CHP İstanbul İl Başkanı Salıcı ise, “Bugün Türkiye için İstanbul için önemli bir gün. Sayın Sarıgül bugün CHP’de Büyükşehir Belediye adaylığı için başvurusunu yapacak. Kendisine hayırlı olsun diyorum” diye konuştu.

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül Şişhane’de bulunan CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda ortak basın toplantısı düzenlendi. Mustafa Sarıgül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı için resmi başvuru dilekçesini İl Başkanı Salıcı’ya sundu. Salıcı, yaptığı açıklamada bu toplantının İstanbul için çok önemli olduğunu belirterek, “Sayın Sarıgül bugün CHP’de Büyükşehir Belediye adaylığı için başvurusunu yapacak. Kendisine hayırlı olsun diyorum” dedi. S
arıgül ise aday adaylığı başvurusuyla ilgili yaptığı açıklamada İstanbul ile ilgili projelerini ve hedeflerini anlattı. Haftalardır İstanbul’u karış karış gezdiğini söyleyen Sarıgül, İstanbul’u çok daha iyi bir noktaya taşımak için göreve hazır olduğunu kaydetti.



Sarıgül, yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:
“Yurttaşlarımızın gösterdiği ilgiye alakaya CHP adına ne kadar teşekkür etsem azdır. Bizim anlayışımız asla ötekisi olmayan siyasi parti farkı gözetmeyen tüm İstanbul’u kucaklayan bir anlayıştır. Biz güzel İstanbul’umuzu çok daha iyi bir noktaya taşıyacağımıza inanıyorum. İstanbul’un tarihini, denizini, doğasını, ormanının mutlaka koruyacağız. İstanbul’un bilimsel çalışmalara dayalı planlı gelişmeye ihtiyacı var. Bunu inşallah biz sağlayacağız. Kentsel dönüşüm yapılan yerlerde mutsuz vatandaşımız inşallah olmayacak. Çünkü biz kentsel dönüşüm değil kentsel gelişim yapacağız. Ulaşım sistemi maalesef ve maalesef İstanbul’da kilitlenmiştir. Ulaşımın yürümediğini herkes görmekte. Trafik çilesine söz veriyorum biz son vereceğiz. Kent ulaşımında raylı sistemleri ön plana çıkaracağız. Deniz ulaşımına çok önem vereceğiz. İstanbul’un her noktasındaki otopark sayılarını ilk fırsatta arttırmaya başlayacağız. Bisiklet yolları yok denecek kadar az. Bisiklet yolları ve yaya yollarını biz yapacağız. İstanbul’da yollara hiç engel koymayacağız. İstanbul’u bilim ve teknoloji şehri yapmak boynumuzun borcudur.

Gençlere sesleniyorum gelin bilim ve teknolojide büyük bir seferberliği başlatalım. Amacımız İstanbul’u gerçek bir kültür başkenti haline getirmektir. İstanbul’un kuzeyindeki ormanları özellikle su havzalarını koruyacağız. İstanbul’a nefes aldıracağız. Artık İstanbul’da deprem korkusu olmasın. Depremle ilgili gerekli bütün tedbirleri alacağız. İstanbul’un daha mutlu bir şehir olması için ben ve CHP hazırdır. Biz doğanın ve bilimin hakim olduğu akılcı ayağı yere basan projelerle geliyoruz. Kendimi bugünden itibaren önce CHP’ye sonra da İstanbullu yurttaşlarıma emanet ediyorum. Adaylık dilekçesini değil İstanbul büyükşehir Belediyesini CHP getirecek olan bu güzel dosyamızı İstanbul İl Başkanımıza veriyorum.”


Editör: Haber Merkezi