MHP Arnavutköy İlçe Başkanlığı tarafından Arnavutköy Kozlar Anfi Tiyatro alanında düzenlenen açık hava mitingine MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu, MHP Arnavutköy İlçe Başkanı Fatih Babacan, MHP Arnavutköy Belediye Başkan Adayı Yüksel Emir, MHP Sultangazi Belediye Başkan Adayı Mühendis İlker Doğan Yılmaz, MHP Arnavutköy Belediye Meclis Üyesi Adayları ve binlerce vatandaşın katıldığı programa sanatçı Hasan Yılmaz sahne aldı.
Katılımın yoğunluğu nedeni düzenlenen mitingin güvenlik önlemlerini partililer ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipleri tarafından alındı.
MHP Arnavutköy Belediye Başkan Adayı Yüksel Emir için düzenlenen destek mitingine binlerce Arnavutköylü katıldı. Sanatçı Hasan Yılmaz'ın sahnesinden sonra programın sunumunu yapan Nihat Tanrıkulu ilkin MHP Arnavutköy ilçe Başkanı fatih Babacanı sahneye davet etti.

Babacan: Sabahlara kadar çalışıyoruz çünkü inanıyoruz

İlçe Başkanı Fatih Babacan düzenledikleri mitinge katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan'a İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu'na ve mitinge katılan herkese ayrı ayrı teşekkür etti. Babacan; yaptığı konuşmasında şunları söyledi:
"İnanan teşkilatlarımızla, ocaklılarımızla, kadınlarımızla bugün burada kuvvet birliği yaptık.Sabahlara kadar çalışıp burada yine de görev yapan arkadaşlarımızla biz bu yola inandık. Görüyoruz hepinizin gözünde aynı ışık var. İman ettik bu yolu alıyoruz. Bu davanın kutlu bayrağını Arnavutköy’de dikme şerefi Sayın Belediye Başkan Adayımıza ve biz Milliyetçi Hareket Partisi Teşkilatı'na nasip olacaktır. Bunrada gücü sizden alacağız. Siz bize güç verin, biz de size Arnavutköy’ü hediye edeceğiz. Hiçbir zafer yoktur ki gül dökülü yollardan gidilsin o yollara. Biz beş yıldır bir hafta sonraki zafere hazırlandık. Her türlü engeli geride bıraktık. İnanıyoruz ki sizlerle beraber Arnavutköy’ü alacağız. Biz inandık, bize de inananlar lazım."

Mehmet Sencer: Halkına hapis cezası verenlere güle güle deme zamanı geldi

Daha sonra söz alan MHP Arnavutköy Belediye Meclis Üyesi Adayı Mehmet Sencer, Ak Parti'nin Arnavutköy belediye yönetimini sert bir dille eleştirdi. Sencer yaptığı konuşmasında şunları söyledi:
"Ben Arnavutköy’de günde 100 bin lira harcayan kurumun başkanıyım. Belediye Başkanı'yla beş yılda bir defa görüşemedim. 20 mühendis, 140 tane işçi çalıştırıyorum. Hepimiz yanlış yapmışız. 1996 planlarına İSKİ dava açtı ve davayı kaybettiği halde kazanmış gibi sahte plan yaptılar. Olmayan yönetmeliklerle evlerimizin ruhsatlarını iptal ettiler. Suyunuzu kestiler. 5 bin 500 ailenin evinin yıkım kararını aldılar. Bu da yetmiyormuş gibi avukat tuttular. Ak Parti İlçe Başkanlığı'nın hukuk bürosu avukat oldu, halkını hapsettirmek için mahkemelerde bulundu. Halkına hapis cezası verdirmek isteyen yönetimlere güle güle diyoruz. Deliklikaya’da Kürt vatadaşların imarının üstünü kapatıyorlar. Binali’nin 222 parselinde kaçak bina var. Mehmet Ali Şahin‘in parselinde kaçak bina var. Bunlara tutanak tutmuyorlar. Halka tutuyorlar. 31 Mart günü Arnavutköy’ün kurtuluş günü olacaktır. Onlar paraları uçakla Malezya’ya götürürler, ben Arnavutköy halkına harcarım."

Emir: Yandaşına çalışan bir belediyecilik yapmayacağız

Mitingte konuşan Belediye Başkan Adayı Yüksel Emir ise kendisine ve partisine gösterilen ilgi ve sevgiden dolayı büyük mutluluk duyduğunu, 31 Mart sabahı MHP'nin Arnavutköy'deki yönetimini hep birlikte kutlayacaklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti:
"Bizler sadece bir siyasi parti olarak değil, sizlerin sesi olmak için ve Arnavutköy'ü sizlerle birlikte yönetmeye talip bir kardeşiniz ve kadrosu ile birlikte sizlerin huzurunuza çıktık. Arnavutköy'ün sorunları sıralamakla bitmez. Ulaşımı, imarı, altyapısı, üst yapısı, çevre düzenlemesi, sosyal donatıları, kültürel aktivitelerden yoksun bir ilçede yaşadığımızı ne yazık ki hepimiz biliyor ve görüyoruz. Bizler için diyorlar ki 'onların projeleri yok, onlar bu işi bilmiyorlar, onlar gelirse Arnavutköy'ü yönetemezler, onlar gelirse belediyeye giremezsiniz'. Ben de buradan diyorum ki, sizlerin projeleri vardı da bu güne kadar neredeydi? Sizler bu işi biliyordunuz da yaptıklarınız nerede? Sizler Arnavutköy'ü iyi yönettiğinizi zannedip de sadece kendi yandaşınıza çalışmaktan başka ne yaptınız? Sizler bu güne kadar belediyeyi yönettiniz, belediyenin ön kapısından girip arka kapısından halktan saklanarak kaçtığınızı niye söylemiyorsunuz? 10 yıldır yönettiğiniz belediyede, bu bölgede yaşayan vatandaşa zulüm etmekten başka ne yaptınız? Haktan, adaletten bahsedip halkı sömüren siz değil misiniz?' Değerli Arnavutköylüler, iktidar partisi ve buradaki belediyesi artık miladını doldurmuştur. Bu işi yapamayacaklarını herkesin bilmesi ve görmesi lazım. Biz MHP olarak, Allah nasip ederse sizlerin de desteği ile Arnavutköy'ü hak ettiği hizmete kavuşturmaya hazırız."



'Projelerimizle bu halkı baş tacı yapacağız'

Sözlerine devamla, "Arnavutköy'deki beceriksizliklerini görmeyip, herkesi kendileri gibi sanıyorlar" şeklinde belediyeyi eleştiren Emir, "Allah izin verirse biz sizlerle birlikte yönetime geldiğimiz zaman belediyecilik nasıl yapılıyormuş, kimlerin projelerinin olup olmadığını, bu halkı dışlamaktan ziyade nasıl baş tacı yapılacağını, bu halkı tepeden görenler gibi değil halkın ayağına nasıl hizmet gittiğini göstereceğiz. Arnavutköy için ilk yapacağımız hizmet, onların uyguladığı imar haksızlığına son vermek olacak. Bugüne kadar onların yaptığı adam kayırmaya, yandaşa çalışan bir belediyecilik anlayışına Arnavutköy'de son vereceğiz" ifadelerini kullandı.

'Skandallara karışan iktidara cevap vereceksiniz'

MHP Arnavutköy Belediye Başkan Adayı Yüksel Emir, 30 Mart'ın Türkiye açısından çok önemli bir seçim olduğunun altını çizdiği konuşmasını; "Bundan önceki yerel seçimlerde olduğu gibi sadece belediye başkanını, belediye meclisini seçmeyeceksiniz. Yolsuzluk ve rüşvet skandallarına karışmış bir iktidara en güzel cevabı verecek, ülkenin önünü açacaksınız" dedi.

'Rabb’im vatanımız birliğini ve dirliğini bozmasın'

Emir, sözlerini şu şekilde tamamladı:
"Mecliste inanın meclis üyesi arkadaşlarımız sizleri korumak adına iktidar partisinin mensuplarıymış gibi hareket ettiler. İmardan istihdama, eğitimden sağlığa, güvenlikten ulaşım problemine kadar hepsiyle alakalı yazılı ve sözlü soru önergesi verdik. Ancak verdikleri cevap net değil. Bu imar konuları adaletsiz, hukuksuz yapılmıştır. Uzun bir dönem Arnavutköy’de imar kapalıydı. İmar kapalı olduğu dönemlerde TOKİ ile KİPTAŞ gelip burada 10-15 katlı binalar yaptı. Benim vatandaşım dişinden tırnağından biriktirmiş 300 metrekare arsa almış, ona çivi bile çaktırmadılar. Televizyonda double yol yaptıklarını söyleyenler buraya bir üst geçit yapamadılar. Biz inanarak geldik lütfen siz de bize inanın. Beraber yürüyeceğiz, kazanacağız, çalışacağız. Eğer ki tüyü bitmemiş yetimin hakkı boğazımızdan geçecekse, iyi hizmet edemeyeceksek Rabbim bize o koltuğu nasip etmesin. Ama her şeyden önemlisi Rabbim vatanımızın birliğini ve dirliğini bozmasın."

Başesgioğlu: Bu seçim Arnavutköy’ün kaderini belirleyecek

MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Arnavutköy’ün kaderi ile ilgili seçim yapacağız. Bu seçim sadece bizi değil, bizden sonraki nesillerimizi de ilgilendiren bir seçim olacak. Arnavutköy yeni bir yerleşim yeri. Ben 1997-1998 yıllarında İçişleri Bakanı'yken Arnavutköy’ün ilçe olmasıyla ilgili dosyasını hazırlayan bir kardeşinizim. Hatta o zaman bu iş olma noktasına geldi. Ama maalesef erken seçim nedeniyle bu proje geri kaldı. 1997’den bugüne kadar Arnavutköy’ün gecikmiş bir hakkı var, bir yapılaşması var. Biz bu güzel ilçeye Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Teşkilatı Genel Merkez olarak, Türk Emniyet Teşkilatı'nda şanla, şerefle çalışmış, emekli olmuş Yüksel Emir kardeşimizi ve değerli çalışma arkadaşlarını size takdim ettik. Biz onlara inandık, biz onlara güvendik."

Adan: Başbakan hırsızlık yaptı demeye utanıyorum

Görkemli geçen mitingte sahneye büyük alkışlarla davet edilen Celal Adan ise yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
"17 Aralık operasyonu ile Türkiye bir gerçekle uyandı. Bu ülkenin Başbakanı hırsızlık yapıyor diye dilim söylemeye varmıyor. Başbakan hırsızdır demeye utanıyorum ama ne yazık ki Başbakan hırsızlık yaptı. Bu ülkenin Başbakanı hırsızlık yapıyorsa artık kimlere güveneceğimizi bilemiyorum. Bu ülkenin gerçek sigortası olan MHP yönetime geldiği zaman, yapılan bu hırsızlıkların, yolsuzlukların, zorbalıkların hesabını soracaktır. Halka hesap verecek olan bu hükumet ömrünü tüketmiştir, miladını doldurmuştur. Başbakan hırsızdır demeye utanıyorum. Ama ne yazık ki Başbakan hırsızlık yaptı. dört bakanı hırsızlıktan alaşağı edildi. Şimdi eğer hırsızlık yoksa dört bakan niye istifa ettirildi? Fakirin, fukaranın, garibin, alnı secde görenin oylarıyla iktidara gelmiş bir siyasi partinin hırsızlığına şahit olmaktan utanç duyduğumu ifade etmek istiyorum. Keşke hırsızlık yapmasalardı. Yetimin, fakirin, fukaranın parasını çalanlar Milliyetçi Hareket Partisi iktidarında polisin evlerine gitmesine gerekçe bile bulamayacaklar, kendileri tıpış tıpış gidip bu parayı teslim edecekler."

Kent YAŞAM / Salih SÜTLAN
 

Editör: Haber Merkezi