31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimde Sarıyer Belediye Başkanlığı ve belediye meclis üyeliği için aday adayı olan siyasetçiler bugün gerçekleştirilen geniş kapsamlı toplantıda halka tanıtıldı. CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, “Devrim şehidi Kubilay ve arkadaşlarını rahmet ve saygıyla anarken, kör karanlığa teslim olmayacağımızı ve cumhuriyetin bekçileri olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz” dedi.

Sarıyer’deki Boğaziçi Kültür Sanat Merkezi’nde yapılan tanıtım toplantısına CHP İstanbul İl Başkan yardımcısı Yeter Büyükdurmuş, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, Sarıyer Belediye Başkanı ve aday adayı Şükrü Genç, eski ilçe başkanları ve yüze yakın aday adayı ile salonu tamamen dolduran partili, partisiz vatandaşlar katıldı.

İlçe Başkan Yardımcısı İsmail Aydın’ın yöneticiliğini yaptığı toplantının açış konuşmasını İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç yaptı, ardından İl Başkan Yardımcısı Yeter Büyükdurmuş kısa bir konuşma ile önümüzdeki günlerde yapılması planlanan eğilim yoklaması hakkında bilgi verdi.

Belediye Başkanı Şükrü Genç’in konuşmasından sonra diğer iki belediye başkan aday adayı ile belediye meclis üyesi aday adayları iki dakikalık konuşmalarla hem kendileri hakkında özet bilgi verip, hem de neden aday adayı olduklarını ifade ettiler.

YALINKILIÇ: KAVGA VE ÇATIŞMA DİLİNDEN UZAK DURACAĞIZ      

CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç konuşmasının başında devrim şehidi Kubilay ve arkadaşlarını rahmet ve saygıyla andıklarını belirtip, “Kör karanlığa teslim olmayacağımızı ve cumhuriyetin bekçileri olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz” dedi.

“Bu salonda bulunan bütün aday adayı arkadaşlarımızın her biri birbirinden değerli, bizler burada kocaman bir aileyiz” diyerek sözlerine devam eden Yalınkılıç şunları söyledi:

“Aday kim olursa olsun, listeye kim girerse girsin geride kalan tüm arkadaşlarımızın sanki kendisi adaymış gibi çalışacağından hiç şüphem yok. Genel Merkezimiz tarafından, talep eden ilçelerde 12-13 Ocak’ta fermuar sistemiyle eğilim yoklaması yapılması kararlaştırılmıştır. Bu konuda biz de daha önceden İl Başkanlığımıza gerekli başvurumuzu yapmıştık. Alınan karardan sonra da eğilim yoklamasını gerçekleştirmek için çalışmalara başlamış bulunuyoruz.

Bizler siyaseti yoldaşlık kültürü ile yapalım . Bizim gayemiz, vatandaşın oyunu ve güvenini kazanmak uğruna çalışarak, yıllardır ihanet ettikleri bu kenti, halkın iktidarına kavuşturmaktır. Seçim sürecinde doğamıza sahip çıkıp, ilçemize, halkımıza vatandaşımıza rahatsızlık verecek bir çalışma içinde bulunmayacağız. Ötekileştirme dilini reddedeceğiz. Kavga ve çatışma dilinden uzak duracağız. Çünkü biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak halk için halkla beraber hizmet getirmeyi ilke edindik. Ana hedefimiz ülkemizi aydınlık yarınlara çıkaracak günlerin gelmesinde çok önemli bir süreç olan yerel seçimlerde baskıcı ve ötekileştirici iktidarı göndermek adına çok çalışmak. Sarıyer’de iktidarımızı devam ettirmek ve İstanbul’u saraydan alıp halka vermektir. Yerelden geldiler yerelden gidecekler. Martın sonunda bahar bizimle gelecek.”

ŞÜKRÜ GENÇ: KİŞİLERE YÖNELİK POLİTİKA YAPMAYACAĞIZ

Aday adaylarının tanıtım konuşmalarını salonun en arka sırasındaki koltuktan izleyen Belediye Başkanı Şükrü Genç ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Her türlü meşakkate rağmen Sarıyer’deki yerel iktidarımızı devam ettirdik. Ama bu işin devamını getirmek lazım. Bunu da ülkedeki iktidarın değişimine kadar yapacağız. Çünkü bu ülkenin kurulmasını insanlar canlarıyla kanlarıyla sağladılar.  O yere düşen kanın hatırına bizler de bu ülkenin varlığını sürdürmek zorundayız. Bu nedenle hepimize farklı farklı çok ciddi görevler düşüyor. Biz kişilere yönelik, isimlere yönelik politika yaptığımızda dibe vururuz. Bizim işimiz hedefler ve bu hedeflere ulaşmak için izlenecek yoldur. Ve tabiki de projelerdir. Sarıyer Belediyesi başarılı oldu, çünkü en başında bir Sarıyer Eylem Planı yapıldı.”

Tuncay Dağlı-Kent Yaşam


 

Editör: Haber Merkezi