Geçtiğimiz günlerde olağanüstü hal uygulamalarını yasalaştıran ve sürekli hale getiren yasa teklifi sert tartışmalarla kabul edilmiş, CHP’liler bu teklifle hukuk devletinin imha edildiğini söylemişti.

CHP’nin teklifi Anayasa Mahkemesi’ne götüreceğini açıklayan İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, TBMM’de yaptığı konuşmada iktidarın 3 yıl daha sürdürmek istediği OHAL’in etkilerinin uzun yıllar devam edeceğini belirtti.

Söz konusu yasa teklifinin OHAL’in etkilerinden daha ağır travmalar yaşatacağını ifade eden Aydoğan, “Gelin bu yasayı elbirliğiyle bu meclisten geçirmeyelim” dedi.

Konuşmasına devam eden Aydoğan, “Gelin çocuklarımızın geleceği için bir iyilik yapalım. Travmalar altında yaşayacak bir Türk toplumu yaratmayalım. Gelin bu olumsuz etkileri minimuma indirmek için alınacak tedbirleri belirleyelim. Gelin meclis olarak elimizi taşın altına koyalım. Getirdiğiniz bu yasa teklifini burada geri çevirelim. Öncelikle OHAL’in Türk toplumuna yaratmış olduğu bu travmaları gelecek nesillere daha büyük travmalar bırakmaması için tartışalım, bir yere taşıyalım. Bir daha ne darbeleri, ne de bu travmaları yaşamamız söz konusu olmasın” ifadelerini kullandı.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam  

Editör: Haber Merkezi