Milliyetçi Hareket Partisi (MHP Sarıyer İlçe Başkanı Ünsal Bilgiç, yaklaşık 50 yıldır çözülemediği için kangrene dönüşen mülkiyet sorunuyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yaparak, sorunun hiç kimsenin mağdur edilmeden bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtti. Ünsal açıklamasında şunları söyledi:

“NİHAİ ÇÖZÜMÜ İÇİN VAKİT GELMİŞTİR”

Değerli Sarıyerliler,

İlçemiz yerleşik nüfusunun büyük bir kesiminin yarım asırdır karşı karşıya kaldığı, geçmişten günümüze genel ve yerel idareciler tarafından vatandaşlarımızın bu problemler ile baş başa yaşamak zorunda bırakıldığı, adeta seçimden seçime bir geçim argümanı ve malzemesi yapılarak oy endeksli istismar ve ihmal konusu halini aldığı ancak her defasında insanımızın mülkiyet edinme hakkından mahrum bırakıldığı, zaman zaman il ve ilçe siyasetini meşgul ediyor olsa da mağduriyetin devam ettiği bilinmektedir.

2015 yılı itibariyle TBMM’deki tüm siyasi partiler tarafından geçici olarak 3 yıl olarak uzatılan geçmiş hükümetler tarafından verilen hak edinme sebeplerine dayanan düzenlemeler, hak sahiplerine verilmemiş olsa da verilmek üzere ertelenmişti. Ancak verilen zaman yeniden bitmek üzeredir, insanlar yeniden bir çıkmaza sürüklenmektedir.

Geldiğimiz bu noktada başta hükümet yetkilileri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Sarıyer Belediyesi, Sarıyer'in en büyük sorunu olan mülkiyet hakkı için meselenin nihai çözümü adına sorumlu ve yetkili olan tüm sorumluluk sahiplerinin adım atma vakti gelmiş, hatta bunun için maalesef geç bile kalınmış durumdadır.

“VATANDAŞLARIMIZIN BEKLENTİLERİ KARŞILANMALIDIR”

İlçemizdeki mahalle dernekleri ve kooperatifleri bu konunun en yakın takipçileridir. İlçemiz yerel yönetimi, ilimiz yerel yönetimi ve hükümet yetkilileri ve yargı ayağında süreci büyük bir gayret ve çaba ile dikkatle takip etmekteler.

Bugün itibari ile çok yakın bir tarihte başta yetki karmaşası olmak üzere konu yeniden adeta başa döndürülmüş bir durum halini almıştır.

Yerel idarecilerin meseleye büyük bir siyasi pasta olarak bakışı yapılan tüm çalışma ve adımları sonuçsuz bırakmıştır.

Milliyetçi Hareket Partisi yönetimi ve mensupları olarak bizler vatandaşlarımızın Sarıyer ilçemizde 200 bin kişiyi, İstanbul genelinde yaşanan bu hak mahrumiyetinin dört milyona yakın insanımızı ilgilendiren mesele oluşu sebebiyle, vatandaşımızın beklentilerinin karşılanması görüş ve düşüncesini samimiyetle taşımaktayız. Mağdur durumda olan muhatapları daha fazla mağdur etmeyecek, haklarından mahrum etmeyecek "İnsanı yaşat ki; Devlet yaşasın" anlayış ve görüşünden yola çıkarak, insanımızı mutlu edecek, hiç kimsenin aklında “acaba” şeklinde en ufak bir soru işareti oluşturmayacak, oluşmasına müsade edilmeyecek, endişe ve tereddüt bırakılmaksızın, devletimizin meseleye muhatap yetkili ve idarecileri tarafından nihayete erdirilmesi noktasında gerekli sürecin başlatılması taraftarıyız.

“SEÇİM GÜNDEMİ YAPILMAMALI, İSTİSMAR EDİLMEMELİ”

İstanbul'un ve Sarıyer'in yapısına doğasına paralel, teknik ilim ve bilim adamlarınca kent planına uygun hazırlanmış ve hazırlanacak şekilde sosyal bir yara halini almış bu meseleyi sarması ve iyileştirmesi beklenti ve arzusunu taşımaktayız.

Sarıyer ilçemizin doğal güzellikleri gözardı edilmeksizin modern bir kent hal ve görünümüne kavuşması başta istihdam, turizm ve eğitim olmak üzere kayda değer bir çok yatırımın yapılacağı aşikardır. İlçemiz Avrupa yakasında İstanbul Boğaz ile yeşilin buluştuğu yegane ve tek ilçedir. Bu sebeple Sarıyerimizin çevre dokusu ülkemiz içinde çok kıymetli ve özeldir.

Bu sebeple mülkiyet hakkının verilmesini isteyen ve bekleyen vatandaşımıza öncelikli olarak hakkı olan tapularının verilmesi ile başlayacak olan akabinde ise yapılacak ortak kabuller ışığında yapılmış olan ve eklenecek olan çalışma ve planlarla kesin çözüme kavuşturulması dilek ve talebimizdir.

2019 yılında önce yerel sonrasında ise genel seçimlerin yapılacağı dikkatte alarak bu konunun bir seçim gündemi ve istismara açık bir durum olmasına müsade edilmeden yetkili ve ilgililer tarafından bir bakış ve yaklaşım içinde olunarak meselenin üzerine gidilmesi milletimizin bu konuya muhatap olan kesimine karşı bir vicdani durumdur.

UYARMAK DURUM VE SORUMLUĞUNDA olan siyasi yetkililer olarak, şayet ilçemiz üzerinde gizli gündemle yapılan her türlü plan ve program var ise yapan ve bu beklentide olan tüm kesinlerin karşısında olacak, hak sahipleri ihmal ve istismar edilerek ulaşmak ve ulaştırılmak istenen art niyetli maksadlı söylem, eylem ve emellere taraf olmamakla birlikte her zaman da karşı duracağız. Bu minvalde hareket edenleri tüm siyasi mecralarda ifşa edeceğiz. Dün olduğu gibi yarın da haklı talebi adına beklenti içinde olan insanımızın yanında olacağız.

"ARTIK SARIYER’DE VAAD YERİNE TAPU VERİLECEK."

2015 yılında Milliyetçi Hareket Partisinin (5 yıl uzatılması gerektiğini istemesi talep etmesine rağmen) diğer siyasi partilerin talebiyle çıkartılan kanun teklifine grubumuzun da isteği ve desteyi ile 3 yıl süre ile uzatılan 2981 sayılı yasa ve bu 2981 sayılı imar affından kaynaklanan haklardan güvence bekleyen yerleşim yerlerinin hak sahiplerine hukuki dayanaklar doğrultusunda haklarının teslim edilmesi beklentimizdir.

Bu süreci her sakinimizin hassasiyet ve duyarlılıkla bakması yetkililerin mağdur durumda mülkiyet hakkını isteyen vatandaşlarımızdan yana olmalarını bir kere daha dilek ve temenni eder, takdiri ilçemizde bu sorunlarla olan durumun muhataplarına ve ilçemizin sakinlerine bırakıyorum.

Tüm hemşehrilerimize en kalbi saygı sevgi ve muhabbetlerimi sunarım.”

Ünsal BİLGİÇ / Milliyetçi Hareket Parti

Tuncay DAĞLI /Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi