Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış öncesi parti otobüsü üzerinden partililere ve vatandaşlara seslenen Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 26 Ağustos 2018 için yaptığı erken seçim çağrısına cevap vererek, “Görüyorum ki, Bakırköy’de kadını erkeği, genci yaşlısı Meral Akşener diyor. Umarım bu gün erken seçim diyenler, sizi duyup vazgeçmezler” dedi.

AKŞENER MEYDAN OKUDU

Partisinin seçime giremeyeceği yönündeki iddialara da yanıt veren Meral Akşener, konuşmasına şöyle devam etti: “Şimdi deniliyor ki bunları seçime sokmazlar. El mi yaman bey mi yaman. Buradan haykırıyorum. Hadi yüreğiniz yetiyorsa İYİ Parti´yi seçime sokmayın” ifadelerini kullandı.

“Bugüne kadar iktidar partisi genel başkanı, rakiplerini kendi seçti ve top oynadı” diyerek devam eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Bugün iktidarın bu konforu bitmiştir. Seçemediği ve kontrol edemediği bir rakiple ve rakipler ordusuyla karşı karşıya. Bir baktık saray koalisyonu kurulmuş. Kendilerine yerli ve milli diyorlar. Ne kadar acı. Referandum sürecinde Hayır’cılara birlikte ‘Hain’ dediler. Hayır kampanyasında yer alanları Apo´nun peşinden gitmekle suçladılar. Halbuki kendileri Apo ile masaya oturmuşlardı. Oslo sürecinde Türkiye´yi PKK´ya peşkeş çekmişlerdi. Ve saray koalisyonunun küçük ortağı Allah indinde yemin etmişti. Oslo sürecinde ‘megri’ şarkılarının söylendiği süreçte Habur rezaletinde demişti ki ‘Adalet ve Kalkınma Partisi PKK´dan daha tehlikelidir, hesap sormazsam namussuzum’. Büyük ortak da ‘Bunlar kandan beslenir, Fatiha bilmezler’ demişti. ‘Bunlar kafatasçı vampirdirler’ demişti. Karşılıklı hakaretlerin sonucunda baktık saray koalisyonu kuruldu. Bunlar yerli ve milli; biz hain, hadi oradan be!” diyerek meydan okudu.

,

Türkiye’nin an itibari ile bir kişinin canı nasıl istiyorsa o şekilde yönetildiğini, istediğini hapse koyup, istediğini hapisten çıkardığı, canının istediğine ünvan verdiği, istediği zaman da KHK ile yasa çıkardığı bir düzenle yönetildiğini belirten İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "İster 26 Ağustos'ta, isterse Kasım'da, isterse 2019'da, canları ne zaman istiyorsa o zaman yapsınlar seçimleri. Biz milletimizin bize söylediği dertlerini projelendirip çaresi olmak üzere seçime gireceğiz. Ve inanıyorum ki; Allah'ın izni ve sizin teveccühünüzle Cumhurbaşkanlığını alacağız. Ve İYİ Parti iktidar olacak. İktidar olduktan itibaren de; kayırmacılığı, yolsuzluğu ve ortadan kopukluğu ortadan kaldıracağız. İktidar olduğumuz gün Olağan Üstü Hal kalkacak. Bize ittifak yapacak mısınız? diye soruyorlar. Biz ittifakı ittifak uzmanlarına bıraktık. Türkiye'nin en önemli ittifak uzmanı Sayın Erdoğan'dır" ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin huzura ihtiyacı olduğunu ifade eden Akşener, “Biz saygısızlara, saygısızlıkla terbiyesizliklere terbiyesizlikle cevap vermeyeceğiz. Çünkü Türkiye’nin kavgaya değil, Türkiye’nin huzura ihtiyacı var. Türkiye’nin birbirini sevmeye ihtiyacı var” diye konuştu.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bakırköy İlçe Başkanı Ertuğrul Şen ve parti yöneticileriyle birlikte ilçe binasının açılışını yaptı. İlçe binasının hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunan Akşener, bir müddet partililerle görüş alış verişinde bulunarak onları dinledi. Geçmiş dönem Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen’le de bir süre özel görüşme yapan Akşener, katılımcılara teşekkür ederek ilçe binasından ayrıldı.

Selvi Sarıtaç / Mahmut Erdinç /Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi