CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekilli Aday Adayı Hülya Güntaş, greve giden metal işçilerine destek vermek amacıyla üyesi olduğu Eğitim Sen’deki meslektaşlarıyla birlikte Küçükköy Elma Bahçesinde Ejot Tezmak işçileriyle biraraya geldi.

Emekçilerin hak mücadelesine destek vermenin kendisi için büyük önem taşıdığını belirten Hülya Güntaş yaptığı açıklamada şunları söyledi.

“Direniş çadırı kurup, hak mücadelesi için greve gitme kararı alan Ejot Tezmak işçilerinin haklı ve onurlu direnişini selamlamak için onlara destek olup, taleplerini önemsediğim için buradayım. Türkiye’de sendikalı olmanın ve sendikalı olup hak mücadelesi vermenin zorluklarını hepimiz çok iyi biliyoruz. Zaman zaman işçiler yasaların izin verdiği ve ellerinde kalan bir kaç kırıntı ile bu tarz hak arama yollarına başvuruyorlar. Oysa olması gereken Türkiye’de iş ve işçi haklarının daha büyük yasalarla teminat altına alınması olmalıdır. Patronların keyfi uygulamalarının önüne geçmek, en azından işverene tanınan haklar kadar hakların işçilere de tanınması gerekmektedir. Ama maalesef bırakın hak tanımayı, mevcut olan kısmi haklar dahi ne uygulanıyor, ne de korunuyor. Durum böyle olunca da burada yaşanan hak gaspları kaçınılmaz oluyor. Ben aday adaylığı konusunda karar verdiğim zaman tüm bu konuların çözümü ve yasaların korunması ışığında ilkeler belirledim. Bu doğrultuda da burada bulunuyorum. İşverenin burada eylemde bulunan işçilerin sözleşme sürelerini 3 yıla çıkarmak istemesi ve zaten açlık sınırı altında aldıkları maaşlara üç yıl için 100 TL gibi bir rakam ile zam yapmak istemesi kabul edilemeyecek bir durum. Bunu kabul etmeyen bu işçi kardeşlerimiz de buna karşı çadır kurup, direnişe geçmişler. İnanıyorum ki kararlı mücadeleleri onları başarıya ulaştıracaktır. Bizler de her zaman arkalarında olmaya devam edeceğiz. Onların bu onurlu mücadelelerini saygı ile selamlıyor, başarılar diliyorum.” (Kent Yaşam) 


Editör: Haber Merkezi