Sarıyer Belediyesi Boğaziçi Kültür Sanat Merkezi’nde (BKSM) gerçekleşen toplantıda önce Belediye Başkanı Şükrü Genç “9 Onurlu Yıl” başlıklı bir sunum gerçekleştirerek, yapılan hizmetleri anlattı.

Başkan Genç, “Bizim temel amacımız Sarıyer’de yaşayan kadın erkek, yaşlı çocuk herkesin huzurunu ve mutluluğunu sağlamaktı. Bunu da başardığımızı düşünüyorum. Engellemeler olmasaydı planladığımız birçok projeyi de yaşama geçirecektik ama ne yapılırsa yapılsın, belediye hizmet binası, kültür merkezi, evlendirme dairesi, deniz müzesi gibi ilçemizin yaşam kalitesini artıran, vatandaşlarımızın belediyeden daha kolay hizmet almasını sağlayan binalar yaptık, sosyal ve kültürel faaliyetler gerçekleştirdik, eğitime destek verdik, daha da yapmaya devam ediyoruz.

Hiç bir zaman yeniden seçilmek amacıyla çalışmadık. Telaşımız, işimizi en iyi, en kaliteli nasıl yapabiliriz oldu. Bu binaların yapılmasında gecesine gündüzlerine katanlara, evde çocuğunu değil burada betonu sarıp sarmalayan arkadaşlarıma tabi ki çok teşekkür ederim. Bu devlet, vatandaşına her zaman babalık yapacak. Biz bu kurumda babalık şefkatini ön planda tuttuk. Sarıyer gibi ayrıcalıklı bir ilçeyi yönetirken farklı bir yönetim anlayışı belirledik. Hızlı karar aldık, etkin ve verimli belediyecilik anlayışı oluşturduk. Belirlediğimiz ilkeleri bir bir yaşama geçirdik. Bunları yaparken planlamayı ve bu doğrultuda çalışmayı ilke edindik” dedi.

Başkan Şükrü Genç’ten sonra AK Parti grubu tarafından faaliyet raporu hakkında konuşmalar gerçekleştirildi. Bu arada Hicran Çelikyay’ın istifasından sonra İBB Meclis Üyesi de olan AK Parti Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Coşgun’un eleştirileri Başkan Şükrü Genç’in tansiyonunu yükseltti.

BAŞKAN SAHNEYE ÇIKTI SALON GERİLDİ

Sakin başlayan meclis toplantısı izleyici koltuklarında oturan bazi kişilerin AK Parti grubuna sataşınca ortam gerildi. Tepki üzerine bu kişiler zabıta tarafından salon dışına çıkarıldı.

Yapılan eleştirilere ve sorulara cevap vermek için ikinci kez kürsüye gelen Belediye Başkanı Şükrü Genç’in AK Parti grubuna, özellikle de Hüseyin Coşgun’a yönelik sözleri ortamın daha da gerilmesine yolaçtı. Başkanla meclis üyesi arasındaki söz düellosu siyasetin ötesinde kişisel suçlama ve ithamlara kadar ilerledi. Başkan Genç’in, Coşgun’a, “Sen bundan sonra meclise gelmesen de olur. Gerek yok. Sen git dükkanında satış yap” demesi,  esnaflık yapan Coşgun’u çileden çıkardı ve imalı konuşup, “Senin oğulların ne iş yapıyor?" diye sorarak karşı atakta bulundu.

Başkanla, AK Parti’li meclis üyesi arasındaki sözlü tartışma Meclis Başkanvekili Hüseyin Coşkun’un araya girmesiyle son buldu. Agresif tavırların gerginleştirdiği meclis toplantısı, faaliyet raporunun oylanıp, kabul edimesiyle sonaerdi.

Tuncay Dağlı-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi