Sancaktepe Belediyesi’nde bütün katları gezerek personelle tek tek tokalaşan CHP Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Özgen Nama, daha sonra Belediye Meclis Toplantısı’na katıldı.

DUYGUSAL BİR KONUŞMA YAPTI

Sancaktepe Belediye Meclisi, 16 maddelik gündemle toplandı. Toplantıda söz alan CHP Grup Başkan Vekili Daimi Derin, 5 yıl boyunca yaşanan tüm tartışmalara rağmen en seviyeli meclis olduklarını söyledi.
Daha sonra kürsüye çıkan CHP Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Özgen Nama ise duygusal bir konuşma yaptı.

Nama “Ben, buraya ilk defa, siyaset konuşmak için çıkmıyorum. Sizden helallik almaya geldim. En sıkı muhalif olmama rağmen bu mecliste kimseyi kırmadığıma inanıyorum. Ne yaptıysam Sancaktepeliler için yaptım. Bundan sonra da yine Sancaktepe için en iyisini yapmaya çalışacağım. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Üzdüğümüz ve üzüldüğümüz zamanlar oldu. Ancak şimdi düşündüğümde, o günün atmosferi olarak görüyorum” diye konuştu.



Geçen dönemde meclisteki kadın sayısının az olmasının büyük bir eksiklik olduğunu ifade eden Özgen Nama, Cumhuriyet Halk Partisi ile birlikte diğer partilerin de kadın meclis üyesi adaylarını ön sıralarda göstermesinin sevindirici olduğunu söyledi. Nama, tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.
Özgen Nama, bir vatandaşın babasının isminin spor kompleksine verilmesi maddesinin görüşülmesi üzerine “Belediye Başkanı’nın dev eser diye tanıttığı yerlerin hiçbirinin kendisinin olmadığını meydanlarda söylüyorum ve burada söylemekten de sakınca görmüyorum. Nitekim Veysel Karani Mahallesi’nde 230 dönüm arazinin satıldığı vatandaş, kaz gelen yerden tavuğu esirgememiş, bir tane kültür merkezi yapmış. Ancak bu merkez bilbordlarda sanki Sancaktepe Belediyesi yapmış gibi gösteriliyor. Vatandaş, belediyenin arazisini alarak bir kültür merkezi yapıyor ve babasının adını veriyor. Bu çok doğaldır. Ve biz CHP olarak buna oy vereceğiz. Kendilerinden Allah razı olsun. Bizim itirazımız etik olmayan bir şekilde bunun belediyenin eseri olarak tanıtılmasıdır” dedi.

PROJEMİZİN MECLİS KARARI HALİNE GELMESİ SEVİNDİRİCİDİR

Toplantının en önemli maddelerinden biri olan ve milli emlak arazilerinin vatandaşa 60 takside bölünerek satılması ve tapularının verilmesi konusu ile ilgili maddenin görüşülmesi üzerine söz alan Özgen Nama, “ Ben bunu yıllardır söylüyorum. Hatta projelerim arasında yer alıyor. Günlerdir konuştuğum meydanlarda da bunu anlatıyorum. Bugün meclis kararı haline gelmesi benim açımdan sevindiricidir. Ancak belediyenin bunu 5 yıldan beri düşünmeyip seçimden önceki bu son toplantıda gündeme getirmesi de düşündürücüdür. Sormak lazım, 5 yıldan beri aklınız neredeydi” şeklinde konuştu.


 
FİDAN UĞUR / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi