15 Temmuz darbe girişimi ardından Beşiktaş’ta bir takım kişiler tarafından cemaatle ilişkili iddiasıyla savcılığa şikayet edildiği için yurtdışı yasağı konulan Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar’a Beşiktaş Belediyesi CHP ve AKP’li meclis üyelerinden destek geldi. Beşiktaş Belediyesi Meclis Üyesi Zeynep Caynak’ın mecliste oy birliği ile kabul edilen önergesinde, ‘Devletin değil kendi çıkarları ve hırslarının peşine düşenlerin, Beşiktaş Belediye Başkanımız Sayın Av. Murat Hazinedar’ı karalamaya gücü yetmez’ ifadelerine yer verildi.
Beşiktaş Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı gerçekleşti. Mecliste gündem maddelerine geçilmeden önce Beşiktaş Belediyesi Meclis Üyesi Op. Dr. Zeynep Civelek Caynak, hazırladığı önergeyi meclise sundu. Önergesi’nde özellikle 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ülkemizde yaşanan olaylar ve Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar’a yönelik karalama kampanyasına değinen Caynak, ‘Kişisel ihtirasları peşine düşenler toplumun değil kendi menfaatlerine hizmet etmektedirler’ dedi.



CAYNAK: BAŞKANA KARŞI, KARALAMA KAMPANYASI VAR...!
Caynak’ın yazılı olarak meclise sunduğu ve CHP’li v AK Partili Meclis Üyelerinin oy birliği ile kabul edilen önergesinde şu ifadelere yer verildi; Haziran 2015’ten beri güzel ülkemiz çok zor ve karanlık günlerden geçiyor. Canlı bombalar, saldırılar, hain pusular nefret cinayetleri, cinnet hikayeleri, tecavüzler, intiharlar derken 15 Temmuz darbe girişimi felaketi ve sonrasında yaşananalar. Hergün acıyla yatıp acıyla kalkıyoruz.Tüm bu yaşananlar neticesinde başta turizm olmak üzere batan sektörler, binlerce insanın işini kaybetmesi, binlerce işyerinin kapanması, yatırımcıların ülkemizi terketmesi, her geçen gün derinleşen ekonomik bunalım. Ülkece içimizin yandığı ve pek çok alanda can çekiştiğimiz günler yaşıyoruz. Maalesef bu günlerde bu karmaşık ortamdan yararlanan, kişisel menfaatlerini, ülke menfaatlerinden, ortak değer ve paydalardan daha ön planda gören, bazı fırsatlar tarafından Belediye Başkanımız Sayın Av.Murat Hazinedar’a karşı daha göreve geldiği ilk günden itibaren,başlatılan karalama kampanyası, iftira ve suçlama boyutuna getirilmiştir. Bu kişiler ve destekçileri, ülkemizde neyle ve kimlerle mücadele etmemiz gerektiğini bile göremeyecek kadar körleşmişler, hırslarına yenik düşmüşlerdir.
CHP Beşiktaş Belediye Meclis Üyesi olarak hedefim; özgürlükçü, sosyal demokrasiyi her türlü koşulda sağlamlaştırmak, Atamızın yeşerttiği tüm değerlere sahip çıkmak, her zaman kültürü sanatı yüceltmek, örf adet ve tüm inançlara saygı gösterecek çağdaş batı yaşamını yaşamak ve yaşatmaktır. Belediye Başkanımız Sayın Av. Murat Hazinedar’a karşı kurulan bu komployu ve komplocuları şiddetle kınıyorum. Bizler Mustafa Kemal Atatürk’ün evlatlarıyız. Kurmuş olduğu bağımsız laik Türkiye Cumhuriyeti’ni, ilçemizde ,Ülkemizde ve tüm Dünyada, darbelerden, cemaatlerden, teröristlerden ve komploculardan koruyacağıma söz veriyorum.

Fidan UĞUR SALMAN- KENT YAŞAM GAZETESİ

 

Editör: Haber Merkezi