CHP Maltepe Belediye Başkan Aday Adayı Cemal Atagül, yılların siyasi birikimi, belediyecilik tecrübesi ve ‘Maltepelilik’ ruhuyla önümüzdeki yerel seçimde belediye başkanı olmak ve hayalindeki örnek kenti yaratmak istediğini söyledi.

Maltepe Belediye Başkan Aday Adaylığını Cumhuriyet Bayramı’nın 95’inci yıldönümünde coşkulu bir kalabalık önünde açıklayan Cemal Atagül, “Bugüne kadar parti örgütümden aldığım destekle, partimin her kademesinde görev yapma imkanı buldum. Yıllar içerisinde edindiğim tecrübe ve birikimlerimi bundan sonra partimin yerelde başlayıp, genelde iktidar olmasına katkı sunmak adına, daha eşit, daha adil, daha çevreci, daha güvenli, daha şeffaf, daha yaşanabilir bir Maltepe hayalimi gerçekleştirmek için belediye başkanı olmak istiyorum” dedi.

DESTEKLEYENLER SALONA SIĞMADI

Cemal Atagül, aday adaylığı açıklamasını CHP Maltepe İlçe Başkanlığı’nda gerçekleştirdi. Çok sayıdaki partili tarafından heyecan ve coşkuyla desteklenen Atagül’den önce CHP Maltepe İlçe Başkanı Engin Özkan bir konuşma yaptı ve Atagül’le birlikte tüm aday adaylarına başarı diledi.

Toplantıya katılanların fazlalığı nedeniyle konuşmasını ilçe binasının koridorunda gerçekleştiren Cemal Atagül sözlerine, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi rahmetle ve özlemle anar, Cumhuriyetimizin 95. kuruluş yıldönümünü kutluyorum” diyerek başladı.

Yanında bulunan eşi Nurten Atagül’le birlikte, aile bireylerine desteklerinden dolayı özel olarak teşekkür eden Cemal Atagül, Maltepelilik ruhu ve sevgisiyle Maltepeyi önce İstanbul’un sonra da Türkiye’nin örnek kenti yapmak için çaba harcayacağını belirtti. Atagül, başkan olduğu takdirde gerçekleştirmeyi düşündüğü projeleri arasında öncelikle Güneşli Evler, Eşitlik Birimi, Maltepe Kent Bahçeleri, Öğrenci Yurtları, Can Evler, Engelli Dinlenme Evleri’nin bulunduğunu söyledi. Cemal Atagül, sık sık alkışlarla kesilen konuşmasında, kendisini desteklemek için gelen dostları, arkadaşları ve partililere şunları söyledi:

KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN GEREKEN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ”

 “Demokrasinin en önemli basamaklarından biri yerinden yönetimdir. Yerinden yönetimin ilk basamaklarından biri ise belediyelerdir. 5393 sayılı Belediye Kanunu’na göre belediyelerin görev alanı sadece imar, su ve kanalizasyon, ulaşım gibi kentsel alt yapılar yapmak değildir. Bunlar zaten belediyelerin asli görevleridir. Belediyeler aynı zamanda sosyal hizmet, sosyal yardım, katılımcılık, sürdürülebilirlik, çevre gibi konularda da çalışmalar yapmalıdır. Sadece park yapan, asfalt döken bir belediyecilik anlayışı günümüz dünyasında önemini ve işlerliğini yitirmiştir. Bu rutin görevlerinin yanında; insana dokunan, insanı ve insan haklarını önceleyen, çevreye duyarlı, sürdürülebilir, katılımcı bir yönetişim anlayışına gereksinim bulunmaktadır.

Uzun yıllar Maltepe’nin öncelikli sorunlarından olan kentsel dönüşüm konusunda, Maltepe Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği ve Belediye Başkan Yardımcılığı yaptığım dönemde başlattığımız ve yakın bir geçmişte çözüme kavuşturulan, ancak içinde hala bazı sorunların bulunduğu kentsel dönüşüm konusunda emeği geçen herkese bir Maltepeli olarak teşekkür ediyorum. Ve bölgede yaşayan halkımızın hakkını, hukukunu, sosyal ve kültürel yapısını koruyarak, kentsel dönüşümün gerçekleşebilmesi için üzerimize düşen tüm sorumluluğu üstleneceğimizin bilinmesini isterim.

“EŞİTLİK BİRİMLERİ KURACAĞIZ”

Belediye Başkanlığım süresince, herkesin ve her kesimin karar süreçlerine adil, eşit katılımını sağlamak için gerekli mekanizmalar kurulacaktır. Bu mekanizmalardan biri “Eşitlik Birimleri”dir. Maltepe Eşitlik Birimleri; Herkesin kaderini belirleme noktasında adil, şeffaf, katılımcı bir yönetim anlayışı ışığında insan haklarını koruyan ve insan onuruna saygıyı güçlendiren, insan hakları ilkeleri kapsamında hak temelli bir yapı olacaktır. Maltepe Eşitlik Birimi ile, dezavantajlı grupların hizmetlerden ve kaynaklardan eşit şekilde yararlanmasını sağlayacağız. Yerel yönetim karar alma süreçlerine, vatandaş katılımının artırılması ve geliştirilmesi için çalışmalar yapacağız. Sosyal dışlanma ve ayrımcılığı önlemeye ve cinsiyet eşitliğini sağlamaya yönelik çeşitli projeler ve çalışmalar yürüteceğiz. Cinsiyet eşitliği politikaları, temel hedef olacak. Katılımcı bir hizmet politikasını hayata geçireceğiz.

