Aday adaylığı süreci hakkında değerlendirmede bulunan Aydın, "67 yılında Bakırköy'de doğdum. 46 yıldır Bakırköy'de yaşıyorum ve eğitimim dışında hiç bir nedenle buradan ayrılmadım.Mevcut meclis üyelerine olumsuz hiçbir sözüm yok. Ancak ben daha iyisini yapabileceğimi düşünerek, partililerimin ve dostlarımın talepleri doğrultusunda meclis üyesi aday adayı oldum. Benim tek bir partim oldu Cumhuriyet Halk Partisi. Elimden geldiğince, maddi ve manevi her anlamda her zaman partimin yanında oldum" dedi.
"Parti tüzüğümüzde olan katılımcı demokrasiye talebimdir bu" ifadesini kullanarak sözlerini sürdüren Aydın, "Katılımcı demokrasi, yurttaşların görüş alışverişinde bulundukları, yerleşik değerleri özgürce sorguladıkları, birbirlerinden bir şeyler öğrendikleri ve kendi aralarında bir uzlaşmaya varabildikleri yönetim biçimidir. Bildiklerimi paylaşmak, bilmediklerimi öğrenmek için adayım" şeklinde konuştu.

'Meclis üyeleri ilçenin geleceğini belirler'

"Partimizin ivme kazanması ve halkımızın sosyal demokrat bir meclise kavuşması için gayret sarfediyorum" diyen Aydın, "Dürüst, ilkeli ve kararlı çalışma yöntemimizi belediye bünyesinde de sergilemek istiyorum. İlçesine sahip çıkan, hemşehrilerinin sorunlarına çözüm üreten, yıpranmamış insanların belediye meclisinde yer alması, ilçenin çağdaş bir yapıya kavuşmasını sağlayacaktır. Meclis üyeleri ilçesinin geleceğini ilgilendiren konularda karar alan önemli insanlardır. Toplum bu bilinçle hareket etmeli ve yönetimde söz sahibi olmalıdır. CHP örgütleriyle diyalog halinde, sosyal demokrat kimliğe yakışır bir şekilde halkın çıkarlarını gözeterek hareket edeceğimi gazeteniz aracılığıyla bir kez daha beyan ediyorum. İnsanlar, katılımcı demokrasi içerisinde yönetime aktif olarak katılırlar" dedi.


'Meclis üyesi donanımlı olmalı'

Bir meclis üyesinde olması grektiğine inandığı nitelikler hakkında da açıklamalarda bulunan Aydın, " Kimse üniversite mezunu olmak zorunda değil. Ama bir teknik donanımı olmalı. Meclis üyesi demek halkı temsil etmek demektir. Mesleği, yöresel temsil oranı, çevresindeki itibarı önemlidir. Yöneticilik herkesin yapabileceği birşey değil. En azından kişinin, okuduğunu anlama, anladığını da uygulama kabiliyetin olması lazım. Mecliste komisyonlar var. Komiyonlara seçilecek kişilerin, o konuda bilgili olmaları gerekir. Örneğin 'Denetim Komisyonu'. Denetleyecek kişilerin bu konuda donanımı olması gerekir Bu da bir altyapı gerektiriyor, bir eğitim gerektiriyor. Ayrıca halka hizmette de bir aracıdır meclis üyeliği. Adayım, seçilmeyebilirim ama mücadeleden vazgeçmem" şeklinde konuştu.
Sağlığı elverdiği,zamanı olduğu sürece partisine hizmet ederceğini belirten Aydın, "İllede seçilmiş olmak ta önemli değil, yani seçilmesem de buradaki yönetim kadrolarında çalışırım. Benim meclise katacağım birşeyler var diye düşünüyorum. Meclis üyesi halkın sorunlarını önerge haline getirip, başkanlık makamına sunan, halkın arasında olan, sorunları bilen seçilmiş kişidir. Doğma büyüme bir Bakırköylü olarak, ilçemin sorunlarını, ihtiyaçlarını biliyorum ve bunlara cevap bulma adına hizmete talibim" dedi.

Şükrü Aydın Kimdir?



Selvi Sarıtaç
 

Editör: Haber Merkezi