Nüfusa oranla en çok kreş hizmeti veren belediye olan Bakırköy Belediyesi, geçtiğimiz günlerde Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi için de Şehit Yarbay Songül Yakut’un ismini verdiği yeni bir kreş açılışı yaptığını duyurmuştu.

Bakırköy Belediyesi tarafından 15 Mart 2014 akşamı dönemin Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen tarafından Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi açılışı yapılmış, çocukları olan ve bakımlarından dolayı sanattan, kültürden uzak kalan anne babalar içinde merkez bünyesinde 6 sınıflı 120 kapasiteli kreş açılışı yaparak, yeni döneme devir edilmişti.

2014 Mart seçimlerine 15 gün kala yapılan merkezin açılışına, Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkanı Deniz Baykal ve dönemin Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, eski ve yeni dönemden milletvekilleri; Bakırköy CHP, AKP, MHP Belediye başkan adayları, tüm siyasi partilerin ilçe başkanları, mevcut ve yeni dönem meclis üyeleri ile STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katılmıştı.

Açılış öncesi merkezi gezen katılımcılara dönemin Belediye Başkanı Erzen, Opera Salonu bünyesindeki 120 çoçuk kapasiteli kreşi gezdirmiş, ailelerin etkinliklere gidebilmesi için, hem çocuklarını güvenle bırakabilecekleri, hem de aile kültürü içinde opera ve sanatın önemini aşılayabilmesine katkıda bulunmak amacı ile sosyal belediyecilik anlayışı ile söz konusu kreşi hayata geçirdiklerinin bilgisini vermişti.

Çok sayıda gazetecinin de katıldığı açılışta, kreşin Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde yapılacak etkinliklerin bitiş saatine kadar ücretsiz çocuk sanat evi niteliğinde hizmet vermek amacıyla kurulduğu açıklaması yapılmıştı.

Yeni döneme devir edilen kreş, açılış amacına uygun kullanılmamış, gündüz eğiitim veren kreş olarak hizmete devam etmişti.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin ilk kadın ilçe jandarma komutanı olarak bilinen Şehit Yarbay Songül Yakut’un ismi verilerek yeni açıldığı iddia edilen kreşin, varolan 120 kapasiteli Adile Naşit Çocuk Evi’nin kapasitesini arttırarak yeni inşa edilmiş bir kreş gibi açılışının yapılması Bakırköylülerin tepkisine neden oldu.

Leyla Gencer Opera Sanat Merkezi 18 ayda bitirme sözü verdiği halde,14 ayda tamamlanmıştı.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi