Beraberinde binlerce TDH'lınında katıldığı ziyaret, bir anlamda miting havasında geçti. CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'nın karşıladığı Sarıgül ve beraberindeki arkadaşlarıyla gerçekleştirilen görüşmede İstanbul'u almanın planları ve yöntemleri konuşuldu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğu an itibariyle yapacakları çalışmaları da özetleyen Sarıgül, bu anlamda startı da önümüzdeki günlerde vereceğini söyledi. İstanbul'u almak için CHP adına en zor olan ilçelerden seçim çalışmalarına başlayacağını söyleyen Sarıgül, bu temelde ilk gideceği ilçelerin Esenler ve Bağcılar olacağını söyledi.

Mustafa Sarıgül, “İstanbul'u almanın zamanı geldi

CHP’nin el birliği ile çok çalışarak iktidara geleceğini söyleyen Sarıgül, “Bu meydandan umut bekleyen sizlere şunu ifade etmek istiyorum umutlarınızı o güzel bakışlarınızı dün boşa çıkarmadım yarın da boşa çıkarmayacağım. Huninin ucundaki ışığı görüyorum. Bu meydandaki heyecanı görüyorum. Bu meydandaki umudu görüyorum. Bu heyecan ve bu umutlu bakışlar bana diyor ki ‘bir daha il merkezine geldiğin zaman iktidar olarak geleceksin’
Fıratın önüne set koyulamadığı gibi CHP’nin önüne de set koyamaz diyen Sarıgül, buradan bir kez daha sesleniyorum CHP’nin bu yükselen trendini kimse durduramayacak ve bu iktidara giden ayak seslerini artık duymayan kimse kalmayacak” dedi.

İLK ADIMI BAĞCILAR’DAN ATACAĞIZ

Sarıgül, “Çarşamba akşamı ‘Bismillah’ diyerek Esenler ve Bağcılar’dan ‘seçim startı vereceklerini sözlerine ekleyerek şöyle sürdürdü açıklamasını CHP’nin kadın kollarının, gençlik kollarının güçlü ruhunu çalışma azmini daha da ön plana çıkaracağız. Çalmadığımız kapı, sıkmadığımız el kalmayacak. Herkes ile el ele, kol kola omuz omuza olacağız. Buradan yükselen ses kimin sesi biliyor musunuz. Buradan yükselen ses benim sesim değil. Bu ses önce Allah’ımın, sonra bu ses Bülent Ecevitlerin sesi. Bu ses İsmet İnönü’lerin sesi. Bu meydandaki ses Mustafa Kemal Atatürklerin sesi” diye konuştu.

İSTANBUL'DA EZBERLERİ BOZACAĞIZ

CHP İl Başkanlığı önünü dolduran kalabalığa “Tozu dumana katmaya hazır mısınız” diye seslenen Sarıgül, “Burada umudun ışığını görüyorum. Analarımıza sesleniyorum. Yıllarca beşiklerimizi siz salladınız. Önce çocuklarımızın sonra torunlarımızın beşiklerini salladınız. İstanbul’u sallamaya hazır mısınız? Zamanı gelmiş fikirden daha güçlü bir olay yoktur. İstanbul’umuz için yeni fikirlerin, yeni yüzlerin, yeni iktidarın zamanı gelmiştir. Bunu hiç kimse durduramaz. CHP’miz önce İstanbul’da iktidar olmak için hazırlıklarını yapmaktadır. Bize ’60 yıldır iktidar olmadınız’ diyorlar. 30 Mart gecesi saat 20.30′da kimin iktidar olduğunu göreceksiniz” ifadelerini kullandı.

CHP GELENEĞİ HERŞEYİN ÜSTÜNDEDİR

Medyada bazı yazarların kendisi hakkındaki sözlerinin üzüntü verici olduğunu ifade eden Sarıgül, “Sarıgül CHP Gençlik kollarının Türkiye Cumhuriyeti’ne armağanıdır. Türkiye tarihinde sosyal demokrasi tarihinde bir tek bu kardeşiniz siyasetin her kademesinde çalışa çalışa, koşa koşa, ne atama ne tayinle söke söke fırtına estire estire geliyoruz. CHP kültürü, CHP geleneği her şeyin üzerindedir. CHP’nin gönlü genel başkanımız sayın Kılıçdaroğlu’nun gönlü herkes kucaklamaya açıktır. Şimdi gönlümüzdeki aslanı uyandırmanın zamanı geldi. Şimdi içimizdeki cevheri ortaya çıkarmanın zamanı geldi. Şimdi İstanbul’da iktidar için yola çıkmanın zamanı geldi” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi