CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Bahçelievler Halk Buluşması' öncesi, CHP Bakırköy Belediye Başkan Adayı Bülent Kerimoğlu, Özgürlük Meydanı'n da miting verdi. 



Özgürlük Meydanını dolduran Bakırköylülere seslenen Kerimoğlu "AKP, ülkemizi dünyaya rezil etti" dedi. AKP ile birlikte ülkenin hiç bu kadar dünyaya rezil olmadığını vurgulayan Kerimoğlu, Türkiye'nin sosyal medya yasakları ile dünyada alay konusu olduğunu söyledi. "Rezil ettiler bizi" diyen CHP Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu "17 Aralık'ta başlayan rüşvet, yolsuzluk, ahlaki çöküntü ve ses kayıtlarındaki rezalete hepiniz şahitsiniz" diyerek konuşmasını sürdürüdü. 


"Evde ayakkabı kutusunda para saklayanları savaşa gönderin"


Sosyal Medya'ya düşen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ses kayıtlarındaki konuşmalarında oğluna parayı sııfırladınmı diye sorduğunu, oğlunun ise evet babacım, 30 milyoncuk kaldı diye cevap verdiğini anlatan Cumhuriyet Halk Partisi Bakırköy Belediye Başkan Adayı Bülent Kerimoğlu  "30 milyoncuk dediği parayla bu ülkede yoksullarını, hastalarını, çaresizlerini, yatağına aç giren kardeşlerimizi doyururuz. Bu adam gözü dönmüş iktidarını devam ettirebilmek ve sürdürebilmek  için, iç savaşı göze almış. Bu adam hemen yanıbaşımızdaki ülkelere terör ihrac ediyor dedik. Şimdi gördük ki, ses kayıtlarında iktidar hırsı gözünü bürüyen bu adam, ülkenin gençlerinin kanını akıtmaya, savaşa sürüklemeye hiç çekinmiyor. Gönderelim 3-5 tanesini bizim topraklara roket atsınlar diyor. İktidar için kan akıtmayı, çocuklarımızı savaşa yollamayı, onları ateşe atmayı göze almış bunlar. Savaşa gönderecekseniz, evde ayakkabı kutusunda para saklayanları gönderin. Bizim derdimiz AKP'yi göndermektir" dedi. 



"Türkiye'yi haramilerin saltanatından kurtaracağız"
Yerel Seçim öncesi, diğer siyasi partilerin karalama kampanyasına başladıklarını söyleyen Kerimoğlu "Sizden gelen uyarıları dikkate alarak düzelttiğimiz, hep birlikte karar aldığımız, hepbirlikte yönettiğimiz bir yerel yönetim anlayışındayız. Seçim sürecinde gördüğüm samimi desteğinizden de görüyorum ki, biz 30 Mart'ta yalnızca Bakırköy'ü değil, İstanbul'u da alacağız. Biz Türkiye'yi haramilerin saltanatından kurtaracağız" dedi. 


Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Bahçelievler Mitingi'ne katılmak üzere yürüyüşe başlayan CHP Bakırköy İlçe Örgütü ve Bakırköylüler, Özgürlük Meydanından başlayarak, Ataköy'de sokak sokak yürüyerek Bahçelievler, Şirinevler Meydanı'na geldi. "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" sloganları ile yürüyen korteje Ataköylüler de, balkon ve camlardan bayrak sallayarak, ıslık ve alkışlarla karşılık verdi.  

"Görkemli bir İstanbul için geliyoruz"


Bahçelievler Şirinevler Meydanı'nda düzenlenen "Halk Buluşması"na katılan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu binlerce vatandaş sevgi gösterisiyle karşıladı. Türkiye'de 30 Mart'ta yeni bir tarih yazılacağını belirten Kılıçdaroğlu, "20 yıldır İstanbul'u yönetiyorlar ama İstanbul'un hiçbir sorununu çözemediler. Biz çözmek için geliyoruz. Görkemli bir İstanbul için geliyoruz" dedi.


" Elinizi vicdanınıza koyarak oyunuzu verin" 


 "Adres belli, tarih belli, yer belli" diyerek Konuşmasını sürdüren Kılıçadaroğlu "30 Mart'ta omuz omuza, birleşe birleşe sandığa gideceğiz. Oyumuzu altı oka basacağız. Üç büyük imparatorluğa başkentlik yapmış olan İstanbul bizim göz bebeğimiz. İstanbul'u yaşanabilir bir kent yapacağız. Bunun için adres belli; CHP. Sevgili kardeşlerim, sadece sizden değil, Demokrat Parti, ANAP, DYP, MHP, hangi parti olursa olsun başka partili yurttaşlarımdan da destek istiyorum. Güzel ve özgür bir İstanbul için, Türkiye için. Özellikle AKP'li yurttaşlarıma sesleniyorum. Hükümetin ülkeyi ne hale getirdiğini görüyorsunuz, biliyorsunuz. Elinizi vicdanınıza koyarak oyunuzu verin." şeklinde konuştu.
"Oyunuzu helale verecekseniz adres belli"


CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 30 Mart'ta demokrasi isteyen, özgürlük isteyen herkese seslendiğini kaydederek, "Helalden yana mısınız, haramdan yana mısınız? Oyunuzu helale verecekseniz adres belli, CHP" dedi. 


Selvi Sarıtaç 
Editör: Haber Merkezi