İYİ Parti’yi ziyaret eden SP’liler, Tamer ve partili arkadaşları tarafından ağırlandı. Yaklaşık bir saat süren ziyaret sırasında karşılıklı samimi davranışlar sergilendi, sohbetin ana konusu ise siyasetteki yanlışlıklar ve iktidarın uygulamaları oldu.

İyi Parti Sarıyer İlçe Başkan Yardımcısı Elçin Balcı tarafından konuklarına lokum ikram edilirken, İlçe Başkanı Cengiz Tamer, “Tatlı yiyelim tatlı konuşalım” diyerek, espri yaptı. Daha sonra her iki partinin yöneticileri çay içip, ülkenin sorunları ve seçimle ilgili sohbet etti.

İYİ PARTİ İLÇE BAŞKANI TAMER’DEN SP GENEL BAŞKANI’NA ÖVGÜ

Misafirlerine iltifatta bulunan İYİ Parti İlçe Başkanı Cengiz Tamer, SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun ülke sorunlarına yaklaşımını beğendiklerini ifade ederek, “Kafasındaki, dağarcığındaki düşünceleri insanlara anlayacakları dilde, beyefendice anlatmasından son derece mutlu oluyoruz. Aynı Temel Karamollaoğlu beyefendi gibi, zerafeti, nezaketi sizler de getirdiniz, ilçemizi ziyaret ettiniz. Bu nedenle hem şahsım hem çalışma arkadaşlarım hem de İYİ Parti adına burada bulunmanızdan son derece büyük onur duyuyoruz. Hoşgeldiniz, sefa getirdiniz. İnşallah bu ülkenin bu milletin geleceğinin çok daha iyi olması adına elbirliğiyle, ortak aklı kullanarak, sağduyuyu galip getirerek ülkemize milletimize çok daha güzel işler yapacağımız inancını taşıyoruz” dedi.

SP İLÇE BAŞKANI: SİYASETTE RANT, MEVKİ, MAKAM DEVŞİRİLMEZ

SP Sarıyer İlçe Başkanı Av. İsmail Demir ise Türkiyede bir gerilim siyaseti izlendiğini ve toplumun ayrıştırıldığını ileri sürerek, “Benden değilsen düşmansın politikası var. Dolayısıyla insanlarımız kamplara ayrılmış. Adeta birbirine düşman edilmek isteniyor. Birbirlerine selam vermeyen, düşmanca bakanlar var. Biz bu siyaseti istemiyoruz. Çünkü biz elhamdülillah Müslümanız. Bu ülkenin toprakları İslamla yoğrulmuş. İslam barış demek, sevgi demektir. Milli Görüş olarak bizim siyasi anlayışımıza göre, siyaset hizmet yeridir. Siyasette rant devşirilmez, makam mevki devşirilmez. Siyasetçiler hizmet adamıdırlar. Siyasette zengin olunmaz. Bir siyasetçi mal bakımından zengin oluyorsa orada yanlış yapıyor demektir. Bizim anlayışımıza göre siyasetçinin mal varlığı siyaset yaparken azalır” diye konuştu.

Av. Demir sohbet sırasında da, “Yaşanabilir bir Türkiye’yi inşallah yeniden kuracağız. Yaşanabilir Türkiye demekle de; adaletin olduğu, insan haklarının olduğu, özgürlüğün ve güvenin olduğu, bütün insanlarımızın özgürce yaşadığı Türkiye’yi kastediyorum” diye konuştu.

Dr. Cengiz Tamer ise, “siyasetçi ülkesini ve milletini zengin eder” diyerek, İsmail Demir’in sözlerini desteklerken ‘tek adam’ yönetimine de karşı olduğunu belirtti. Tamer, “Uçakta, otobüste bile giderken tek kaptan, tek şoförü kabul etmiyoruz da neden bu ülkeyi idare ederken tek kaptan, tek şoför gideceğiz. Hepimizin beklentisi güçlendirilmiş, çağdaş, ortak aklın devreye sokulduğu parlamenter demokratik sistemdir. Zaten bizler de bunun sözünü veriyoruz” dedi.

Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam (Özel)

Editör: Haber Merkezi