Önümüzdeki haftasonu yapılacak CHP İstanbul İl Kongresi’nde İl Başkanı Adayı olduğunu bugün düzenlediği basın toplantısında resmen açıklayan Gökan Zeybek büyük ilgi gördü.

CHP’nin Beyoğlu Şişhane’deki İstanbul İl Başkanlığı’ında yaptığı basın toplantısına eşi ile birlikte gelen İBB ve Sarıyer Belediye Meclis Üyesi ve Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek’i, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz takdim etti ve örgüt olarak desteklediklerini söyledi.

Gökan Zeybek’in, özel yaşamı, eğitim ve siyasi hayatı ile il başkanı olduğu takdirde gerçekleştirmek istediklerini anlattığı toplantı yaklaşık bir saat sürdü.

İBB ve Sarıyer Belediye Meclis Üyeleri, CHP Sarıyer ilçe örgütü, muhtarlar ve STK temsilcileriyle birlikte diğer ilçelerden gelen parti yönetici ve üyelerinin de izleyici olarak katıldığı basın toplantısında 30 yıldan beri CHP’de aktif siyaset yaptığını söyleyen Gökan Zeybek, “50 yıllık yaşamımda, 30 yıllık siyasi hayatımın bana öğrettiği bir şey var o da; birlikteliği ne kadar çabuk sağlayabilirseniz, örgütü ne kadar  yanyana getirebilirseniz, barışı kardeşliği ne kadar erken oluşturabilirseniz, kongrelerden çıkan sonuçları ertesi gün yok ederek bütünlüğü sağlayabilirseniz, CHP’nin İstanbul iktidarı çok da uzak değildir. Ben İstanbul İl Başkanı olursan Galatasaray’dan Taksim’e yapılan yürüyüşleri yaptırmayacağım. Bu yürüyüşleri Ümraniye’nin Bağcıları’ın, Esenyurt’un meydanında yapacağız. Çünkü bu yalancı yürüyüşler birbirimizi aldatmaktan başka bir şey değil. 2019 yılında yapılacak seçimlerde partimizin cumhurbaşkanı adayını cumhurbaşkanı yapmak için, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmak için, genel seçimde İstanbul’dan en fazla milletvekilini çıkarmak için, CHP’yi İstanbul’da birinci parti yapmak için bu göreve talibim, örgütümüzle birlikte yola çıkıyorum, yolumuz aydınlık olsun” dedi.

Konuşmasında parti çalışmaları ve yürütülen siyasi propagandalar konusunda özeleştiride de bulunan Gökan Zeybek, örgüt söylemlerinin her kademede tek ses olması için elinden geleni yapacağını ve bu konuda tavizsiz ve muhafazakar bir anlayışla hareket edeceğini belirtti. Zeybek İstanbul’un yönetim yapılanmasının mutlaka değiştirilmesi gerektiğini de belirterek, 3 seçim bölgesi olan İstanbul’da CHP’nin parti yönetim modelinin de bölgesel başkanlıklar sistemine geçirilmesi gerektiğini ifade etti. Zeybek bu modelin nasıl olması gerektiği konusunda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu da bilgilendirdiğini belirtti.

Sözleri sık sık alkışlarla desteklenen CHP İstanbul İl Başkan Adayı Gökan Zeybek, 17 milyon nüfusa sahip İstanbul’un büyükşehir olarak birçok sorunu bulunduğunu da ifade ederek, su havzalarının ve Kuzey Ormanlarının korunması, ulaşım sorunun çözülmesi ve yerinde kentsel döşüm ile ilgili düşüncelerini de paylaştı.

(Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)


Editör: Haber Merkezi