CHP’nin tanınmış siyasetçisi Betül İstanbullu’nun adı Kağıthane Belediye Başkanı adayı olarak siyasi kulislerde dolaşmaya başladı.

Sarıyer ve Şişli Belediyelerinde 20 yıldan fazla çalıştıktan sonra emekli olan Betül İstanbullu, partisinin birçok kademesinde görev yapmış,  2014’teki yerel seçimde Sarıyer Belediye Başkan aday adayı, 2015’te de ikinci bölge Milletvekili aday adayı olarak seçmen karşısına çıkmıştı. Aynı zamanda yazar olarak da toplumla kaynaşan Betül İstanbullu, sosyal ve kültürel projeler içinde yer alıp, bilgi birikimi ve siyasi tecrübesini halkla paylaşmaya devam ediyor.

Kendisi tarafından herhangi bir aday adaylığı yapılmamasına karşın CHP tarafından 31 Mart 2019’daki yerel seçim için Kağıthane Belediye Başkan adayı olarak gösterilebileceği konuşulan Betül İstanbullu’nun, gireceği seçim yarışında başarı şansının da yüksek olduğu ifade ediliyor.

On beş yıldan beri AK Parti’li Fazlı Kılıç’ın oturduğu Kağıthane Belediye Başkanlığı koltuğunu CHP’ye kazandıracak tecrübeli ve birleştirici bir isim olarak öne sürülen Betül İstanbullu’nun da partisi tarafından adaylık teklif edildiği takdirde görevden kaçmayacağı belirtiliyor.

KADIN SORUNLARINA SAHİP ÇIKAN BİR SİYASETÇİ

Kadınlara yönelik sosyal çalışmalarıyla tanınan Betül İstanbullu, 2014’teki Sarıyer Belediye Başkan aday adaylığı sırasında da yine kadın sorunlarına çözüm getirici projeleriyle öne çıkmıştı. İstanbullu, kadın sorunlarının bir demokrasi, insan hakları ve eğitim sorunu olduğunu belirtip, “Kadınlarımıza her alanda fırsat eşitliği sağlamak çağdaş demokrat cumhuriyetimizin en önemli koşuludur. Bunu gerçekleştirmek için de yerel yönetimlerin seferber edilmesi gerekmektedir. Bugün Türkiye’de kadınların yaşadığı sorunlar ailede, işyerinde ve sokakta karşılaştığı şiddetle katlanarak artmakta, bunun yanında ekonomik bağımsızlığının olmaması, nitelikli eğitim olanaklarından yoksun bırakılması ve karar alma süreçlerine katılım eksikliği kadını toplumda geri plana itmektedir” demişti.

Çağdaş ve ilerici düşünceleriyle, Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan başta kadınlar olmak üzere toplumun tüm kesimlerini kucaklayan siyasi bir kimliğe sahip olan Betül İstanbullu’ya, CHP’nin yerel yönetimdeki Sarıyer, Beşiktaş ve Şişli üçgenine Kağıthane’yi de dahil edecek isim olarak bakılıyor.

Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi