Gazeteci Adnan Bulut’un sunduğu ‘Şimdi Gerçekler’ programında, kent talanına karşı mücadelesiyle adından söz ettiren CHP’li İBB Meclis Üyesi Kazanoğlu, “Türkiye Medya konusunda sabıkalı” diyerek, Ak Parti’nin en güzel yaptığı şeyin yalan söylemek ve yalanı doğruymuş gibi servis etmek olduğunu söyledi.

“Biz celladına aşık bir toplumuz” diyerek konuşmasına devam eden Kazanoğlu, Amerika, Suriye ve Esad konusunda da düşüncelerini paylaştı. Amerika’nın girdiği yeri istikrarsızlaştırdığını ve Ak Parti’nin kurt olmaya kalkıştığını, karşısına daha büyük kurtlar çıktığı için olanın gene Türkiye’ye olduğunu ifade etti.

Suriye'deki Esad zulmünün kurtarıcı melekleri olarak gösterilen ‘Beyaz Baretliler’ isimli kurtarma ekibinin yayınlanan görüntülerinde, yönetmenin direktif vermesiyle birlikte film seti şeklinde hazırlanarak sanki bulundukları alan az önce bombalanmış, siviller vurulmuş, Beyaza Baretliler’de kurtarıyormuş gibi çekilen sahneleri izleyen Kazanoğlu, “Hadi biz İstanbul’da daha sosyal bir ortamda yaşıyoruz. Dünya medyasını, sosyal medyayı takip edebiliyoruz. Görüyoruz, konuşuyoruz, değerlendiriyoruz. Bunu ülkemizin geneli için söyleyebilirmiyiz” diye sordu.

Ülkelerin dostu ya da düşmanı olmadığını, çıkar birliktelikleri ile ilişkilerini şekillendirdiğini ve aslında herşeyin oynanan oyunun bir parçası olduğunu savunan CHP’li Meclis Üyesi Taner Kazanoğlu, “Savaşların tamamı para ve güç içindir” diyerek, Türkiye açısından çok daha büyük sıkıntıların olmasından endişelendiğini belirtti.

TÜRKİYE'DE ÖZELLEŞTİRME TALAN EKONOMİSİNE DÖNÜŞTÜ

Türkiye’ye baktıklarında ise Çorum ve Yozgat Şeker Fabrikaları’nın da tüm tepkilere rağmen satıldığını, ihale salonuna girmek isteyen CHP’li milletvekillerin içeriye alınmadığını söyleyen CHP’li Taner Kazanoğlu, Çorum Şeker Fabrikası Müdürünün geçtiğimiz eylül ayında yaptığı açıklamayı hatırlattı. Bir yıllık üretim faaliyetlerinden bölgenin kazanacağı parasal değerin 400 milyon lira olduğu, fabrikanın 6 bölge şefliğine bağlı 147 köyde 3 bin 40 çiftçi tarafından üretim yapıldığını ve bunların da isşiz kalacağını belirtti. “Satış sözleşmesinde iki sene anlaşması var yani iki sene sonra o fabrikalar kapanıp gidecek” iddiasında bulundu. Bunun örneğini de daha önce özelleştirilen Süt Fabrikası’nda yaşadığımızı ve böylece alıcının fabrikayı değil araziyi aldığını, sonrada da neler yaşandığını herkesin bildiğini söyledi.

“Bana göre Türkiye’nin kurtuluşu tarımla mümkündür” diyen Avukat Taner Kazanoğlu, köy kavramının kalmadığını, hayvancılığın ve tarımın bittiğini, yediklerimizin sağlıksız, yaşam tarzımızın da tüketime dayalı olduğunu belirtti. Aile kültürü, toplum kültürü gibi değerlerin de kalmadığını ifade eden Kazanoğlu, hem sağlık hem de ekonomik açıdan kötüye gittiğimizi söyleyerek vatadaşları daha duyarlı olmaya davet etti.

“Biz sadece bina yapıyoruz” diyerek İstanbul’un gidişatından da bahseden Kazanoğlu, İBB’nin bu güne kadar çok kötü yönetildiğini ve yönetilmeye de devam ettiğini söyleyerek, dönemin İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın zamanda 100 binlik bir plan yaptığını ve ‘bu benim namusumdur’ dediğini hatırlarak, “Namus gitmiş, üstüne yapılmayan kalmamış” eleştirisinde bulundu.

“Önce bu zihiyetin İstanbul’dan gitmesi gerekiyor ki, şehir kurtulsun” diyerek İstanbul’la ilgili düşüncelerini paylaşan Ergenekon davalarının tanınan Avukatı Taner Kazanoğlu, “O zamanda bu kanunsuzluk sizi sizi bulacak demiştim bakın Feto davalarında buldu. Aynı şey İstanbul içinde geçerli” dedi.

