Kağıthane Belediyesi Meclisi’nin Çarşamba günkü toplantısına, CHP Belediye Meclis Üyesi Bülent Karakaş ile Belediye Başkanı Fazlı Kılıç arasındaki “barış” polemiği damgasını vurdu.

Mecliste gündem dışı söz alan CHP Belediye Meclis Üyesi Bülent Karakaş, Pazartesi günkü toplantıda konuşan CHP Grup Başkanvekili Mahmut Can’ın “barış”la ilgili sözlerine, Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ın verdiği yanıtı eleştirdi.

Karakaş, “Arkadaşımızın barışla ilgili her cümlesineye katılıyorum ve de altına imzamı atıyorum. Ancak Belediye Başkanımızın “barış” sözüne neden bu kadar tepki gösterdiğine de anlam vermekte güçlük çekiyorum.  Atatürk’ü bu kadar kişiselleştirmesine ve bu kadar seviyor olmasına da mutlu oluyorum” dedi.

Bülent Karakaş konuşmasında, AK Parti’li Meclis Üyesi Selim Akgün’ün yaptığı konuşmaya da atıfta bulunup, “Selim Akgün, Mehmet Akif Ersoy’u anma üzerine bir konuşma yaptı. Ancak Mehmet Akif’i anmaktan çok 1936 yılında iktidarda olanları eleştirdi. Başkan Kılıç’ın da Selim Bey’in, bilerek ve isteyerek Atatürk’ün kemiklerini sızlatan konuşmasına, tek kelime dahi etmemesi düşündürücüdür. Bunu tüm Kağıthane Belediye Meclisi’nin vicdanına bırakıyorum” dedi.


BAŞKAN FAZLI KILIÇ: İNSAN HAKLARINA SAYGI DUYMAK GEREK

Bülent Karakaş’ın kendisine yönelik eleştirisine yanıt veren AK Parti’li Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ise, “Hendek kazılarak, Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin askerinin, polisinin  oraya girilmesi engelleniyor. Başöğretmen Atatürk’ün öğretmenlerinin orada eğitim verilmesi engelleniyor. Burası yerel meclis, bu konuları burada konuşmaya gerek yok. Terör örgütüne malzeme olmayalım. Yakacaksın, yıkacaksın, sonra da barış isteyeceksin, insan hakkı diyeceksin, insanların yaşam hakkını elinden alacaksın. İnsanın en temel hakkı yaşam hakkıdır, buna saygı duyulması gerekir. Biz mağdurların ve kimsesizlerin yanında olmalıyız. Meclis ve yönetim olarak da, Kağıthane’de bir taş üstüne taş koyabilirsek ne mutlu bize. Tabi, Kağıthane’de işler iyi gittiği için konuşacak bir şey olmayınca, bu konulara değiniyorsunuz”dedi. (Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)





Editör: Haber Merkezi