“MALTEPELİLER KENTİN YÖNETİMİNDE SÖZ SAHİBİ OLACAK”

Kentte yaşayanlar, kent konseyleri altında kurulan engelli, kadın, gençlik, çocuk, emekli meclisleri ile kent yönetimi karar süreçlerine katılacaklardır. Kent Konseyleri, STK’lar ve yerel yönetimler arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve kamu-STK işbirliklerinin teşvik edilmesi açısından önem taşımaktadır. Maltepe Kent Konseyi ve Maltepe Eşitlik Birimi, kentte yaşayan her birey, her grup, kamu, STK gibi bileşenler ile yerel yönetimler arasında köprü olacak ve Maltepe hakkında söyleyecek sözü, yapacak işi, yüreğinde Maltepe sevgisi olan yani ‘Maltepeliyim’ diyen herkesin katılımına açık olacaktır.

“TRAFİK SORUNUNU BİZ ÇÖZECEĞİZ”

Maltepe’nin kronik hale gelen trafik sorununu, trafiği yer altına alarak çözüme kavuşturacağız. Her seçimde, partilerin vaatleri içerisinde bulunan bu sorun ne yazıkki bugüne kadar çözülememiştir. Bunların halka hizmet anlayışı kandırmacadır. Kendileri varsa hizmet var, kendileri yoksa hizmet de yoktur. AKP yerel yönetim anlayışı yandaş hizmet anlayışıdır. Ancak bu sefer Maltepe’nin trafik  başta olmak üzere; otopark, yeşil alan, kentsel dönüşüm gibi kronik hale gelen sorunlarını biz çözeceğiz. Çünkü 31 Mart 2019 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını bunların elinden alacağız. İstanbul’un burçlarına CHP nin bayrağını hep beraber dikeceğiz.

“40 YILDIR MALTEPE’DEYİM, HER SORUNUNU BİLİYORUM”

Kırk yıldır Maltepe’de ikamet etmekteyim. Maltepe’nin sokaklarını, sorunlarını, sosyo-ekonomik yapısını, siyasi haritasını çok iyi biliyorum. CHP’li olarak, evrensel ilkelere dayalı, demokrasiyi içselleştirmiş bir toplum ve düzen kuracaksak, demokrasinin ilk basamağı olan yerinden ve yerelden yönetim anlayışını da kapsayan, yerel seçimlere büyük önem vermek zorundayız. Daha eşit, daha adil, daha çevreci, daha güvenli, daha şeffaf, daha yaşanabilir bir Maltepe hayalimiz var. Sizlerin de bu hayalime destek vereceğinize ve hayalimizi birlikte gerçeğe dönüştüreceğimize inanıyor ve söz veriyorum, hayallerimizi gerçekleştireceğim!

Politikaların hayata geçirilmesi noktasında ise çeşitli kadrolara ihtiyacımız bulunmaktadır. İyi bir belediye meclis üye listesi büyük önem taşımaktadır. Adayların belirlenmesinde;  yetenek, bilgi, teknik kapasite, yani liyakatın belirleyici olacağına, dışardan ithal aday ve yönetici atamayacağıma, görev alacak herkesin yeteneklerinin yanı sıra  öncelikli kimliğinin Maltepeli olacağına hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu size sözümdür. Herkes bilmelidir ki, bizim hayalimizin içinde, işten çıkarmaların olduğu bir belediyecilik bulunmamaktadır. Biz içinde bulunduğumuz ideolojiye inanmış insanlar olarak, kimsenin işiyle-aşıyla uğraşmayız, sadece iş üretiriz.

“31 MART ZAFERİNİN İLK ADIMINI ATTIK”

Kent hakkı, aynı devletin sınırları içerisinde olmakla değil, aynı kentte yaşamakla ve kentin yönetimine katılmakla kazanılır. Engelsiz, ön yargısız, amasız, farklılıkların birlikte yaşayabileceği, eşit, adil paylaşımın olduğu,  insanların ve fikirlerin özgürce ifade edileceği, kentlilerin yönetime katıldığı ve kent politikalarının belirlenmesinde etkin olduğu yerelden yönetimin ilk adımının olacağı, yerinden yerele, yerelden genele iktidar yürüyüşümüz başlamıştır. Bugün burada, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde elde edeceğimiz zaferin ilk adımını atmış bulunuyoruz. İstanbul İl Başkanımız Sayın Dr. Canan Kaftancıoğlu’nun dediği gibi, “İstanbul’dan geldiler, İstanbul’dan gidecekler..!”

CEMAL ATAGÜL KİMDİR?

1959 yılında Bingöl/Kığı’da doğdu.

İlk ve orta öğrenimini İstanbul /Kasımpaşa’ da tamamladı.

1979 yılında Beyoğlu Ticaret Lisesi’nden mezun olduktan sonra çok arzu etmesine rağmen, 1979 yılında siyasi ve ekonomik koşulları sebebiyle üniversite öğrenimine devam edemedi. 1979-1981 yıllarında askerlik görevini yapıp, akabinde kendisine ait muhasebe bürosu kurarak çalışma hayatına başladı.

İçinde kalan okuma isteği ve daha ötesinde bilgiye, yeniliğe açıklığı nedeniyle tekrar üniversite sınavlarına girip, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi İşetme Bölümünü okudu. Ardından Maltepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde İşletme alanında yüksek lisans (MBA) yaptı.

Cemal Atagül, kendisine meslek ve siyasi hayatında tam destek veren eşi Nurten Atagül ile 34 yıllık evli olup, iki çocuk ve bir torun sahibidir.

Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam (Özel)

Editör: Haber Merkezi