CHP'liyim diyen herkes bu Pazar günü mutlaka sandık başında olmalı...

CHP Küçükçekmece Belediye Başkan Aday Adayı Fatih Üstünbaş Salon Asya'da düzenlediği adaylık tanıtım şölenine binlerce CHP'li katıldı. Üstünbaş: ' 1 Aralık Pazar günü ilçemizin geleceği ve partimiz CHP için büyük bir gün delege ve üye kardeşlerimiz mutlaka sandığa gidip verdikleri oy ile sadece Adayı değil seçimi kazanacağına inandıkları Belediye Başkanını seçmeliler' dedi

Siyasi partilerde aylardır süren yerel seçim aday adaylık yarışlarının yerini adaylar almak üzere. Yoğun çalışmalarla geçen bu süreçte en erken yarışı başlatan parti ise CHP olmuştu. Diğer Partilere nazaran yaklaşık 4 ay önce seçim maratonuna başlayan CHP'de parti üst yönetiminin aldığı bir karar neticesinde Aday adayları farklı bir sürece girdi. 1 Aralık 2013 tarihinde parti üyeleri sandık başına giderek kendi adaylarını kendileri belirleyecek. Bu kapsam çerçevesinde Küçükçekmece CHP belediye Başkan aday adayı Fatih Üstünbaş'ın Atakent Salon Asya'da düzenlediği tanıtım etkinliği şölen havasında geçti.

1000 kişilik kapasitesi olan salon belirlenen saatten önce doldu. Gidip gelenlerle birlikte yaklaşık 2500 kişi Üstünbaş'a destek sözü verdiler. Katılımcıların çoğunluğunu STK yöneticileri ve CHP parti delege ve üyeleri olması dikkatlerden kaçmadı. Adnan Çakar'ın sunumunu yaptığı, Bölgenin tanınmış yerel sanatçılarından Murat AKKAYA, Sevgi Can DALGA ve Erol AYDIN'ın ise birbirinden güzel türkülerle sahne aldığı aday tanıtım gecesinde Fatih Üstünbaş'ın çocukluğundan günümüze kadar hazırlanmış slayt gösterisi büyük beğeni topladı. Parti Bayrakları ve sloganlarıyla süslenmiş Salon ASYA'da katılımcılara yönelik kürsüde bir konuşma yapan Üstünbaş'ın sözleri yoğun alkış ve tezahüratlarla sık sık kesintiye uğradı.

İşte Fatih Üstünbaş'ın o konuşmasından önemli satırbaşları

Sevgili misafirlerimiz; partimizin saygıdeğer emekçileri, değerli protokol
Davetimize icabet ettiğiniz için hepinizi saygı ve seygiyle selamlıyorum. Hoş geldiniz diyorum.

Gemi su alırken terk edenlerden olmadım!

Sevgili dostlar. Kısaca kendimden bahsetmek istiyorum. Mali müşavirim.
Aynı zamanda özel bir hastanenin ortağı ve Yönetim Kurulu Üyesiyim. Evli 3 çocuk babasıyım. Yaklaşık 38 yıldır Küçükçekmece'de ikamet etmekteyim. 23 yıllık siyasi yaşamımda partimizin bir çok kademesinde görev yaptım. Gençlik Kolları başkanlığı ile başladığım süreçte zaman zaman sade bir üye, zamam zamanda yönetici olarak partimize hizmet etmeye çalıştım. Partimizin en sıkıntılı döneminde baraj altında kaldığı dönemlerde dahi hiç bir zaman partimizi ve çizgimizi değiştirmeden hizmet etmeye devam ettim. 2004-2009 döneminde belediye meclis üyesi olarak k.çekmece belediyesi bütçe komisyonu üyeliği görevinde bulundum. Bu dönemde de parti üyelerimizin ve yetkili organlarının uygun görmesi durumunda önce adaylığa sonra da Allahın izniyle belediye başkanlğlına talibim.

4 Aylık aday adaylık sürecimde yanlız bırakmadınız

Değerli dostlar; yaklaşmakta olan mart 2014 yerel seçimleriyle ilgili yaklaşık 4 aydır yürütmüş olduğumuz çalışmalarda yanımızda olup vermiş olduğunuz desteklerden dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Bildiğiniz üzere adaylaşma süreci henüz tamamlanmamıştır. 1 aralıkta yapılacak olan ön eleme seçimlerinde sizlerinde desteği ve katkılarıyla İnşallah Küçükçekmece nin belediye başkan adayı olarak parti üyelerimiz tarafından görev bana tevdi edildiği taktirde Küçükçekmece halkına kendimizi sunup belediye başkanlığını CHP olarak kazanacağımıza olan inancım tamdır. Bu konuda en ufak bir şüphemiz yoktur.

Haramilerin saltanatını birlikte yıkacağız

Sevgili dostlar; Küçükçekmecemiz'in bir çok sorunu var. Biz bunlara çözüm üretmek adına adayız. Bu sorunların başında imar problemi gelmektedir. Kentsel dönüşüm adına bir takım kararlar alınıp uygulanmak istenilmektedir. Bölgemiz maalesef deprem tehlikesi altında olan bir bölgedir. Yaşanmış olan 99 depreminden bu yana yerel yönetimler bu konuda gerekli ve yeterli adımları atmamışlardır. Kentsel dönüşüm demek; insanların depreme dayanıklı binalarda yaşamasını sağlamak, çirkin ve eskimiş binaların yıkılıp daha iyilerinin yapılmasıyla insanların daha yeşil, daha sağlıklı bir çevrede yaşamaları için şehirleri güzelleştirmek ve yeşil alanları artırmak gibi son derece insancıl amaçları olması demektir.. Ancak AKP iktidarının kentsel dönüşüm, girişiminin ne yazık ki insanların yararına değil küresel sermayenin yararına bir girişim olduğunu başka bir deyişle "rantsal bir dönüşümün” hüküm sürdüğünü görüyoruz. Biz bunlara müsaade etmeyeceğiz. Haramilerin saltanatını birlikte yıkacağız

AKP yalancı pehlivanı oynuyor...

AKP’ nin yaklaşık 10 yıllık iktidarları döneminde yerelde ve genelde yapmış olduklarını hepimiz biliyoruz. AKP bugüne kadar yalancı pehlivanlar gibi esip gürleyerek, söyledikleri ile uyguladıkları arasında uyum olmayan bir politikaya sığınmıştır, Siyasi ve ekonomik uygulamaları neticesinde ülke ve dünya siyasetinde gelinen nokta maalesef içler acısıdır. Örneğin son yaşanan gezi parkı olayları ve başta Suriye olmak üzere yürütülen iç ve dış politikalar hepimizi derinden yaralamış, sarsmıştır.

Tavandan değil tabandan güç alan buyurucu değil ikna edici hizmet anlayışı

Gezi olayları sonrasında bazı durumlar yeni yerel yönemtimlerin temel dayanaklarına ilişkin ipuçlarını zaten veriyor. Tavandan değil tabandan örgütlenen, buyurucu değil ikna edici ve karar alma süreçlerinde olduğu gibi projelendirmede de kentlileri içine alan yeni bir yerel yönetim modeli kabul görmelidir.

Yerel seçimdeki başarı genel seçimin motivesi olacaktır.

Değerli arkadaşlar; önümüzdeki yaklaşık 1,5 yıl içerisinde Türkiye'de 3 kritik seçim yaşanacak. Bunlar yerel yönetimler, cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimleri.bildiğiniz gibi bunların ilki mart ayında yapılacak yerel seçimlerdir.Yerel seçimlerin lehimizde oluşturacağı rüzgar diğer seçimler için motive eden bir güç olacaktır.

Sloganımız: halkla iç içe bir belediyecilik anlayışıdır.

Sevgili dostlar, Sloganımızda da belirttiğimiz gibi halkın söz sahibi olacağı, kararlara bizzat katılarak etkin olacağı özlenen Halkla iç içe bir belediyecilik anlayışını birlikte Küçükçekmece'ye, İstanbul'a ve devamında Türkiye'ye hakim kılmak adına üzerimize düşeni yapmak için buradayız.

Korkusuz toplum yaratma gayretindeyiz...

Bizim halkçılık anlayışımızda, kimsenin kimseyi ezmeyeceği, sömürmeyeceği, herkesin yaşamı boyunca geçimi ve sağlığı bakımından güvenlik içinde olacağı, çalışma ve eğitim fırsatlarından eşitçe yararlanabileceği, insanlık onuruna yakışan, hakça bir düzen bizim amacımız, olmazsa olmazımızdır.İnsanların yurttaşlık bilinciyle özgürce düşünebildikleri, toplanabildikleri, konuşabildikleri, eleştirebildikleri, ve haberleşebildikleri korkusuz bir toplum yaratmayı, herkesin çevresindekilere saygılı olmak kaydıyla özel yaşamında özgür olmasını hedefleyen bir anlayışımız olacaktır.

Sevgili misafirlerimiz, sevgili CHP liler; CHP Türkiye'nin demokratikleşmesinde ve yurtta 'barış dünyada barış' ilkesini hakim kılmakta en etkin parti olma mücadelesi veriyor. Bu amaçla yerel seçimlerde hepimiz birlikte omuz omuza vererek seçimleri kazanmaya odaklanmalıyız. Seçmenimizi hiçbir zaman küçümsmeyelim. Başka bir partiye oy versede seçmenimizin her davranışında bir haklılık payı olduğuna inanarak kendimizi sorgulayalım.seçmenimizin dünyasından sebep sonuç ilişkisini anlamaya çalışalım.

Bizler seçmenimizi hiç bir zaman oy makinesi gibi görmeyeceğiz.

Her haneyi bir bir analiz etmeliyiz.ben merkezci büyüklük tuzağına düşmemeliyiz. Yerel yöneticilik gibi birey ağırlıklı tercihlerin öne geçtiği bu seçimlerde sadece partiler değil, adayların kişiliği de yarışacaktır. Ben Fatih Üstünbaş olarak tüm halkımızın her kesimini kucaklayacağıma sizlerin önünde söz veriyorum.

Sadece aday değil seçim kazanacak adayı seçmeliyiz

Sizlerin desteği ve Allah'ın da izniyle İnşallah Küçükçekmece'de Cumhuriyet Halk Partisi'ni iktidar yapacağız. 01 Aralık 2013'te yapılacak olan eğilim yoklamasında özellikle parti üyesi arkadaşlarımızın Küçükçekmece'de seçim kazanacak aday üzerinde yani bizim üzerimizde karar vereceklerine inanıyoruz.

Güzel günler göreceğiz arkadaşlar. Hepimizin yolu açık olsun. Teşekkür ediyorum... 
Editör: Haber Merkezi