Ziyarete HDP Küçükçekmece Belediyesi Eşbaşkan Adayları Nizamettin Öztürk ve Hatice Altınışık ile HDP İlçe Başkanı Selahattin Sert, HDP belediye meclis üyeleri Kubilay Akpınar, Nilgün Soysal ve Ramazan Çetinçakmak katıldı. Ziyarette HDP' nin seçim çalışmaları ve projeleri konuşuldu.

Seçim çalışması kapsamında yürüttükleri ve benimsedikleri bir çok projeye değinen Nizamettin Öztürk ve Hatice Altınışık; kimseyi kimliği yüzünden yargılamamanın öncelikli politikaları olduğunu bildirdi. ''Halkların Demokratik Partisi için herkesin buluştuğu, kendi dilini konuştuğu ve kendi inancını yaşadığı ortak mücadele zemini diyebiliriz. Biz kimseyi kimliği yüzünden yargılamıyoruz, ona kimliğini sürdürebileceği ortamı sağlıyoruz'' diyen Altıntaş, eşitlik olmadan kardeşlik olamayacağını belirtti. Eşbaşkanlık sistemini uygulayan HDP'nin, kadınların siyasette daha fazla yer alması gerektiğini savunduğunu vurgulayan Eşbaşkanlar, ''Kadın hiç bir zaman savaş istemez'' dediler.

'Mevcut sisteme karşıyız'

Sistemi her yönü ile eleştirdiklerini dile getiren HDP belediye başkan adayları, merkezi yönetim ve kentsel dönüşüm çalışmalarına karşı olduklarının altını çizdi. Demokratik ve yerel özerk yönetimleri savunduklarını söyleyen Öztürk, ''Demokratik ve yerel özerk yönetimleri savunuyoruz. Bir nevi eyelet sistemi de diyebiliriz. Bu tür yönetimler demokrasinin doğrudan işlemesi demektir'' ifadeleri ile 80 miyon nüfuslu bir ülke olan Türkiye'nin tek bir merkezden yönetilmesinin çok zor olduğu yargısında bulundu. Politikalarının insan ve doğa odaklı olduğunu dile getiren Altıntaş; ''Yerinde ve değerinde dönüşümü savunuyoruz ve politikamızı bunun üzerinde yürütüyoruz. Kentsel dönüşüm o bölgenin sosyal ve demografik yapısını tamamiyle ortadan kaldırıyor'' diyerek kentsel dönüşüm çalışmalarına tamamen karşı olduklarını ifade etti.

Editör: Haber Merkezi