İstanbul’un Türkiye'nin kalbine giden atardamar olduğunu ve aslında çiçek gibi korunması gerekirken ihanet edildiğini ve edilmeye de devam edildiğini sert bir dille eleştiren Kazanoğlu, “Tarihi eserlerini yok ediyoruz, kültürünü yok ediyoruz, yaşam kalitesini yok ediyoruz” diyerek devam etti.

Geçtiğimiz günlerde İBB’nin organize ettiği Kudüs gezisine katıldığını ve gitttiği yerlerde tarihin korunmuş olduğunu gördüğünü söyleyen Kazanoğlu, “Her yer rant, bu da kent rantı” dedi.

Bu günki durumu 90'lı yıllarda para kazanma sistemi olarak ortaya çıkan ve sadece en üstündekilerin altındakinden para kazanarak oluşturduğu Saadet Zinciri sistemine benzeten CHP’li Av. Taner Kazanoğlu, “Sistem artık kendini yenilemeli çünkü yok olmaya doğru gidiyoruz” dedi.

“İBB Meclis Üyeleri olarak peki siz ne yapıyorsunuz” diye soran Gazeteci Adnan Bulut’un sorusuna cevap veren Kazanoğlu, “Gerçekten azınlık olarak mücadele ediyoruz. Dayak yiyen arkadaşımız bile var ama mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

İPTAL EDİLEN METRO İHALELERİNDEN 1.5 MİLYON TL KAYBETTİK

Kazanoğlu, görevden alınan İBB Başkanı Kadir Tokbaş döneminde toplam ihale bedeli 12 milyar 859 milyon lira olan 76,9 km’lik 6 metro hattı ihalesinin göreve gelen İBB Başkanı Mevlüt Uysal tarafından ekonomik olmadığı gerekçesi ile iptal edildiğini, sonrasında 4 metro hattıyla ilgili protokol yapılarak yola devam kararı alındığını, 2 hatla ilgili görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

İptal edildiğine göre ortada bir suçun olduğunu, projeler günün şartlarına göre yapılmadıysa kamunun zarara uğratıldığını ve geriye dönük gereğinin yapılması gerektiğini savunan Taner Kazanoğlu, “Yok eğer Mevlüt Uysal bu projeleri incelemeden iptal ettiyse bu da suç” dedi.

Metrosu ihalelerine ilişkin iptal kararının geri alındığını ve 6 tane metro istasyonunun iptalinden dolayı kur farkından kaybedilen paranın ne kadar olduğunu kimsenin düşünmediğini söyleyen Kazaoğlu, “Önce iptal edilen sonrasında geri alınan metro ihalelerinde kur farkından dolayı 1.5 Milyon TL kaybettik. Biz halka kur farkını anlatamıyoruz” dedi.

İstanbul'a ihanetlerden birinin de yeşil alanlara yapıldığının altını çizen Kazanoğlu, “Hırsızlık illede cebindeki parayı çalmak değildir. Yeşil alanlara dikilen yüksek katlı binalarla İstanbul halkının rüzgarını, güneşini çaldılar. Alanlarını vakıflara tahsis ettiler” diyerek, “Hadi her şeyi geçtim zamanımızı çalıyorlar” diyerek isyan etti.

Geçtiğimiz günlerde İBB Meclisi’nde Beşiktaş Zincirlikuyu'da yapımına devam edilen "Çiftçi Towers" adlı iki kulenin yer aldığı 45 katlı rezidans ve AVM projesinin imara aykırı olduğunu iddia ederek soru önergesi veren ve geçtiğimiz günlerde mühürlenen inşaat için 2014 yılında da önerge verdiğini söyleyen CHP’li Meclis Üyesi Taner Kazanoğlu’ “O zaman bir yıl cevap gelmedi. Kadir Topbaş’ı savcılığa verdiğini ama soruşturma açılmadığını belirtti. 1 yıl sonra aldığı cevapta söz konusu inşaatın X bir yapı denetim firması tarafından denetlediğini ve her şeyin yasaya uygun olduğu cevabını aldığını belirtti.

Mart ayında yeniden verdiği önerge ile "Çiftçi Towers" adlı iki kulenin yer aldığı 45 katlı rezidans ve AVM’de, yaklaşık 4.500 metrekare kaçak tespit edildiğini söyleyen Kazanoğlu, “Yakında çıkacak KHK ile af gelirse hiç şaşırmam” dedi.

Programın sonunda İstanbul’un kurtuluşunun önce Ak Parti zihniyetinin kurtulmasıyla mümkün olabileceğini söyleyen İBB Meclis Üyesi CHP’li Taner Kazanoğlu, öncelikle vatandaşları yaşadıkları yerle ilgili sağduyulu olmaya davet etti.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi