Siyasete CHP’nin mahalle kolu başkanı olarak atılıp daha sonra Kağıthane Kadın Kolları Başkanlığı’na seçilen Saniye Yurdakul, şimdi ise milletvekili olup, bugüne kadar verdiği hizmetlere yenilerini eklemek, kadınların sosyal, siyasi ve ekonomik yaşamda daha fazla yer alması, gençlerin iyi eğitim görüp, iş sahibi olması, engellilerin engelsiz bir Türkiye’de yaşaması için projeler gerçekleştirmek istiyor.

Amacına ulaşmak için azimli ve istikrarlı bir şekilde ilerleyen Saniye Yurdakul, diğer milletvekili aday adaylarını rakip değil, dost, yoldaş, arkadaş bilip, omuz omuza mücadele etmek, CHP’nin iktidara gelmesine katkıda bulunmak ve bu iktidarda da görev üstlenmek için çalışıyor.

HEP HAKSIZLIĞA DİRENENLERİN YANINDA OLDU

CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adaylığı’nı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde parti binası önündeki sokakta açıklayıp, farklı bir siyasi anlayışa sahip olduğunu gösteren Saniye Yurdakul, kendisini desteklemek için yanında bulunan dostlarına hitaben şu konuşmayı yaptı:

“Bizim burada buluşmamıza neden olan tek şey, birlikte yapabileceğimize olan inancımızdır. Dün hep birlikte Gezi’de yan yana durabildiğimizde, omuz omuza verdiğimizde neler yapabileceğimizi gördük. TOMA’nın, gaz bombalarının karşısında hep birlikte direndik. Gezi, ayağa kalkan halkın karşısında hiç bir gücün duramayacağının muhteşem bir örneğiydi. Muktedirler, Gezi’den, oradaki özgürlük tutkusundan, birbirimizi sahiplenerek dayanışmamızdan çok korktular. Duvarlara yazılan yazılardan, orantısız zekadan, bazı şeylerden ama en çok da kadınlardan korktular. Bugün burada, en çok korktukları kadınlardan biri olarak karşınızda duruyorum. Çoğunuz beni yakından tanıyorsunuz. Çünkü tüm hak arama mücadelelerinde, Galtasaray’da Berfo Ana’nın yanında, Soma’da yaşanan katliam sonrası gerçekleştirilen eylemlerde, Validebağ’da, 1 Mayıslarda, HES direnişlerinde hep birlikteydik.  AKP, Ergenekon yargılamalarını bahane ederek bütün muhalifleri susturmak istedi, AKP’ye karşı muhaliflerin ve adalet mağdurlarının yanında durdum. AKP 1 Mayıs kutlamalarını yasaklamak istediğinde, bu yasağı protesto etmek için bütün emekçiler ve demokratlarla birlikte alanlarda oldum.  AKP’nin yok saydığı Cumartesi Anneleri’nin yanında durdum.  Her gün en az beş kadının katledildiği bir dönemde, kadınları yok sayan AKP zihniyetine karşı kadınların özgürlüğü ve hakları için  mücadele ettim.”

“AKP’NİN KARŞISINDA HİÇBİR GÜÇTEN KORKMAYAN KADINLAR VAR, BEN VARIM”

Kağıthane Kadın Kolları Başkanlığı yaptığı sırada hedeflediği milletvekilliği için adım adım ilerlerken, bulunduğu yerde üstlendiği görevi en iyi şekilde yerine getirmek için çalışan Saniye Yurdakul, özellikle eğitimsiz, çalışan, sahip çıkılmayan kadınlara kolkanat gerip, onların aydınlanması için projeler gerçekleştirdi.

“Hayatı her sabah yeniden, her gün ve her an yeniden üreten tüm kadınlara, gece gündüz vardiyalarda emeğini satanlara, plazalarda dirsek çürütenlere, pamukta, çeltikte ömür tüketenlere selam olsun. Selam olsun partili kadın yoldaşlarıma, yüzü aydınlık bir geleceğe bakan kadın-erkek tüm dostlarıma selam olsun” diyen Saniye Yurdakul,  AK Parti iktidarını eleştirdiği bir konuşmasında ise “Ses çıkarılmayan, tek adamın söylediğini emir telakki eden, bir cihat topluluğu yaratılmak isteniyor. Hedeflerinde toplumun ilerici ve devrimci, emekten yana olan güçleri var. Ama en çok da çocuklar ve kadınlar var. Fakat karşılarında hiçbir güçten korkmayan kadınlar ve ben varım” diyerek, mücadeleci ve isyankar bir ruha sahip olduğunu da gösterdi.

KADINLARIN AYDINLANMASINI SAĞLIYOR

Kadınların yoksulluk ve eğitimsizlikten kurtulup, ezilmemesi için öncelikle onların hayatı ve dünyayı daha iyi tanıması gerektiğine inanan Saniye Yurdakul’un Kağıthane’de yürürttüğü ve binlerce kadının beyninde yeni aydınlık pencerelerin açılmasını sağladığı projelerinden biri de ‘Hayatı okuyorum’ oldu.

Proje kapsamında, Kağıthaneli kadınlar 15 günde bir kitap okuyarak ve daha sonra da okudukları kitapların yazarıyla buluşarak kitabı tartıştılar. “Hayatı okuyorum projesiyle kadınların yeni bir hayatı okumalarını, yeni bir hayatı dokumalarını sağlamayı amaçladıklarını belirten Yurdakul, bu projenin, kadınların hep birlikte okuma, dinleme, etkileşme, izleme ve birlikte soluk alma projesi olduğunu belirtmişti.

VEFALI BİR DOST, SAHİP ÇIKAN BİR CHP’Lİ

 

CHP’nin tabanından gelip, örgüt tarafından tanınıp sevilen Saniye Yurdakul, partili yoldaşlarına da her zaman vefalı davranıp, sahip çıkan bir kişiliğe sahip. Bu özelliği nedeniyle nerede bir yardıma ihtiyacı olan, nerede bir başı sıkışan, nerede bir gerçek dosta ihtiyaç duyan görse yanında olan Saniye Yurdakul, CHP Milletvekili gazeteci Mustafa Balbay’dan da cezaevi günlerinde sıcak dostluğunu esirgemeyen biri.

Balbay’ın her duruşmasını izleyip, yazdığı mektuplarla moral veren Saniye Yurdakul’a bu nedenle mustafa Balbay ‘Her saniye’ lakabını takmıştı. Mustafa Balbay, Saniye Yurdakul nezdinde tüm okurlarına hitaben yazdığı mektupta ise “Sevgili Saniye, Her şey için bir kez daha teşekkür ediyorum. Biliyorum, buna gerek yok diyeceksin ama burada insan her türlü duyguyu yaşayınca, senin ve çevremdeki arkadaşların dostluğunun değerini anlatamam. Burada kiminle karşılaşsam, senden, sizlerin dostluğundan söz etmek beni adeta özgürleştiriyor” diye yazmıştı.

CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili adayı olmak için gireceği önseçimde adı 17. sırada bulunan Saniye Yurdakul, bugüne kadar yaptıklarına, sahip çıktıklarına, emek verdiklerine yenilerini katmak, Türkiye’nin ezilen halkının aydınlığa çıkması için yol gösterici olmak için mecliste olmak istiyor ve ilerlediği yolda da büyük destek görüyor.

 

SANİYE YURDAKUL KİMDİR?

 

1966’da Ordu’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Ordu’da tamamladı. 1986’dan bu yana İstanbul’da yaşıyor. 1989-2009 yılları arası ticaretle uğraştı. Üyesi olduğu Bellek Platformu, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nde (ÇYDD) çeşitli görevler aldı. 2009 yılından bu yana da CHP’de nin çeşitli kademelerinde görev üstlendi. CHP Kağıthane Kadın Kolları Başkanlığı’ndan istifa ederek, milletvekili aday adayı oldu. Evli ve bir çocuk annesi.

(Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)


 

Editör: Haber Merkezi