Bakırköy’de Başkan Bülent Kerimoğlu ve yönetiminin şimidiye kadar gördüğü en kötü yönetim olduğunu söyleyerek açıklamalarda bulunan Emin Ertekin, “Kerimoğlu, dört yıldır Bakırköy’e tek bir çivi çakmadığı gibi, geçmiş dönem kazanımlarını da ya yakarak, ya satarak elden çıkarıyor” dedi.

Ateş Ünal Erzen’in belediye başkanlığı yaptığı 2 dönem boyunca, muhalif olarak Ak Parti’de meclis üyeliği yapan Emin Ertekin, “İyisi kötüsü tartışılır ama Ateş Ünal Erzen, Bakırköy halkına bazı eserler bırakmıştır ve ne yazık ki Bakırköy Belediyesi bırakılan eserleri de gerektiği gibi kullanamamıştır” diyerek, Yeşilköy Çiroz mevkiinde bulunan Yaşam Evi’nin hizmete açılmayarak atıl hale geldiğini de sözlerine ekledi.

220 MİLYON DEĞERİNDE ARAZİ BIRAKTIK

İncirli metrosu yanında bulunan ve yine kendisinin de meclis üyesi olduğu Erzen döneminde Bakırköy Belediyesi hazinesine kazandırılan arazinin de Bülent Kerimoğlu döneminde 220 Milyon liraya kamulaştırıldığını, buradan el edilen parayla ise herhangi bir yatırım yada eserin yapılmadığını belirtti.

Yine kendi dönemlerinde sadece Bakırköyün değil, tüm İstanbul’un nefes alabileceği yeşil alan haline getirilen Botanik Park’ın son halinin de içler acısı olduğunu söyledi.

DAHA FAZLA ZARAR VERMEDEN İSTİFA ETMENİZ EN HAYIRLISI

Yeşil alanların birçok yerde çay bahçesi ve kafelere dönüştüğünü, halkın tepkisine neden olduğu halde kimsenin halkı ciddiye almadığını ifade eden Emin Ertekin, Başkan Kerimoğlu’na seslenerek, “Kısacası Sayın Başkan siz bu işi beceremiyorsunuz. Bakırköy ve Bakırköylüler’e daha fazla zarar vermeden gerekeni yapıp istifa etmeniz en hayırlısı olur” dedi.

Yaklaşık 30 yıldır Bakırköy ve Bakırköy halkına sporun farklı branşlarında hizmet veren Bakırköy Spor Vakfı’nın, yine Başkan Kerimoğlu tarafından, sabaha karşı adeta baskın yapılır gibi yıkıldığını hatırlatan M. Emin Ertekin, “Bu yıkım vakfa değil, spora ve sporcuya yapılmış bir yıkımdır diyerek açıklamalarını sürdürdü.

KERİMOĞLU’NUN YAPTIKLARINI BAŞKA BİR SİYASİ TEMSİLCİ YAPSAYDI?

Yıkımın devamında gerekli önlemlerin alınmamış olmasıdan kaynaklanan ihmallerden dolayı da bir işçinin hayatını kaybettiğini üzülerek tekrarlayan Ertekin, “Belediyelerin görevleri arasında yapılacak inşaat ve kazı gibi çalışmalarda, işçilerin güvenliğinin alınıp alınmadığını denetleme yetkisi vardır. Bırakın denetlemeyi, kendi yaptığı işi denetlemeyen, işçisinin güvenliğini sağlayamayan bir belediye anlayışı var karşımızda” dedi. Bu ihmali farklı bir siyasi parti belediye başkanı yapmış olsaydı aylarca yazılıp çizilerek gündemden dümeyeceğini, en azından “İnsan hayatı bu kadar ucuz mu diye sorulurdu” ifadelerini kullandı.

SPOR VAKFI’NIN YIKIMINDA KAMU ZARARI VAR

Bakırköy Spor Vakfı’nın yıkımının ardından devam eden hukuk sürecinde çok fazla dile gelmeyen kamu zararına da değinen Emin Ertekin, hukuçu arkadaşlarıyla yaptığı değerlendirmelerde kamu zararı olduğu yönündeki gerçeğin unutulmaması gerektiğini söyleyerek uyardı.

Yıkımla ilgili alınan encümen kararında 2700 metrekarelik bir alanın yıkılması söz konusuyken, tesislerin tümünün yıkılmış olmasının yasalara uygun olmadığını, yıkılan alanların neredeyse tamamına yakınının ise  yap-işlet-devret modeliyle yapılan yerler olduğuna dikkat çeken Emin Ertekin, vakfın alt kiracısı durumunda olan Varan Şirketler Grubu bünyesindeki Varan İşletmeciliğin de burada maddi olarak büyük bir zarara uğradığını da basından takip ettiğini ve hukuki sürecinin devam ettiğini söyledi.

Vakfın yıkılmasından zarar gören vakıf üyeleri ve mağdur edilen sporcuların da bireysel anlamda Bakırköy Belediyesi hakkında tazminat davaları açabileceklerini de göz ardı etmemek gerektiğini sözlerine ekleyen Ertekin, belediyenin açılan davaları kaybetmesi halinde yüksek meblağlarda tazminat ödemesinin kaçınılmaz olacağını belirtti. “Ödenmesi gereken tazminatları başkan kendi cebinden ödemeyeceğine göre, Bakırköy halkının vergileriyle ödeyecek. Halkın kendisine oy verdiği başkanın, halkına bunları yaşatmaya hakkı yok” diyerek tepki gösterdi.

Bu olayların sonucunda yapılacak incelemeler sonucunda diğer belediyelerde olduğu gibi görevden alınmalar olunca da ‘vay hükümet şöyle böyle’ diye haksız eleştirilerin başlandığını söyleyerek açıklamalarını sürdüren M. Emin Ertekin, “Peki siz ne yapıyorsunuz? İhmal var, kamu zararı var, basında çıkan bir sürü söylentiler var. Elinizi vcdanınıza koyun. Peki bunların bir karşığı olmaz mı?” diye sordu.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi