CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Hülya Güntaş, TBMM yolundaki ilk adımı partililere kendini tanıtmak için düzenlediği kahvaltılı toplantı ile attı. Güntaş’ın kendine ait şiirlerden örnekler okuyarak konuklarına hitap ettiği toplantı büyük ilgi gördü.

Öğretmenlik yapan Hülya Güntaş bugün sabah Sarıyer Büyükdere’deki Bosfor Restaurant’ta tanıtım toplantısı düzenledi. Toplantıya katılımın yüksek olması nedeniyle salonda neredeyse oturacak saldalye kalmadı. Davetlileri kapıda karşılayıp, yakın ilgi gösteren Hülya Güntaş daha sonra duygusal yönü ağır basan bir konuşma yaptı.

CHP Sarıyer Belediye Meclis Üyelerinden bir kısmının da katılım gösterdiği toplantıya ayrıca CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adaylarından Av. Necati Yıldırım, CHP Sarıyer Kadın Kolları Başkanı Servet Nadir ve yönetim kurulu üyeleri, Türk Kadınlar Birliği Sarıyer Şube Başkanı Hülya Demir, basın mensupları, CHP üyeleri ve Güntaş’a destek veren siyasetçilerle STK temsilcileri katıldı.

“ELİMİZDE DEMOKRASİNİN ‘D’Sİ KALDI AMA YİNE DE UMUTLUYUZ”

Konuklarına yaptığı konuşmaya kendine ait şiirlerden örnekler sunarak başlayan Hülya Güntaş, faili meçhul cinayetler, kadına uygulanan şiddet ve kadın cinayetleri, çocuk gelinler sorununa değinip, “Bütün bunların yaşandığı ülkemizde kala kala elimizde demokrasinin’D’si kaldı. Ama biz yine de umudumuzu kaybetmedik. Mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğiz” dedi.

“GERİCİLEŞTİRİLEN EĞİTİM POLİTİKASININ DEĞİŞMESİ İÇİN UĞRAŞACAĞIM”

“Gerçek özgürlük ve demokrasi mutlak özveri, kararlı duruş ve kesintisiz mücadele ile gelir” diyen Milletvekili Aday Adayı Hülya Güntaş, “CHP’nin iktidar olma inancı ile vekil olup, TBMM’ye girmem durumunda, öncelikle mesleki deneyimim doğrultusunda gericileştirilen ve çağdaş eğitimden uzaklaştırılan bugünkü eğitim politikalarının değişmesi için uğraş vereceğim” dedi.

Sözlerini, “CHP iktidarının kurulup, sol ve sosyal demokrat bir yönetim anlayışının ülkemizde yaşanacağından,çağdaş ve bilimsel bir eğitim sisteminin kurulacağdan kuşkum yoktur” diye devam ettiren Güntaş, “Zorunlu bir süreçten geçtiğimiz bu dönemde daha da fazla sorumluluk alıp, kesintisiz olarak sürdürdüğüm, babamdan bana yadigar kalan kararlı ve özverili mücadelemin yol haritası olan gerçek özgürlük ve demokrasi inancımı, CHP iktidarında daha faydalı hale getirmeye karar verdim. Yarınlar bizim adımıza daha umut verici, daha aydınlıktır. Yarını hep beraber kuracağız” diye konuştu.

Güntaş konuşmasını şöyle sürdürdü:

“KARDEŞLİK KÖPRÜSÜNÜN BİR PARÇASI OLMAK İSTİYORUM”

“Ben milletvekilliğine aday olmuyorum, hedefim milletvekili olup, TBMM sıralarında yer kapma kaygısı taşımak değildir. Hedefim bunlardan çok daha fazlasıdır. Ben, bu ülkeyi bulunması gereken huzur ortamına, kardeşlik ortamına taşıyacak partinin iktidarında bir nefer olmaya adayım.

Halkımızı özgürleştirecek, kadınlarımıza gereken değeri verecek, öğrencimize gelecek hazırlayabilecek partinin iktidarında, ilerici harcın yoğrulmasına emek harcamaya adayım. Hedefim, partim ile birlikte Türkiye halklarının her türlü ayrımcılığını kardeşlik hukukuna çevirmektir. Hiçbir ayrım gözetmeden, çocukları aynı topla oynayan, acılarını, sevinçlerini paylaşan halkımızın sıcaklığını, samimiyetini iktidar yapacak patinin bir emekçisi olmaktır. Hedefim, ülkemin üretimine katkı sağlayan ve buna rağmen yoksullaşan köylümüzün, işçimizin üretimden gelen zenginliğe ortak olacağı iktidarın kurulmasına katkı sağlamaktır. Ben, milli bütünlük içinde kimsenin farklılıklarından dolayı ötekileşmediği demokratik bir ortamda yaşayabileceği iktidarımızda dil, din, kültürel ayrımların özgürce yaşatılacağı kardeşlik köprüsünün bir parçası olmak istiyorum.”

HÜLYA GÜNTAŞ KİMDİR?

“Elazığ doğumlu olup, aslen Dersimliyim.

İstanbul, Sarıyer, Demirciköy’de ikamet etmekteyim. Türkçe dışında Almanca ve Zazaca bilmekteyim.

Babamın etnik kimliği ve siyasi duruşu nedeni ile sürgünlerle uğraştığı dönemlerde hayatı ve siyaseti öğrenerek büyüdüm.

İlk, orta ve lise yıllarımı Dersim’de tamamladıktan sonra Adana Çukurova Eğitim Fakültesi’nden matematik öğretmeni olarak mezun oldum.

1984 yılına kadar Türkiye’de çeşitli okullarda eğitmenlik yaptıktan sonra eşimin mesleki ihtisası nedeniyle bir süre Almanya’da yaşamak durumunda kaldım.

Almanya’da aldığım dil eğitimi sonrası Duisburg şehrinde öğretmenlik yapmaya başladım. Halen Sarıyer-Zekeriyaköy İlköğretim Okulu'nda matematik öğretmeni olarak görev yapıyorum.

34 yıldan beri evliyim, üniversite mezunu üç oğlum var.

Eşim kadın hastalıkları ve doğum uzmanı, Şişli Belediyesi’nde tam zamanlı çalışmaktadır.

Politikayı ve sporu çok seviyorum. Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (EGITIM SEN) üyesiyim. Eylemlerine aktif olarak katılmaktayım.

Çünkü sadece CHP’nin bu ülkeye demokrasi, insan hakları ve özgürlük getirebilecek bir parti olduğuna inanıyorum.

Yürüyüş yapmayı, koşmayı ve yüzmeyi çok seviyorum. Lisanslı sporcuydum. Okul yıllarında koşu, basketbol ve voleybol gibi dallarda derecelerim var. Halen yürümeyi, yüzmeyi ve koşmaya devam ediyorum.

Bazı yerel gazetelere köşe yazıları yazıyorum. Politik yazıları yazmayı ve okumayı seviyorum.”

Haber: Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)











Editör: Haber Merkezi