CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Hasan Söyler, CHP üyelerine gönderdiği binlerce mektupta neden milletvekili olmak istediğini ve amaçlarını anlatırken, “Cumhuriyete, CHP ilkelerine sahip çıkmak ve iktidara taşımak için, din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmadan, onlarsız başarının ve iktidarın mümkün olmayacağına inandığım, kadınlarımızın ve gençlerimizin siyasi mücadeleye aktif katılımını sağlamak için aday oldum” dedi.

Aday adayı olduktan sonra partisinin ilçe örgütleriyle yaptığı toplantılarda getirdiği öneriler ve sunduğu projelerle dikkat çeken Hasan Söyler, onlarca aday adayının arasında öne çıkmayı başardı. Ne istediğini bilip, hedefleri olan bir milletvekili adayı portresi çizen Hasan Söyler’in, önseçimde parti üyelerinin büyük çoğunluğunun oyunu alarak aday olma ihtimali oldukça yüksek görülüyor.


Hasan Söyler “ Değerli partimin gerçek sahibi, çok kıymetli sayın üyem” diye başladığı mektubunda şunları yazdı:

“Ülkmeizin içinde bulunduğu, hiç de parlak olmayan bu zorlu dönemde Cumhuriyet ilkelerinden her gün uzaklaşan, hukukun yok sayıldığı, demokrasinin ortadan kaldırıldığı, basın özgürlüğünün kısıtlandığı, aydınların hapsedilip, ordunun itibarsızlaştırıldığı, ülkemizin doğal kaynakları ve zenginliklerinin emperyalizme peşkeş çekildiği, ülke ekonomisinin uluslararası sermayenin ve yerli yandaşlarının ellerine bırakıldığı, işçilerin, emekçilerin, işsizlerin, kadın ve gençlerin çaresiz bırakılarak, kendi kaderlerine terk edildiği, toplumun sosyal ve kültürel farklılıklarının bölünme noktasına taşındığı, daha saymakla bitmeyecek bu kötü süreçte mücadelenin her alanda verilmesi gerektiğine inandığım için, 12 Eylül anayasasıyla yönetilirken, bundan daha geri, baskıcı ve bölücü anayasa çalışmaları yaparak, başkanlık sistemi özlemi içerisinde olanlara karşı, sizlerle birlikte daha güzel bir hayat ve yaşam mücadelesi vermek için, CHP 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı oluyorum.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün halka emanet ettiği laik, demokratrik, sosyal hukuk devletine, ‘en büyük eserim’ dediği Cumhuriyete, CHP ilkelerine sahip çıkmak ve iktidara taşımak için, din dil, ırk, mezhep ayrımı yapmadan, onlarsız başarının ve iktidarın mümkün olmayacağına inandığım, kadınlarımızın ve gençlerimizin siyasal mücadeleye aktif katılımını sağlamak için, Gezi ruhuyla tüm demokrasi ve cumhuriyetçi güçleri Haziran’da birleştirmek, İstanbul’un doğasına ve tarihi dokusuna sahip çıkmak, gelecek nesle temiz bir dünya bırakmak için, yolsuzlukların hesabını sormak, demokrasiyi genişleterek bireysel hak ve özgürlükleri yaşatmak için, yüzü sola dönük devrimci bir ruh ve cesaretle hep birlikte omuz omuza mücadele vermek için, artık CHP’nin emekçi örgütünün ülkemizi yönetmnek hakkı olduğunu söylüyorum. Şimdiye kadar yapmış olduğum onurlu görevlerden dolayı siz değerli üyelerin iznine başvurarak, ‘halk kendi vekilini seçmeli’ diyor, CHP 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı oluyorum.”

Milletvekilliği hedefine emin adımlarla yürürken partililerin de yakın ilgisini gören Hasan Söyler’i, partili gençler ve kadınlar da sürekli ziyaret edip, destek veriyor. Geçtiğimiz günlerde Söyler’i ziyaret eden CHP Talatpaşa Mahallesi Kadın Kolları Başkanı Hülya Bektaş ile Gültepe Mahallesi Kadın Kolları Başkanı Makbule Mendeş ve Telsizler Mahalle Başkanı Münevver Doğan, Söyler’e destek verip, çalışmalarına katkı sunacaklarını ifade ettiler. (Tuncay Dağlı-Kent Yaşam) 
Editör: Haber Merkezi