2015 yılından beri CHP Bahçelievler Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini yürüten ve 25 Mart’ta yapılacak olan İlçe Kongresi’nde başkan adaylığını açıklayan Özgür Çelik, “Bu ne güzel CHP, bu ne güzel Bahçelievler” diyerek katılımcıları selamladı.

Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıldönümü'ne denk gelen toplantıda, günün önlem ve anlamına dair konuşan Çelik, “Çanakkale Zaferini kazananlar Kuvayı Milliye’yi kuranlardır. Kuvayı Milliye; toprakları işgal edilen, canına ve namusuna kastedilen, vatanı elinden alınmak istenen halkın direniş ruhudur. Kuvayi milliyeyi kuranlarsa, Cumhuriyet’i ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni kuranlardır” diyerek, “Bizlerde bugün Kuvayi Milliye ruhuyla birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmek zorundayız” ifadeleriyle konuşmasına başladı.

“Cumhuriyetin temel değerlerini korumak için, tam bağımsız ve daha demokratik bir Türkiye için, sol ve sosyal demokrasiyi ülkemizde hakim kılmak için, barış için, özgürlük için, adalet için birlik olmak zorundayız” diyerek konuşmasını sürdüren CHP Bahçelievler İlçe Başkan Adayı Özgür Çelik, İstanbul’u ve Bahçelievler’i haramilerin saltanatından kurtarmak, tek adam rejimini yıkmak, demokratik Türkiye’yi yeniden kurmak için birlik olmak zorunda olduklarını ifade ederek tüm ilçe halkına birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

NEDEN ADAY OLDUM

Çelik, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, Gençliğe Hitabesinde söylediği ‘Cebren ve hil ile vatanın bütün kaleleri zapt edilmiş... “ sözlerine atıfta bulunarak, ülkemizin bütün önemli kalelerinin zapt edilmiş durumda olduğu ifadeleriyle, aday olma gerekçelerini sıraladı.

‘Yasama’ organı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin işlevsizleştirilmiş olduğunu, hükümetin OHAL gerekçesi ile Kanun Hükmünde Kararnamelerle kendilerine göre yasa yaptığını söyleyen Çelik, devletin tüm ‘Yürütme’ organlarının da işgal altında olduğunu, valilikler kaymaklıklar ve neredeyse bütün bürokratik organların bir partinin bürosu haline geldiğini üzülerek gördüklerini belirtti. Bir diğer kalenin de ‘Yargı’ olduğunu ifade ederek konuşmasını sürdüren Çelik, mahkemelerin ise bir kişinin iki dudağının arasından çıkan sözlerle karar aldığını iddia etti.

Medya’nın baskı altın da susturulduğunu, gelir dağılımındaki adaletsizliğin, işsizliğin, yoksulluk ve yolsuzluğun gün geçtikçe arttığını söyleyen Çelik, “Bilimsel çağdaş eğitimin içi boşaltılmakta ve güzel ülkemiz hızla orta çağ karanlığına doğru sürüklenmekte” dedi.

Bu durum karşısında istiklal ve Cumhuriyeti müdafa mecburiyetinin kaçınılmaz hale geldiğini ve M. Kemal Atatürk’ün, emaneti olan Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmak için aday olduğunu söyleyen Özgür Çelik, “2019 da Bahçelievler’de halkın iktidarını kurmak ve Partimizi Bahçelievler’de iktidara taşımak için adayım” ifadelerini kullandı.

HEPİMİZ KİŞİSEL HESAPLARIMIZI BİR KENARA BIRAKACAĞIZ

Parti içi birlikteliği sağlanarak katılımcı yönetim anlayışının benimseneceğini, emek ve adalet anlayışını Bahçelievler’de egemen kılacaklarını sözlerine ekleyerek konuşmasını sürdüren Çelik, “Önce Bahçelievler Belediyesi’ni partimize kazandıracağız, sonra Cumhurbaşkanlığı seçiminde tek adam rejimini yıkıp parlamenter demokratik sistemi sağlayacağız” dedi.

PEKİ NASIL BAŞARACAĞIZ?

Kongre sonrası 1 aylık dönemde bütün mahallelerde geniş katılımlı üye toplantıları gerçekleştireceklerini, 2019’a giden yolda birlik, beraberlik ve dayanışmanın önemini bütün samimiyetleriyle ortaya koyup parti içi birlikteliği sağlayacaklarını söyleyen Çelik, Bahçelievler’in 11 Mahallesinde geniş katılımlı halk meclislerini kurarak güçlü, dinamik ve aktif bir örgüt yapısı oluşturacaklarını söyledi.

Kongre sonrası 4 aylık dönemde tüm mahallerde ‘’CHP Bahçelievler’i Dinliyor Projesi’’ ile başka partilere oy veren seçmen kitleleri ile buluşup, sıcak ilişkiler kuracaklarını belirten Özgür Çelik, bilimsel, katılımcı ve demokratik bir yönetim anlayışını benimseyerek, alınteri ve liyakatı esas alarak hareket edeceklerini ifade etti. Gençlerin ve kadınların yönetimde söz sahibi ve tüm örgüt organlarında eşit şekilde temsil edileceği yönetim biçimini benimsediklerini ve bunun için çalışacaklarını da sözlerine ekleyen CHP Bahçelievler İlçe Başkan Adayı Özgür Çelik, sanayici, esnaf ve iş adamları ile sürekliliği olan ilişkiler oluşturup İlçe Başkanlığı bünyesinde ‘’İşveren-İş Arayan Havuzu" projesini hayata geçireceklerini söyleyedi.

Katılımcılardan  büyük alkış alan İlçe Başkan Adayı Özgür Çelik, deprem, ilkyardım ve sağlık konularında geniş kitlelere yönelik projeler geliştirerek depremden korunma ve acil durum müdahalesi konusunda daha bilinçli bir Bahçelievler için çalışacaklarını da söyleyerek, engelli bireylere yönelik projeler geliştirerek onların sosyal hayata katılımını kolaylaştıracaklarını, sokak hayvanlarına yönelik gıda barınma ve hayvan şiddetini önleme çalışmalarını da gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

Çelik, günümüzün en önemli sorunlarından birisi olan Uyuşturucu Madde Bağımlılığı konusunda bilinçlendirme, önleme ve koruma projeleri ile tüm Bahçelievleri kapı kapı gezeceklerini söyledi.

25 Mart’ta yapılacak İlçe Kongresi bittiği andan itibaren başlayacak olan yeni dönemde, ayrıştırıcılığın değil, birleştiriciliğin esas alındığı bir yönetim anlayışıyla, şevkle ve Bahçelievler’e duydukları aşkla çalışacaklarını söyleyerek konuşmasını bitiren CHP Bahçelievler İlçe Başkan Adayı Özgür Çelik, “Vurulmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacağız” diyerek, tüm katılımcılara teşekkür etti.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi