DSP Sarıyer İlçe Başkanı Hümeyra Gürsoy, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir araya geldiği basın mensuplarına, belediye başkan aday adaylığını açıklayarak, “Artık Sarıyer’e bir kadın başkan eli değmeli” dedi.

Bugün Reşitpaşa’daki Atakoru Restaurant’ta basın mensuplarıyla kahvaltıda buluşan Hümeyra Gürsoy, son zamanlarda çeşitli sıkıntılar yaşayıp, gazetecilik yapamamakla karşıkarşıya kalan habercilerin sorunlarını bildiğini ve çözüm bulunması gerektiğini vurguladı. Gürsoy, “Ulusal ve yerel yöneticiler gazetecilere ve medyaya sahip çıksınlar. Herkese eşit mesafede dursunlar. Birileri yandaşı diye kimseyi ayırt etmesinler. Sarıyer’deki yerel gazete sayısı belli, bu gazetelere eşit mesafede durup, sorunlarını çözemeyen yöneticiler oturdukları koltuğu bıraksınlar. Bu iş yapabilecek kişiler yapsın. Her seçim öncesi aynı vaatlerde bulunuyorlar, fakat değişen hiçbir şey olmuyor. Bu kapsamda çalışan çalışmayan tüm gazetecilerin 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü kutluyorum” dedi.

“SEÇİM AK PARTİ-CHP ARASINDA GEÇMEYECEK”

Kahvaltıda Sarıyer Belediye Başkan aday adaylığını da açıklayan Hümeyra Gürsoy şunları söyledi:

“Sarıyer’der seçimlere giren gerçek anlamda milli ve yerli tek sol parti DSP’dir. Sarıyer’e artık bir kadın eli değmelidir. Seçim sadece AK Parti-CHP arasında geçmeyecek. 30 yıllık bir çınar olan DSP, Sarıyer’de ve ülke genelinde söz sahibi olacaktır. Hiçbir siyasi partiyi küçümsememek adına söylüyorum; bir yıllık partilere onlarca il ve ilçeyi emanet edenler, destek verenler DSP’yi yıllarca kardeş parti olarak lanse etti ama başka yerlere gidenler yine onlar oldu. Bizim partimizin geçmişi ortadadır.”

Toplantıya, Hümeyra Gürsoy’un yanısıra DSP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Yaylacıoğlu, DSP İstanbul İl Basın Danışmanı ve Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Emin Ayyıldız, DSP Sarıyer ilçe örgütü üyeleri Süleyman Sargın ve Feride Aktunç ile yerel basın mensupları katıldı.

Tuncay Dağlı-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi