CHP, Ankara'da Melih Gökçek'e rakip arayışını sürdürüyor. Başkent'te "sağcı" aday arayışında olan CHP yönetiminin yeni favorisi belli oldu: Turgut Özal'ın gözdelerinden ANAP'lı eski bakanlardan Lütfullah Kayalar.

ANKARA'DA AVANTAJLI OLUR

CHP, özellikle MHP tabanından oy alacağına inandığı Kayalar'ı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapmak için harekete geçti. Kayalar'ın Yozgatlı ve "milliyetçi-muhafazakar" kimliğinin Orta Anadolu kökenli insanların yoğun yaşadığı Ankara'da büyük avantaj olacağı konuşuluyor.

2007'DE KAZANAMADI

ANAP'ta Tarım ve Maliye Bakanlıkları yapan Lütfullah Kayalar, yıllarca potansiyel "genel başkan" olarak görülmüş ancak girdiği yarışı kaybetmişti. Kayalar, 2007'de milletvekili adayı olduğu CHP'nden seçilemeyince siyasete ara vermişti.

CHP'NİN ÖNCELİĞİ SAĞ KÖKENLİ ADAY

Ankara'da aday arayışını sürdüren CHP'nin önceliğinin "sağ" kökenli isimler olduğu biliniyor. MHP'nin aday göstermediği Mansur Yavaş'la görüşen ancak sonuç alamayan CHP'nin gündemine İlhan Kesici ve Mehmet Ali Bayar'da girmişti. Prof.Dr.Yalçın Karatepe ve Ankara milletvekili Bülent Kuşoğlu'nun isimlerinin de konuşulduğu CHP'nde ibrenin Lütfullah Kayalar ve İlhan Kesici'den yana olduğu söyleniyor. Yapılan anketlerde ise CHP milletvekilleri içerisinde Ankara adayı olarak en popüler isim Grup Başkanvekili Muharrem İnce çıkıyor. 

Editör: Haber Merkezi