CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Hülya Güntaş, yayınladığı yazılı bir mesajla, Yunanistan’da sol partinin seçimden zaferle çıkmasından duyduğu mutluluğu belirtip, “Yunanistan halkını başarılarından dolayı kutluyorum” dedi.

İşte o mesaj:

“Tam da ülkemizde seçim arefesinde, yanı başımızdaki komşumuzda sol partilerin dayanışmasının kazanması bizlere umut ışığı olmuştur.

Ülkemizde baskı, talan ve yolsuzluğun yaşandığı bir dönemde gelecek adına bu başarı bize cesaret vermiştir, heyecan vermiştir.

Kapitalist ve emperyalist güçler tarafından dayatılan her türlü baskı, yıldırma politikası, gericileştirme ve ötekileştirme politikalarının artık iflas ettiğini görüyoruz. Yunan halkı bu bunalımdan bir çıkış olduğunu, sol iktidarın alternatif olduğunu bize göstermiştir.

Geleceği kurmak, yarınımızı daha aydınlık yapmak için çıktığımız yolda, bu değişim ve ayağa kalkış elbette ki bize ilham olacaktır. Yapmamız gereken ise bu doğrultuda CHP iktidarına gidecek yoldaki engelleri aynı özveri ve çalışmayla ortadan kaldırmaktır. Yunan halkı bunalımlı ve zor günlerde bile her zaman bir umut olduğunu, halkın demokratik çerçeveler içinde doğru karar vereceğini tüm dünyaya göstermiştir.

Gösterdikleri bu iradeye sahip çıkmak, ülkemizde biz siyaset arenasının baş aktörleri için olmazsa olmazlardan biridir artık. Seçim arefesinde bize açtıkları yol için kendilerine teşekkür ederiz.

Yunan halkına girdikleri yolda başarılar dilerken, kendi ülkemizde de aynı başarıyı yakalamayı umut ediyor ve bu doğrultuda seçim çalışmalarını yürüteceğime dair tüm halkımıza söz veriyorum.” (Kent Yaşam)

 

Editör: Haber Merkezi