yöneticilik çok zor iş. Ekonomi insanların sınırsız isteklerini, kısıtlı üretim olanaklarıyla karşılayabilme sanatıdır. Yerel yönetimler de yurttaşların sınırsız isteklerini, kısıtlı olanakları ile karşılayabilme sanatıdır. Bunu ne derece karşılayabilirseniz, o derece başarılı olursunuz ve olacağınıza da inanıyorum. Hepinize başarılar diliyorum. Umuyorum ki bu salon devamlı güzelliklerle yaşayacak. Şimdi sizin için açılacak perde, benim Belediye Başkanlığım için kapanıyor. Hepinize hakkımı helal ediyorum" " ifadelerini kullandı.

Teşekkür

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, 10 yıllık görev süresince kendisine katkı sunan, yardımcı olan herkese teşekkür etti. "İsimlerini bilmediğim bütün çalışan ve emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" diyen Erzen; "Buranın yapılışında emeği geçen herkese, belediye meclisime, başkan yardımcılarıma, bütün çalışanlarıma; opera danışmanlığımı yapan Yekta Kara'ya, yapımında emeği geçen müteahit firmaya, Proje Mühendisi Cemal Mutlu'ya, Meltem Cumbul'a, bu gecenin açılışında bize sponsorluk yapan MNG Holding WOW Otellerine ve DATİ holdinge, Burayı yaparken 'sanki bir sevgili bulmuş gibi neşelisin' ifadesini kullanan değerli Kadın Meclisi Başkanı eşim Meltem Ünal Erzen'e ve çocuklarıma, Fen İşleri Şefimiz Sermet Elçi'y'e ve buraya geldiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum" diyerek sözlerine son verdi.



'Bir hayalim vardı; Leyla Gencer'in anısını hep yaşatabilmek. Çocuklarımıza operayı, klasik müziği ve müziğin her çeşidini sevdirebilmek'
Türkiye'nin en büyük opera salonu olma özelliği taşıyan Leyla Gencer Opera Salonu, 9.481 metrekarelik alana kurulan, akustik ses sistemine sahip olan salon tiyatro, konser, simultane tercüme için her türlü donanımın mevcut olduğu için ulusal ve uluslar arası konferanslara ev sahipliği yapabilecek.



'Bir hayalim vardı; bu günlerde büyükşehir belediye başkan adaylarının 'kent parkı yaptıracağım' derken, zamanında bizim bitirdiğimiz yüzbin metrekarelik Botanik Park'



'BAKIRKÖY YAŞAM EVİ: 'Bir hayalim vardı; yaşlılarımız için, şehrin göbeğinde neredeyse 5 yıldızlı bir otel hastane şeklinde hizmet verecek bir sevgi evi, huzur evi, şefkat evi açmaktı o da gerçekleşti'



'Bir hayalim vardı; çocukları olan ve onların bakımından dolayı sanattan, kültürden uzak kalan anne babalar için Leyla Gencer Opera Salonu'nun bünyesinde 120 kişilik, 6 sınıflık bir kreş yaptık. Opera Salonu bünyesindeki kreşimiz, ailelerin etkinliklere gidebilmek için hem çocuklarını güvenle bırakabilecekleri, hem de aile kültürü içinde opera ve sanatın önemini aşılayabilmesine katkıda bulunmak amacı ile sosyal belediyecilik anlayışı ile hayata geçirilmiştir. Son etkinlik saatine kadar ücretsiz çocuk sanat evi niteliğinde hizmet vermek amacıyla kurulmuştur. Bakırköy'de yaptığımız 7. ücretsiz kreş. 

 
Bakırköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Tıp Merkezi bünyesinde, Bakırköy’de ikamet eden BAKKART sahiplerine yönelik, 13 dalda uzman hekim tarafından; iç hastalıkları, kadın doğum, genel cerrahi, nöroloji, üroloji, ortopedi ve travmatoloji, çocuk hastalıkları, göğüs hastalıkları, kulak-burun -boğaz, psikiyatri, göz hastalıkları, cilt hastalıkları ve aile hekimliği alanlarında poliklinik hizmeti verilmektedir. İhiyacı olan herkese ücretsiz belediye eczanemizde ilaç sağlanıyor.'

'Binlerce çocuğa okulda elini musluğa dayadığı zaman su içebileceği arıtma sistemleri kurduk.'

'Gece kimseyi aç yatırmamak için ihtiyaç sahiplerine BAKKART'ı, DESTEK-BAKKART'ı hizmete soktuk'

'Muazzez İlmiye Çığ (Ataköy, 80 öğrenci) - Zübeyde Anne (Osmaniye,100 öğrenci) -Ülkü Adatepe (Osmaniye, 80 öğrenci) - Barış Manço (Kartaltepe, 80 öğrenci) -Hasan Ali Yücel (Şenlikköy, 60 öğrenci) - Can Yücel (Şenlikköy, 60 öğrenci) -Adile Naşit Çocuk Evi (120 öğrenci)'

'En modern cihazlarla Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'

'Eğitimde fırsat eşitliği, Bakırköylü gençleri BAKGEM'de ücretsiz üniversiteye hazırlıyoruz.'

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam 

Editör: Haber Merkezi